club med gym

Min första söndag här i Paris har jag spenderat genom att promenera och testa hur lång tid vissa avstånd tar. Till exempel testade jag hur lång tid det tar att gå hemifrån mig till närmsta Club Med gym som ligger på place de la République. Det tog ca 20 min att gå, inte så långt alltså.

När jag väl hade tagit mig till gymmet så fick jag mig en liten visning runt och kunde kontatera att det var helt ok och hade mycket klasser. sedan finns det 17 stycken anläggningar till i Paris och man får träna på allihop om man vill. De har en massa konstiga klasser här som tex vatten spinning och aqua punching...


Kanske något vi skall ta in på Sportlife eller vad säger ni? ;)

Jag prövade i alla fall på en Hip hop klass för att se vad instruktörerna går för, och jag måste säga att jag blev positivt överraskad av tjejen som körde klassen! Jag kanske hade lite fördomar när jag kom hit, det kan jag erkänna...Men sandrine (som instruktören hette) var väldigt duktig och hade en rolig och bra koreografi. Klassen var dock upplagd som en dansklass med att gå igenom koreografin långsamt utan musik och varvat med att öva med musiken på. Uppvärmningen och nedvarvningen var dock med musik hela tiden. Instruktören stod med ryggen åt deltagarna hela tiden, vilket jag inte gillar men annars var det bra.

Deltagarna var väldigt glada och pratade mycket med varandra och med instruktören trots att de inte kände varandra. Instruktören pratade också mycket med alla och sa också till om någon behövde ändra något eller gjorde något fel. Detta är inte så uppskattat i Sverige men jag tycker faktiskt att det är bra när någon påpekar om man gör fel..Annars blir man ju aldrig bättre? I Sverige hade nog många känt sig förolämpade om instruktören hade sagt rakt ut, inför hela gruppen, vad man gör för fel...Men hon gjorde det på ett snällt sätt i vilket fall :)

Jag har hittade havregryn förut också när jag var i butiken! halleluja! Jag letade som en tok igår men jag hittade det inte...Nu kan jag få en riktig frukost i morgonbitti :)

Imorgon är min första dag på jobbet, väldigt spännande! Vi börjar alltid med morgonmöte kl 9 på måndagar så jag måste se till att vara i tid. Efter jobbet skall jag träffa Janove och kanske gå ut och äta en bit mat?

Nu skall jag hoppa in i duschen (som för övrigt inte har något duschdraperi...måste jag köpa imorgon)

tata!

Första dagen i Paris

Efter en mysig hotellfrukost med Matte så checkade jag in mitt bagage vid kl 6. Jag var lite orolig att jag skulle ha alldeles för mycket övervikt och få betala en förmögenhet...Det kändes så när man lyfte mina väskor kan jag säga! Men det blev istället en röd lapp där det stod heavy på.
Jag mellanlandade i Köpenhamn innan jag flög till Paris men annars gick resan bra! Vid charles de Gualle tog jag bussen som går raka vägen till operan och därifrån tog jag en taxi till lägenheten.

Vid lägenheten träffade jag en kollega som skulle lämna nyckeln till mig och visa mig hur allt fungerar (elementen, proppskåpet, tvn m.m.). Hennes man var också med och lyckades hitta ett trådlöst nätverk som inte var skyddat som jag surfar på nu. Det är tydligen vanligt att caféer och restauranger har trådlösa nätverk för sina gäster och då kan vem som helst surfa på dem. Till och med varenda mc donalds har det(!)

Efter att ha packat upp lite så gick jag och handlade lite mat, det ligger en Franprix väldigt nära. Men det är svårt att hitta den sorts maten man äter hemma...jag spenderade nog en halvtimme att försöka hitta havregryn! Och jag hittade inte det heller! Det måste ju finnas så jag får försöka hitta det någon annan dag.

Jag såg sedan på nätet att Svenska kyrkan hade sin årliga julbazaar och att Emma skulle vara där och jobba, så jag drog på mig skorna och åkte dit. Den här bazaaren är en helg per år och då drar kyrkan in hela sin årsinkomst...Det var otroligt mycket folk där! Bland annat så träffade jag flera av mina blivande kollegor vilket var roligt att få göra!
Jag funderade på om jag skulle köpa lite knäckebröd eller så men jag har ju inte hunnit sakna den svenska maten någonting ännu...så jag köpte en Läkerol och en kopp glögg.
Efter bazaaren så hade jag så mycket energi så jag bestämde mig för att promenera hem (det är ganska långt...) Jag gick först till Baulevard Haussmann och följde den hela vägen till galeries lafayette och operan. Där kan vi snacka julskyltning!! Hur fint och mysigt som helst! Jag längtar tills Mathias kommer hit så vi kan gå och julshoppa...

Jag köpte också min första julklapp på Sephora. Det var enormt mycket folk...Men de hade ett bra system: Man fick stå i kö till kassan för att betala men kassörskan slog inte in några paket. Istället fanns det ett stort bord med två personal som bara stod och slog in paket! Väldigt effektivt, ett system jag uppskattar!

Sedan gick jag lite vilse, men så fort man hittar en metro så är det bara att gå ned för då kan man åka vart som helst.

På kvällen träffade jag Emma och lite senare hennes vän. Vi gick till ett ställe som heter Kong som var väldigt nice med en grym utsikt över stan! Emma berättade att det var där som carrie (sex and the city) åt lunch med den där franske konstnärens exfru. Jag har inte sett avsnittet men men! Det var väldigt fräck inredning i vilket fall! Jag märkte också att det är lite annorlunda när fransmännen går ut..Alla dricker drinkar och i stort sett ingen dricker öl, jag tror inte ens det gick att beställa en öl? Och alla var också väldigt städade (förutom en britt som var full som en kastrull).

Vid halv ett så bestämde jag och Emma oss för att åka hem, så vi tog metron. Vi bor ganska nära varandra så vi kunde ha sällskap nästan hela vägen. Men i fortsättningen, när Emma har åkt hem, så kommer jag ta taxi hem.

På vägen hem började det snöa också, jättestor flingor som nästan lade sig! Men när jag vaknade i morse så var det borta...puh!!

kram

Nu drar jag!

Jag och Mathias checkar in på ett hotell nu...Imorgon bitti så flyger jag!

Jag återkommer här på bloggen när jag har fixat internet till lägenheten!

Bisous!

Packa, packa, packa...

Nu har jag börjat packa...lite iallafall...Det är svårt att välja ut vad som är viktigast att ta med sig då jag varken har plats eller tillräckligt många tillåtna kilon att använda..

Jag har iallafall packat de kläder som jag använder mest och ett par skor och en extra jacka. Jag ska också packa en mindre väska full med träningskläder för det går åt...Sedan måste jag också packa ned lakan, sängkläder och handdukar. Det kunde jag ju i och för sig köpa, men det kanske inte är det man vill kasta sig ut på stan för att hitta när man kommer ned?

Jag ska packa resten ikväll hade jag tänkt men först ska jag fixa mina naglar hos Emily på Nailteam. Hon är helt klart bäst så jag kan inte sluta gå till henne bara för att jag flyttar! nono, det får vi fixa ändå...

I lördags hade jag en liten hejdå middag för några av mina närmsta vänner och det blev väldigt trevligt! Jag fick fina hejdå-presenter som jag blev jätteglad för : )

Igår var jag ute och åt middag på Manana (bästa tapas-stället i Göteborg) med tjejerna ifrån Handels. Det var också jättetrevligt och väldigt gott, men jag åt så mycket att jag började må illa...Och det gör jag fortfarande idag...Så kan det gå :(

Jag fick en hejdå present av de också, men vad det var kan jag inte skriva här...

Jag har fått så mycket fina grejer, kort och lyckönskingar ifrån alla möjliga håll så jag blir alldeles rörd! Speciellt ifrån medlemmar på gymmet...Jag kommer sakna dem jättemycket!

Nu måste jag till jobbet, kram!

Tillbaka till skolan...

Idag ska jag till Handels och stå på Gadden (Handelshögskolans arbetsmarknadsdagar) i Handelsbankens monter. Det ska bli jättekul att komma tillbaka igen! Jag var själv med i projektgruppen år 2006 (bästa året) och stod på mässan förra året också.

Jag hoppas att jag kan få studenterna att få upp ögonen för banken...

Igårkväll var det mingel i berg 211. Väldigt cool lokal! Det är ett gammalt skyddsrum vid SKF som är omgjort till festlokal, väldigt bra vid större tillställningar!

ikväll så skall mina arbetskamrater ha en lite "hej-då" fest för mig...spännande! och samtidigt lite sorgset...Jag kommer att sakna dem jättemycket...

Nu måste jag sticka!

Ciao

2 veckor kvar

Tiden går så fort! Nu vill jag nästan att den ska gå långsammare!

Det är så många jag vill träffa innan jag åker och nu känns det som jag inte hinner någonting...så till er som känner er bortglömda så ska ni veta att jag vill träffa alla och säga hej då och kramas och allt, men tiden räcker inte till...

och sedan så kommer jag ju hem en gång i månaden så vi kommer ju träffas snart igen :)

Jag pratade med dem på kontoret igår och tydligen hade det blivit problem med min lägenhet (!) De som hyr ut lägenheten ville tydligen höja hyran med 1000kr och det gick inte banken med på utan att de gjorde vissa förbättringar med lägenheten eller att internet och telefon skulle ingå i hyran. Så det slutade med att de bara höjde några hundra kronor...Detta hände förra veckan men de sa ingenting till mig förrän igår för att inte oroa mig. Men nu är det fixat!

Nu ska jag hem till caroline och fika! tata!

Nu är allt klart

Jepp, allt är fixat! Allt är klart! Nu är det bara packningen kvar..

Jag ringde SAS för att se om man kunde lägga till en peng för att få ha med sig lite mer bagage, men det fick man inte...20kg, that's it. Jag får åka hem över jul med en tom väska och packa ned resten.

Jag pratade med min farbror i förrgår. Han bor i södra Frankrike men åker till Paris lite titt som tätt. Han skulle faktiskt vara i Paris samma helg som jag flyttar ned! Det känns bra att det finns någon välbekant i närheten som jag träffa på en gång.

Förhoppningsvis så får jag nyckeln till lägenheten redan på lördagen när jag kommer ned. Då kan jag passa på att handla mat och sånt eftersom det mesta är stängt på söndagar. Annars så får jag boka in ett hotell.

Jag har mailat lite med Emma och Tora, två goa tjejer som befinner sig i Paris för tillfället. Emma bor typ 300 meter ifrån mig men hon åker tyvärr tillbaka vid lucia...Tora bor lite utanför centrum men hon har bosatt sig i Paris för gott. Det ska bli roligt att träffa henne igen!

Dags att sticka till jobbet!

bis

Nu börjar det dra ihop sig...

Ja nu är lägenheten klar. Skönt.

Den ligger i Belleville som  tydligen är en stadsdel där "snobb-bohemer" bor...Spännande. Jag är i vilket fall väldigt nöjd med min lägenhet, den är toppen på alla sätt!

Jag har också skickat ett familjebevis till personalansvarige i Paris så att hon kan ansöka om ett franskt personnummer till mig så att jag kan deklarera. Jag har också skickat en kopia av mitt pass till min nya hyresvärd. Sedan har jag också bokat en flygbiljett till den 29 nov kl 06:45.

One-way-ticket.

Nu börjar det bli verklighet...jag har inte riktigt förstått det förrän nu! Det ska bli jättekul och spännande! Idag så är det 25 dagar kvar tills det bär av...

Jag måste ringa till SAS idag och kolla om man kan lägga till en slant för att få med sig mer bagage än 20kg. Annars är det 100kr per kilo övervikt...Det blir dyrt.

Jag måste också luska ut hur jag gör för att lägga in flera bilder i ett inlägg...? Någon som vet?



okej nu vet jag : ) Det var inte så svårt.

kram

RSS 2.0