vardagsrummet


vardagsrummet


köket


Badrummet


Lägenheten är klar!

Här skall jag bo: 6 rue des Chaufourniers

La vie en rose

Jag och Matte kollade på en fransk film igår för att "komma in i snacket" lite...

Vi såg "La vie en rose" om Edith Piaf, en mycket bra film! Hon som spelar Edith vann en oscar för den rollen vilket jag absolut förstår! Ser man henne i sitt vanliga jag så kan man inte förstå hur hon kan spela denna lilla, kröppliga Edith Piaf...Hon blev förresten bara 47 år gammal innan hon dog av levercancer, det hade jag ingen aning om..jag trodde hon blev äldre än så?

Vi you-tubeade sedan skådespelerskan och hittade ett klipp ifrån en intervju strax efter att hon hade vunnit sin Oscar. Hon är ju fransyska och som alla kanske vet så är det franska folket inte så bra på engelska...Denna intervjun var på engelska och hon försökte svara så gott hon kunde men lät så korkad hela tiden. Någon som inte kan språket ordentligt kan inte heller utrycka sig normalt vilket kan låta lite dumt ibland...

Då slog det mig...så kommer ju jag att låta i ett helt år!!

Jobbigt...jag måste repetera mer franska innan jag åker, men jag har insett att det inte kommer att räcka till.

jaja,

au revoir!

Boende...

Ja, det är inte helt lätt att välja lägenhet kan jag säga!

Antingen är de för dyra, för långt bort eller för sunkiga... Förutom en! Den var helt perfekt! Fräsch, tvättmaskin, diskmaskin, central, balkong m.m. Men den var redan uthyrd...Tyvärr.

Det kommer blir svårt att hitta någon som den, men jag har några alternativ nu som jag väntar svar på. Personalansvarig i Paris kommer att gå på visningar åt mig och jag litar på att hon har en god smak.

Det viktigaste för mig är egentligen att lägenheten är fräsch och HEMTREVLIG. Möblerna måste vara någorlunda bra iallafall eftersom jag ska bo med dem i ett helt år. Sedan är det ju ingen nackdel om den ligger hyfsat centralt :)

En sak som jag har märkt är att det inte finns tvättstuga någonstans utan de flesta lägenheter har tvättmaskin. Det kan nog vara ganska praktiskt för min del om det finns det med tanke på alla träningskläder som jag tvättar varje vecka! Det blir nog lite jobbigt att släpa med sig alla kläder till ett tvätteri titt som tätt?

Nästan inga lägenheter har ugn heller...Hur lagar de mat? Bara kokt och stekt? hmmm...Som tur är så finns det små ungnar att köpa, berättade Sofia (som har bott i Nice i 6 månader), för inte en allt för stor peng på Carrefour. Jag får kika på det...

Nu är det dags att sticka till jobbet!

Ciao!

Mycket att tänka på...

Under gårdagen var jag ledig ifrån jobbet och passade på att ringa till alla möjliga ställen för att meddela att jag ska flytta:


1. Skattemyndigheten - jag måste skicka in en blankett för inte betala skatt i Sverige
2. Folkbokföringen - Jag måste skriva mig som utvandrad ur Sverige
3. Finansförbundet - Förlängde mitt medlemskap trots utlandsvistelse
4. Familjebostäder - Kollade bara att allt var lugnt med att Matte bor kvar här
5. CSN - rådde mig att fortsätta betala...
6. Försäkringskassan - Skickar hem ytterligare blanketter...
7. Tele2 - Tänkte frysa mitt mobilabonnemang men det gick inte. Jag tog dock bort min telefonsvarare så att inte samtal kopplas vidare.

Jag kan inte komma på om jag bör ringa till någon mer?


Sedan fikade jag med underbara Caroline, gymmade hårt på Sportlife Exclusive och lagade mat med lika underbara Tess!

/Erica

Nu har jag startat min första blogg!

Om en och en halv månad flyttar jag till Paris för jobba under ett år! Sååå spännande och roligt!!

Här kommer jag skriva om alla mina upplevelser men också mitt dagliga leverne... Enjoy!

RSS 2.0