Dansaerobic!

Jag ska ha en dansaerobic när jag kommer hem den 13 februari!! LYCKA!! : )

Jag har verkligen längtat efter att köra klasser så det ska bli fantastiskt roligt! Jag har redan börjat fila på en koreografi : )

Mitt enda problem är att jag inte har några av mina skivor här men jag får försöka så gott det går ändå...Jag brukar komma på mina koreografier i huvudet i vanliga fall och sedan testa med musiken och modifiera stegen lite. Det ska bli så roligt!!

Nu har jag något att se fram emot då jag annars bara hade varit grymt avundsjuk på de som skall på Nike konventet i helgen...Det är jag fortfarande, men jag är liiite gladare iallafall ; )



Detta är ifrån Nike Women konventet 2007 (efter någon svettig klass!)

Jag vill också åka på konvent! : (

Jaja...vad är väl en bal på slottet...

godnatt.

Chez papa's

Idag har vi haft verksamhetsplanering (igen) på jobbet och nu har vi verkligen gått igenom allt och spikat planerna för 2009! Det känns bra, nu är det bara att köra på!

Den här veckan har jag ätit lunch med Mattias nästan varje dag vilket innebär att det har blivit ganska onyttigt varje dag...Han är smal som ett streck, kan äta vad som helst och älskar riktig fransk mat med mycket ost och gratinerat. Går man och äter med Matthieu så blir det oftast sallad på tante Juliette för där har de en fettfri dressing som han gillar. Blir det att man lunchar med Catarina så blir det ofta nudelsoppa för det gillar hon.

jag och Anna försöker ändå vara hyfsat nyttiga, men det är svårt för det är så himla god mat överallt som tyvärr inte alltid är så kalorisnåla...

Denna veckan har det alltså blivit många luncher med bland annat Mattias vilket innebär att vi har varit på hans favoritställe de la Frit som serverar stora köttbitar med pommes frites och Gordon bleusås. Vi har också varit på Hard rock café och idag på chez papa som mestadels serverar allt med ost och ostsås ; ) men det är väldigt gott : )

Efter jobbet gick jag och anna och tränade ett steppass och sedan en aerobic, 45 min vardera. Aerobicen var väldigt rolig! Det var två instruktörer som körde tillsammans varav den ena killen körde väldigt hip hop inspirerat som jag tyckte var väldigt bra! Den andra var väl sådär men men!

Vi hade egentligen tänkt att gå på en afterwork idag på en spansk restaurang som skulle ha lite tapaskväll, men vi lade ned den idén efter passet och åkte hem istället. Det var faktiskt skönt, och idag så ska jag gå och lägga mig i tid så jag får sova ut ordentligt. Jag har sovit lite för få timmar de senaste dagarna..

natti natti!

Tjejkväll

Ikväll hade jag, Anna och Catarina tjejkväll : )

Vi gick tillsammans till club Med och körde ett step pass, Catarinas första step pass på flera år, och det gick hur bra som helst! Så bra att hon nu också har tecknat ett årskort på club Med : ) De borde verkligen ge mig någon form av provision nu tycker jag, så många nya medlemmar som jag har bidragit med ; )

Efter passet spa:ade vi lite i hamambastun, duschade och piffade till oss innan vi gick ut och käkade tillsammans. Vi gick till Little Italy på rue rambuteau i Marais och delade på en antipasti, sedan tog jag en stor sallad med kyckling och allt möjligt gott och efter det delade vi på en tiramisu (och allt detta efter att ha klämt en Haystacksallad på Hard Rock på lunchen...) Jag har nästan träningsvärk i magsäcken!
Vi hade i vilket fall väldigt mysigt med mycket snack och fnissande : )

Tidigare idag så var svenska skolan i Paris på studiebesök på kontoret och då fick även jag vara med på ett hörn och berätta hur jag, från och med gymnasietiden, har gjort för att hamna där jag är idag. Det var väldigt roligt att se dem för jag kan verkligen minnas hur det var att gå på svenska skolan.

Jag gick på svenska skolan i Paris under större delen av tvåan på gymnasiet, och det känns som det inte var längesedan men det är åtta år sedan nu. Skolan verkar ha förändrats mycket sedan dess...när jag gick där så låg skolan inhyst i en stor lägenehet i Neuilly medans eleverna idag går på en fransk skola som heter st Dominique. De är fler elever också, vi var bara 15 -16 stycken totalt. Det var ganska frustrerande emellanåt...lite som Big Brother för vi var verkligen med varandra dygnet runt nästan i den här lägenheten..

Vi fick dock inte så mycket frågor om banken utan mer frågor om vilka krav Handelshögskolan i göteborg hade, vilka betyg som krävs m.m. De är ju förstås mycket mer fokuserade på högskolan nu än vart de vill jobba efter studierna är klara.

Nä nu måste jag sova!

bis

Naturgodis...

..jag är grymt sugen på naturgodis! och det finns inte här...men som tur är så kommer min Mathias hit i helgen och tar med sig en stooor påse : )

Det ska bli jättemysigt att han kommer hit :)

Jag längtar till fredag!

bis bis

Vax och bio

Helgen har gått fort som vanligt.

Lördagen började med ett besök hos Body minute för att vaxa benen. Det är väldigt billigt med olika behandlingar här i Paris och vaxning var inget undantag. 15 euro kostade det, vilket jag tycker är mycket bra pris : )
Jag har aldrig vaxat benen på salong förut utan den enda erfarenheten jag har av vax är någon form av hemmaprojekt som jag försökte mig på en gång...(smärta). Men tjejen på salongen var hur bra som helst, jag tror det tog ungefär 10 minuter sammanlagt sedan var jag ute ur salongen men otroligt lena ben : )
Efter det så började jag promenera ner mot operan för att ta metron till Montparnasse för att träffa Anna och Sofia på Club Med. Men innan jag kom dit så shoppade jag ett par skor...Jag kan inte låta bli när det är sådan bra rea! Jag hittade ett par svarta högklackade skor med öppen tå i skinn för 50 euro som hade kostat 110 euro innan : ) Väldigt fina!

Väl på gymmet bestämde vi oss för att köra ett Abdos-fessier pass (mage och rumpa) sedan träffade jag en kompis som heter Ellen (som för övrigt är min kompis Hannas kusin eller syssling eller något sådant). Vi tog en promenad i Marais-kvarteren med varsin take-away latte ifrån Starbucks*, spanade lite i butiker innan vi gick hem till mig en sväng.

Sedan  var det dags att piffa sig lite innan det var dags att åka till Toras kompis Salime. Jag mötte Tora vid metron Nation och sedan åkte vi vidare hem till honom där några andra vänner slöt upp för en liten apertif. En kompis till Salime kände till en bra mexikansk restaurang i Marais, dit vi alla åkte för att äta lite mat. På det stora hela så var det en väldigt lyckad kväll, jag var tvungen att prata franska hela kvällen och det gick riktigt bra tycker jag : ) Vi drack i och för sig Margaritas så det kanske hjälpte lite att släppa på spärren?
Vid ett så bestämde vi oss för att åka hem, det var faktiskt skönt att komma hem i tid och inte alltför sent.

Idag så har jag börjat dagen med att ta en kort morgonpromenad i Belleville för att se lite mer av mitt område. Jag är ju inte så mycket runt omkring här i området på veckorna och det var faktiskt roligt att få se mer än bara place de Belleville som jag har sett innan. Nu kan jag förstå vad alla gillar med belleville, det är faktiskt jättemysiga kvarter med mycket histora och många olika nationaliteter i omårdet. Jag rörde mig runt i norra belleville idag och det fanns många fina gamla hus att se på. jag ska ladda upp lite bilder någon dag...

Sedan har jag spenderat dagen med att tvätta och städa plus en sväng till gymmet för att gå på en stretchklass. Instruktörerna är inte så mycket för att stretcha efter klasserna så jag måste stretcha ut ordentligt någon gång tänker jag?

Stretchklassen idag var riktigt bra! En timmes stretching där vi gick igenom verenda muskel och sträckte ut ordentligt...Väldigt skönt, men det känns nästan som jag har lite träningsvärk nu...Konstigt.

Ikväll ska jag, Anna och Matthieu ifrån kontoret gå på bio. Vi skall se Revolutionairy Road med Leonardo di caprio och Kate Winslet, mycket spännande : )
Faktum är att jag måste sticka nu om jag skall hinna möta dem vid bion i tid!

Tata!

Mys-middag

Ikväll så har det varit väldigt lugnt, jag och Anna lagat lite middag* och bara varit hemma. Suttit och pratat, kollat in lite olika restauranger på nätet m.m. Väldigt lugnt och skönt : ) Vi skulle ha kollat på film också men det hann vi aldrig med...Men på söndag ska vi på bio så vi får nog vår dos av film ändå. Vi skall se den nya filmen med Leonardo di Caprio och Kate Winslet tillsammans med vår kollega Matthieu. Säkert en riktig chick-flic, men men ; )

Nu är jag jättetrött så det blev ett kort inlägg ikväll...godnatt godnatt...zzzz


*som (efter vårt försök att vara nyttiga) bestod av kycklingsallad. Vi toppade dock detta med en Marabouchokladkaka...

Parlez-francais?

Jag måste börja öva franska nu, verkligen ta mig i kragen och öva regelbundet. Det räcker inte att jag bara befinner mig i landet och omges av franska, jag måste lära mig nya ord, verb, tempus, slang m.m.

Jag tycker ändå att jag förstår det mesta när jag hör folk prata, men jag förstår ju inte allt...Sammanhanget hänger jag med på men det är väldigt svårt att delta i konversationen. Jag är fortfarande inte över den där "kullen" när det sedan flyter på utan stakar mig en del och tänker för mycket på meningsuppbyggnad osv...

man får helt enkelt bara skita i allt man tänker på och bara prata! Alla säger att det är det man måste göra, och det låter så lätt men det är det inte...Jag har försökt, och till slut så kommer man till en punkt när man inte kommer på vad ett ord heter och man kan inte förklara vad man menar. Då har samtalet dött ut... Jag får väl dricka mer vin helt enkelt, det brukar vara lättare då av någon konstig anledning? ; )

Jag har i vilket fall hittat en sida med lite franska tester som jag ska göra varje dag (ambitiöst va?) och ikväll så blir det franska verb. Jag testade mig lite i morse också och lärde mig några nya verb som tex coller (klistra), se gratter (klia sig), effrayer (skrämma), prevenir (varna) m fl.

Det finns mycket att lära...

Bon nuit!

My way to work...


...börjar vid Place Colonel Fabien...

sedan svänger jag ner till höger och går över bron vid...

...Quai de Valmy...

efter det är det dags att svänga upp till vänster på rue La Fayette...

...jag går förbi både Gare de l'Est och som ni ser ovan: Gare du Nord...

förbi Eglise Saint-Vincent-de-Paul

..här är det dags att svänga höger! Handelsbanken ligger på 7, rue Drouot

Vid rue Drouot ligger de gamla auktionsverken och en mängd antikvitetshandlare och butiker. Denna butiken dock inte öppet vid åtta-tiden när jag traskar förbi : )

Japp, där har ni min lilla morgonpromenad!

Nattinatti

Bodycombat!

Jepp, nu har jag varit och testat bodycombat 3 gånger för olika instruktörer och jag måste säga att de är riktigt bra : ) inte lika bra som min lilla sussi hemma i Götet, men de duger ; )

Jag är dock lite frustrerad över att alla combat-klasser ligger så himla sent...Kl 20-21 är de flesta klasserna utom en på måndagar kl 12.. Jag tror i och för sig att jag vet varför. Trots att klasserna är så sent så är det ändå helt proppfullt i salen! Hade klassen legat på en bättre tid så hade alla inte fått plats. Jag kan också tillägga att här kör man inte med biljetter och bokning utan alla får komma in som vill köra. Det blir med andra ord ganska trångt...Idag var vi lätt 60 personer i salen varav 20 stycken inte har någon kontroll över sin kropp! När man skall kicka både fram, bak och till sidan så får man verkligen se sig för för att inte få en spark i huvudet eller någon annanstans...

Men jag gillar ändå att köra combat här för alla deltagare är så laddade! De skriker nästan så högt att man inte hör musiken och de skriker inte heller bara på de "vanliga" ställena utan ibland kör de lite olika varianter tex. ett gäng ropar "hey, hey, heeey" och så svarar ett annat gäng "heeeyy, heeeyy" eller ibland så ropar några "hey" och några ropar "wow" i olika takt osv. Det är kul att se hur alla deltagare hittar på sådana grejer själva för det är aldrig instruktören som säger att man skall skrika, utan det gör alla ändå.

Nu har jag hittat ungefär vilka klasser jag gillar att köra och det blir ganska mycket Les Mills...Bodycombat och Bodypump är bra, ganska många stepklasser gillar jag också, Hip hop på söndagar är bra men inte så jobbigt och styrkeklassen för mage och lår och också helt okej. Så veckans träning blir någon blandning av det : ) Det är lite tråkigt att dansaerobic inte är så bra här...De avancerade stepklasserna är riktigt bra, men annorlunda mot hemma, vilket i och för sig inte behöver vara något negativt?

Undrar hur det blir när jag skall börja instruera igen efter att ha haft ett uppehåll på ett år? Jag kanske glömmer av hur man gör?!


Peace out.

Trött på januari...

Kan det inte bli vår snart? Alla pratar om "våren i Paris" och jag har hittills i mitt liv bara upplevt en höst och två vintrar...Lite dålig tajming?

Januari är en månad då man i stort sett går i en dvala, är blek och trött och allmänt risig...Sedan kommer februari, vilken inte är så mycket bättre, förutom min födelsedag då förstås. Det är ju alltid kul att ha kalas : ) Nu börjar det förstås inte bli lika kul att fylla år heller för man blir ju bara äldre och äldre...

Jag fyller 25 år iår. TJUGOFEM år.

Vart tog tiden vägen? Jag tyckte inte alls att det var länge sedan man gick på gymnasiet, men det är tio år sedan nu...Min studenttid på Handels gick ännu fortare, de åren bara svishade förbi! Jag kommer ihåg hur jag tänkte när jag var liten om man pratade om någon som var 25 år...Man tyckte att det verkligen var gammalt, vuxet. Nu känner jag mig inte alls sådan...Vuxen är man väl, men jag känner mig inte gammal. Det är väl tur det ; )

Det här blev ju lite motsägelsefullt då jag ena stunden vill att tiden skall gå fortare så att våren kommer, och i andra stunden vill att tiden skall stå still.

Jag kan nöja mig med vår och sommar året om, då gör det ingenting att jag blir äldre! Jag måste helt enkelt bosätta mig i ett varmare land...Frankrike och Paris duger väl, det är varmare än Göteborg iallafall : ) Men det hade inte varit fel att flytta lite mer söderut...Nice kanske? Italien? man kan ju drömma iallafall : )

Idag har det regnat och varit allmänt tråkigt Paris-väder så jag fick åka metron till jobbet idag (jag brukar vanligtvis gå). Men det var så fullt på vagnarna i morse så jag kom inte på den första vagnen som kom så jag fick vänta och hoppas att nästa tåg inte var lika fullt. Som tur är så går vagnarna var annan eller var tredje minut så man behöver inte vänta länge.

På lunchen så gick jag, Mattias, Steven, Daniel och Maty och åt på en senegalesisk restaurang. Maty är ifrån Senegal så hon ville ta med oss dit för att testa maten. Det var gott! Mycket fisk, ris och starka kryddor...Jag försökte vara lite ekonomisk så jag tog en plat du jour för 9 euro, men efter maten så undrade servitören om vi inte skulle ta varsin mint thé som är typiskt senegalesiskt. Ja visst sa vi och fick in varsin thé i ett snapsglas. Det kostade 3 euro.
Så tipset ifrån coachen: skippa thét eller kaffet efter maten om ni är ute och äter lunch, det är en fälla!

Godnatt på er!

back again..

helgen gick så fort!! suck...Men jag hade det jättemysigt och bra på alla sätt : ) Jag hann med en fika med Wasser och Sofia, ta ett glas vin med Caroline, Tess, Hanna, Jonas, Matte, Tamme, Björn och Jessica, och också mysa med Matte hemma på Hedåsgatan : )

Jag fick lite beställningar ifrån mina kollegor innan jag åkte i fredags så jag har därför inhandlat dumle, salta fiskar, Ahlgrens bilar, Marabou choklad och tidningen Hus och hem. Mycket godis...men det är faktiskt det man saknar här! Lösgodis existerar knappt här förutom i en butik som en svensk kvinna har öppnat här som heter Käramell (ä:t har hon lagt till för att det ska se svenskt ut).
Jag själv köpte med mig två burkar sill. Jag läste någonstans att två bitar sill innehåller lika mycket omega 3 fett som en sådandär dyr tablett som man kan köpa. Då äter jag hellre sill...

Jag passade också på att hämta ut två paket på posten som jag har väntat på, ett ifrån H&M och ett ifrån Mary Kay. Det är som julafton när man får ett paket ifrån H&M! Dessa kläderna har jag väntat på sedan i november, bland annat två klänningar som är såååå fina! De satt perfekt : )



Sakerna ifrån Mary Kay har jag beställt ifrån en sida som heter www.touchofpinkcosmetics.com (tips ifrån Pernilla) dä r alla sakerna kostar ungefär hälften så mycket som i Sverige. Så ni som gillar Mary Kay, köp där!

Nu ska jag ta och titta på en film, bis bis!

Twilight

Jag, Anna och Malin har precis varit på bio Gaumont vid operan och sett Twilight. Den var riktigt bra tyckte jag : ) Det kommer tydligen en uppföljare också så den får man ju inte missa....

Vi hade tänkt att använda våra käcka biljetter på bion idag men tydligen gällde inte de på bio Gaumont (vilket Matthieu sa att de gjorde...) så vi fick snällt hosta upp 9 euro för en biljett...Sedan så blev vi kroppsvisiterade av en biovakt som beslagtog min Coca Cola som jag hade köpt på Monoprix fem minuter tidigare. Den fick jag absolut inte ta med mig in för det var dåligt för affärerna, som han utryckte sig. Jag fick lämna den i kassan och gå in utan, men han kunde ju glömma att jag skulle köpa en ny av dem istället! Jag satt istället helt uttorkad efter filmen var slut eftersom jag hade tryckt i mig en hel påse salta nötter...Men det var en principsak.

Imorgon åker jag hem till Sverige : ) Det var tre veckor sedan jag var hemma sist och de veckorna har gått så fort! Men jag längtar efter Mathias och mina vänner så det ska bli jättekul att komma hem : )

Godnatt!

och en till

och sedan så kommer Anna ifrån kontoret hemma i Göteborg helgen efter påsk : )

bisous!

ps kollade precis på filmen The curious case of Benjamin Button - se den! ds.

Uppbokade helger

Det är många som vill komma och hälsa på och undrar vilka helger som är uppbokade eller inte...

Här kommer de datum som hittills är bokade:


16-18 jan        Jag åker till Sverige

30 jan- 1 feb  Mathias kommer hit

5-9 feb           Mamma och Elina kommer hit

12-15 feb       Jag åker till Sverige 

27feb-2mars  Elena kommer hit


Annars är det fritt fram : )

Kram

Åååååååka metrooooo...

Idag hade vi verksamhetsplanering på kontoret vilket drog ut lite på tiden så jag fick ta metron hem i värsta rusningstrafiken...

Vid sextiden så är nämligen metrovagnarna extremt fulla så ibland kan man inte ens gå på vagnen. Folk står alltså packade som sillar och upptryckta mot fönsterrutorna medans fler och fler försöker tränga sig på vagnen. Mot slutet, strax innan dörrarna stängs och man tror att man har nått bristningsgränsen, så brukar alltid en eller annan stagedive:a in vagnen genom att ta sats och kasta sig in...Underbart.


Ingenting för klaustrofobiker direkt...

Sedan så är det också spännande att se om man kommer ut igen om det är så att man har hamnat längst in i vagnen och de som står framför inte skall av vid samma hållplats...idag började jag lite försiktigt att säga "pardon..pardon..." men ingen flyttade sig så till slut fick jag skrika "PARDON!" för att överhuvudtaget hinna gå av innan metron åkte vidare!

I sommar ska jag signa upp mig på ett cykelabonnemang här i stan, Velib heter det. Det finns cykelstationer lite överallt här med en massa cyklar som är kopplade till manick som läser av ens abonnemangkort. Sedan så får man loss en cykel som man kan använda i 30 minuter, sedan måste den tillbaka till en station igen. Om man skall använda den längre så är det bara att byta cykel. Himlans bra! Jag tror det kostar ungefär 25 euro per år eller något sånt : )

dags för bodycombat!

Kram

ps. tack för alla era kommentarer! det är jätteroligt att läsa : ) glöm inte att skriva ert namn bara, annars vet jag inte vem det är som skriver...DS

Dammsuga!

Jag trodde aldrig dagen skulle komma då jag längtade efter att dammsuga!

Jag har fått en ny dammsugare till lägenheten som, praktiskt nog, fungerar som den skall...Det var inte fräscht här innan kan jag säga så att ta en tur med dammsugaren gjorde susen : )

Idag fick vi våra biobiljetter som vi hade skrivit upp att vi ville köpa på jobbet : ) Matthieu hade ordnat med att beställa biljetter via någon specialdeal där varje biljett kostar 6 euro istället för 12 euro som de kostar annars. Dessa biljetter gäller i 12 månader framöver så jag köpte 10 stycken. Det lär ju gå åt, tänkte jag?

Här ligger det biosalonger i varje kvarter och parisarna verkar ofta gå på bio...Det är lite roligt tycker jag att den kulturen lever vidare här trots att det är så lätt att ladda ner filmer och så vidare nu för tiden!
Det enda kruxet här är att nästan alla filmer är dubbade...Man får kolla innan om biografen man har tänkt att gå till visar filmen i originalversion eller inte. Jag förstår inte det här med att dubba filmer? varför?! Fransmännen kan ju läsa så varför inte bara titta på filmen och läsa texten? Hela skådespelarinsatsen sabbas ju när man lägger på en annan röst...Tråkigt, men tyvärr MYCKET vanligt här. Allt på tv är också dubbat..jag kollade till exempel på Vänner häromdagen med franska röster, inte alls lika kul. (Men Vänner kan jag ju i och för sig utantill så det var lite roligt ändå...)

Nu ska jag göra mig en kopp te : )

tata!

Öva franska...

...fick jag garanterat göra igår! Iallafall en del...

Kvällen med Tora och hennes franska vänner var väldigt trevlig och vissa av dem kunde inte prata engelska och då blir man ju "tvungen" att prata och öva franska : ) Och efter ett par glas vin verkar det alltid bli lite lättare, undrar varför? ; )

Men det var trevligt hur som helst även om det blev ganska sent...En av Toras vänner lovade att skjutsa oss hem på kvällen efter att sista metron hade åkt, men ju längre tiden gick desto mer trevligt hade han och verkade inte alls vilja åka hem...jag och Tora satt till slut och gäspade men vid tre så började ´han också tänka på refrängen...Väldigt snällt av honom att skjutsa oss hur som helst : )




Idag träffade jag Sofias kompis Malin för en fika. Det var också väldigt trevligt att träffa någon mer "hemifrån" även om vi inte känner varandra jätteväl sedan innan. Vi hade en trevlig eftermiddag med att diskutera hur knepiga fransmännen är då hon också jobbar tillsammans med fransmän....

Vi kunde konstatera att fransmännen har ett par saker för sig i arbetslivet. Bland annat så är organisationerna här extremt hierarkiska (inte Handelsbanken dock...) och alla har "sin plats" i den organisationen vilket innebär att man aldrig "lägger sig i" vad andra gör utan alla har sin uppgift att göra. Det är ungefär som jag skrev tidigare om när jag skulle köpa ett gymkort här och killen i receptionen inte kunde skriva upp nya kunder utan hans ansvarsområde var handdukarna (kul...)Jag fick snällt vänta på att Veronique skulle vara i receptionen eftersom hon var den enda som fick göra detta...Effektivt...
Likadant är det när man har möten, då skall ALLA säga vad de tycker och ingen lyssnar på vad de andra säger utan bara pratar i munnen på varandra. Som svensk blir man ju helt knäpp av att lyssna på detta och extremt frustrerad över att ingen "tar tag" i mötet och drar tillbaka alla till utgångspunkten för mötet. En dagordning är liksom meningslös för alla pratar runt den ändå...
Sedan var det ju det här med hierarkin...alla har extrem respekt ,om man kan kalla det för det, för chefen och "niar" honom och ifrågasätter aldrig något. i Sverige är man van vid en öppen relation med chefen och att man har hyffsat högt i tak ändå? Eller det kanske bara är jag som är van vid det?
Det är ju lärorikt i vilket fall som helst, att prova på olika sätt att jobba...

Efter fikan idag så gick jag och körde en hiphopklass som var bra men inte så fysiskt ansträngande direkt så jag tog en promenix hem. Jag gick upp för Quai de Valmy som är sååå mysig! Det finns en massa små butiker och caféer utmed hela kanalen och idag var det väldigt mycket folk som var ute och promenerade eftersom det är söndag idag. Det var likadant utmed Seine eftersom de stänger av vägen som går vid vattnet på söndagar för att folk skall kunna promenera, cykla, åka rollerblades etc. Bra initiativ tycker jag!

Quai de Valmy

Nu ska jag kolla på en film : )

bis!

Stora inköp...

Denna helgen är nästan den första helgen som jag är själv här i Paris, utan någon besökare. Jag passade därför på att upptäcka Marais-kvarteren idag på egen hand : )

Ordet Marais betyder träsk och det var vad området var innan det bebyggdes på 1100-talet. Det är ett av Paris äldsta områden och där finns också de judiska kvarteren. Området är väldigt mysigt med små, trånga gator med en blandning av trendiga butiker, bohemer och små juvelererare...Gatorna går lite kors och tvärs så det är svårt att hålla reda på vilket håll man skall gå åt. Jag gick runt lite hur som helst och passerade bland annat Picassomuséet, Place de Vouges(där bodde Victor Hugo) och efter en stund hamnade jag vid hotel de ville, vilket var bra då jag behövde göra en del inköp...

Jag var tvungen att köpa ett dubbeltäcke och två kuddar till min bäddsoffa så att alla min besökare kan få sova : ) Det var rea på BHV som på de flesta andra butiker här i stan, så jag fyndade allt ovantående till 69 Euro. Jag brukar inte köpa täcken och kuddar så ofta men det kändes som det inte var så dyrt?

Igårkväll så tog jag det bara lugnt, körde en stepklass efter jobbet och sedan slappade jag i soffan :) Jag har också lyckats koppla in tekniska saker rätt nu (internet, telefon och tv-box) så att alla grejer kan fungera samtidigt om jag vill. Det kan vara en fördel...

Ikväll så ska jag träffa Tora och hänga med henne och hennes vänner på en fest i Chateau des Vincennes som ligger lite öster om Paris. Det ska bli kul att träffa någon man känner hemifrån :)

Bisous!


Galette de rois

...var väldigt gott! Det är vad vi har roat oss med att äta på kontoret idag :) Peter (chefen) blev kung och Maty blev drottning.
Kakan var gjord av mördeg tror jag med någon form av mandelmassa som fyllning...väldigt gott!

I övrigt så har det var i översvämning i huset där kontoret ligger. Ett gammalt rör hade gått sönder på översta våningen så att alla våningar ner till entrén var förstörda, men bara på ena sidan av huset. Vårt kontor ligger som tur är på andra sidan...Men det är bara några meter mellan dörrarna så det luktade ju sådär på kontoret idag :( Typ någon blandning av avlopp, rök och bastu...
Som tur var klarade vi oss i allafall från översvämning, gud vad jobbigt det hade varit!


Nu skall jag sticka iväg på Bodycombat för första gången här i Paris. Klasserna ligger på så sena tider...konstigt, combat är så roligt att träna?

Tata!

REA!

Idag började rean här i Paris vilket innebär att alla affärer rear ut i stort sett allt till 30-50% rabatt : )

Jag spenderade ganska mycket pengar idag, men man får ju passa på när det är billigt?

Mina inköp blev följande:



Nikebyxor, Pumatröja, och en träningskjol (!) ifrån Puma



T-shirts ifrån Puma och Nike





Klänning ifrån Sandro



Stickad tröja ifrån Sandro

Skor


Nu får man hålla i plånboken... ;)

kram!


Lite snö...

...och hela Paris blir står still...

Flygen lyfter inte ifrån Charles de gaulle, tågen är försenade, folk halkar omkring på gatorna och svär över att det är så kallt och halt! Som svensk är man ju lite van vid att det kommer snö några dagar per år (även om Göteborgs spårvägar kan ha lite problem med detta...) men här så kommer det uppenbarligen inte snö så ofta?

Eftersom det inte gör det så har de inte heller vanan att sanda eller salta vägar och trottoarer vilket gör att det blir ganska halt...Jag såg dock en liten lastbil häromdagen med en stackars frusen man på flaket som slängde ut grus med en liten spade(!)

Idag är för övrigt inte en röd dag som hemma i Sverige men man firar ändå dagen genom att äta Galette des Rois.


Det är en kaka som är fylld med fruits confits och gömd i kakan så finns det en liten figur (från början en liten böna). Den som får denna lilla figur blir kung för en dag och får bära kronan som tillkommer när man köper kakan. Denna person är också den som skall köpa kakan nästa år.

Vi skall prend un petit fika på kontoret på torsdag och äta denna berömda kaka så vi får väl se om den är god : )

Imorgon börjar för övrigt rean här i Paris så jag skall kasta mig ner på stan efter jobbet!

Kram


det finns gränser...

Jag har märkt att väldigt många turister och även fransmän här i Paris gärna frågar mig om vägen om de möter mig på gatan. Det känns som det är ovanligt många, minst en varje gång jag går utanför dörren, både tjejer och killar..Antingen så ser jag väl snäll ut eller så tror de att jag är en Parisienne...?
Jag försöker i vilket fall vara trevlig och säga att jag inte vet eller försöker peka vart de skall gå (om jag mot förmodan skulle veta vart de är på väg).

Detta händer även på andra ställen än ute på gatan...På gymmet så är det väldigt många som gärna kommer fram och pratar (innan, under och efter klasser), vilket jag tycker är väldigt trevligt! Det är så typiskt osvenskt att börja prata med någon man aldrig har träffat förut, utan att det anses som någonting konstigt. Det är någonting som jag tycker vi svenskar borde göra mer...
Dessa konversationer kan ibland även fortsätta i omklädningsrummet eller i duschen där många ofta frågar om de får låna ens schampoo, borste etc...Det är också helt okej men ibland kan det gå lite för långt...

Igår, när jag precis hade kommit utifrån kylan och in i omklädningsrummet, så kom det ut en tant ifrån duschen. Hon började smörja in sig med en bodylotion samtidigt som jag bytte om till klassen som skulle börja efter några minuter. Då frågar hon mig om jag kan hjälpa henne att smörja in bodylotion på hennes rygg!!

Jag är ledsen, men där går gränsen för mig iallafall...Jag smörjer inte in en främmande tants rygg! Frågan var bara hur jag skulle ta mig ur den situationen som precis hade uppstått? Eftersom jag är världens sämsta på bra bortförklaringar så sa jag: "jag kommer precis utifrån så mina händer är så kalla..."

hmm...bra Erica...

Lååång promenad...

...så kan kan man väl sammanfatta mina och Pernillas sista dagar här innan hon åkte tillbaka till Sverige.

I fredags så jobbade jag så Pernilla fick roa sig med att shoppa på rue Rivoli. Jag och Anna tog en lång lunch och gick till en restaurang som har väldigt goda (och stora) nudelsoppor. Efter det så köpte vi oss ett gäng celementiner för att chocka kroppen lite med C-vitaminer ; )
Efter jobbet så mötte jag Pernilla vid Club med gym där vi körde en avancerad step. Jag tog det vääääldigt lugnt och klassen var också så svår att jag inte hängde med i vilket fall...Det blev inte så ansträngande med andra ord. Efter klassen bastade vi en stund och sedan blev det en tur till mataffären och inhandlade lite mat till middagen. När maten var lagad och uppäten så däckade vi både och sov i 10 timmar ungefär...

Vi hade egentligen planerat att gå till Louvren på lördagen men när vi såg hur vackert väder det var så bestämde vi oss för att ta det idag istället! Så lördag bestod av en lång promenad, först till en Nikeaffär vid operan för att se om vi kunde hitta något bra. Det blev ett par brunsvarta byxor för mig : ) Jag passade också på att byta skjortan som Mathias fick i julklapp till rätt storlek inne på galeries lafayette.
När Nikeshoppingen var klar så promenerade vi ner för avenue de l'opèra och sedan genom louvren och över till andra sidan Seine. Vi bestämde oss för att fika på ett av Paris mysigaste caféer: La Duree! De har Macarons, en typisk Paris kaka som påminner lite om en biskevi. De finns i en massa olika smaker och storlekar och man kan köpa dem i presentaskar eller besälla dem ifrån menyn.

Vi tog smakerna Marron (kastanj) och Praliné (chokladpralin?)


Efter fikan så tog vi en promenad längs bd St Germain och sedan hem till Belleville. När vi kom fram så lagade vi lite middag och sedan så var vi tvungna att vila fötterna lite så jag läste i min bok och Pernilla lyssnade på musik/sov. Vi hade bestämt att vi skulle gå till Kong och ta en drink på kvällen men vi var helt slut så vi gick ut och köpte lite nötter och choklad istället och tittade på tv hela kvällen : ) (vi börjar bli gamla nu...)

Idag så vaknade vi vid halv elva vilket innebär att Pernilla sov ca 11 timmar och jag 9 (jag läste ut min bok), så vi snabbade oss att äta frukost och promenera ned till Louvren. Det var lika vackert väder idag med helt blå himmel och sol!


Den första söndagen i varje månad så är inträdet på Louvren gratis vilket passade oss alldeles utmärkt! Det passade också flera tusen andra turister som också skulle in på muséet vilket gjorde att det blev lite smått kaos därinne...Men vi fick Mona Lisa iallafall samt en massa andra målningar! Det kändes konstigt att se Mona Lisa på riktigt..Man hade liksom förväntat sig något speciellt men när man såg den så var det bara "jaha, där är den.." Man har ju sett motivet så många gånger innan och den riktiga tavlan ser ju inte annorlunda ut..Den var ganska liten också, plus en massa människor framför som vill titta och fota...
Efter 45 minuter så fick vi nog av att trängas och lämande Louvren för en kaffe på Starbucks (väldigt kultiverat!)

Sedan var det dags för Pernilla att åka hem och jag stack iväg till gymmet och körde en Street jazz. Den var tyvärr inte bra och inte heller jobbig på något sätt så jag blev knappt svettig. jaja, nu vet jag det till nästa gång!

Jag har annars spenderat kvällen med att försöka förstå hur min digitalbox fungerar och vilka kanaler jag har egentligen? Jag kan ju konstatera att ALLT är dubbat i vilket fall som helst! Kul...

Imorgon är det dags för jobbet igen så nu skall jag dunsa, kram på er!

Nyår i Paris 2009

En trerättersmiddag hos Lisa med en skumpa och vin var inte fel : ) Det blev lite kaosartat kring tolvslaget då ingen riktigt visste var klockan var och en Alexander (Lisas danska pojkvän) försökte arrangera stolar så att man kunde hoppa ifrån dem in i det nya året (som man tydligen gör i danmark). Inga fyrverkerier men många kindpussar blev det istället på franskt vis ; ) Efter tolvslaget så kom det ett stort gäng andra svenskar och firade med oss.

Middagen var väldigt trevlig och nyår var på det hela mycket lyckat! Jag saknade dock Mathias...Första nyårsaftonen som vi firar ifrån varandra : ( Men vi lyckades få tag på varandra på mobilen iallafall!





Idag så har jag och Pernilla varit ute och gått en riktig långpromenad för att se de obligatoriska sevärdigheterna (Eiffeltornet, Triumfbågen, centre Pompidou, place de la Concorde, Champs Elysée m.m) Vi gick non-stop förutom ett break på Starbucks för en kaffe. Vi har nog varit ute i kylan i 3 ½ timme iallafall...Vi värmde oss också med en Crêpes på vägen :)

När vi kom hem så var vi så genomfrusna att vi fick värma upp lite glögg och äta lite pepparkakor för att tina upp! Det är verkligen rått och kallt nu trots att det är plusgrader..Men det är så fuktigt i luften som gör att kylan tränger in värre än värst!
Min förkylning är inte bättre efter igår kan man ju inte påstå...Jag är fortfarande snuvig och jag har nästan helt tappat rösten nu..Men ingen feber iallafall så man får vara glad för det!

Imorgon är det upp till jobbet igen...det blir en låååång lunch har jag och Anna bestämt ; )

Bis

RSS 2.0