Frankrikes nationalsport?

Jag och Anna började nästan garva när vi såg denna lappen som följde med programbladet på operan!

Det står att på grund av strejk så börjar föreställningen 1/4 timme senare än vanligt...

Det är verkligen Frankrike i ett nötskal!


Balett!

Igår var jag, Anna, Cattis och Matthieu på Opera Bastille. Det var min födelsedagspresent från kontoret att gå och se "Siddharta" som handlar om Buddhas liv.
Opera Bastille är mer modern än Opera Garnier med fler moderna uppsättningar som just denna var. Vi hade grymma platser så man såg riktigt bra! (lite dåligt med plats för benen så jag fick en lite lätt kramp i vaden efter en timme ungefär...)
I början kände man sig lite bortkommen då modern balett är lite "svår" om man säger så...Folk dansade med motorcykelhjälmar till gammaldags indisk/klassisk musik med en gongong som slog titt som tätt och varje gång Buddha kom in så spelade en elgitarr...Men den var bra! Jag vart imponerad av nivån på dansarna, de var riktigt vassa! Speciellt huvudrollsinnehavaren som var sjuuukt muskulös och kunde lätt som en plätt lyfta tjejerna med en arm (ja en arm! Skamgrepp och sedan lyft)
Kul att vara lite kulturell, det ska jag fortsätta med i Stockholm!


Alkisar?

..No! Frankrikes nationaldryck!

Avnjutes av Anna och Erica vid St Germain :-)


Erica och Anna i Underlandet

I lördags så var jag och Anna på bio. Vi var så sjukt nöjda med vår mys-lördag med lite shopping, lunch med Lisa, Sofia och Jonas och sedan bio på kvällen. Ok...vi tog ett glas vin också i St Germain också :-)

Lunchen åt vi på ett ställe som ligger precis vid Quai de la Seine och bron över till Ile Saint Louis. Jag tänkte vara lite nyttig och ta en sallad med gesiers (muskelmage på fåglar - jag vet...det låter skabbigt men det är gott), bloc du fois gras (bloc låter ju onekligen lite som "block" vilket jag trodde det var) och jambon och jag kan lova att det var precis det jag fick. Inget mer. Inga tomater, majs, gurka..nada. Och "bloc" visade sig vara tre tunna skivor fois gras som var hyvlade med världens vassaste hyvel. Plus att salladen var MINIMAL. Jag var tokhungrig efteråt och även lite salongsberusad då jag tog ett glas vin till maten...Anna tog hem vinsten som beställde bouef Bourgignon som var jättegod. Men sällskapet var ju otroligt trevligt så lunchen var lyckad trots lite mat och en vag doft av hundbajs konstant låg över uteserveringen.

Efter lunchen tog jag en promenix till Belleville för att köpa dadlar. De var slut men jag lyckades likförbannat gå därifrån med en kasse andra grejer...

Hur var filmen då?

Jo, vi trodde för det första att vi hade bokat biljetter till 3D-visningen så vi var lite undrande om när vi skulle få våra 3D-glasögon? (Det känns så härligt 90-tal att 3D har kommit nu igen!) Efter att vi hade köat i regnet och kommit in i salen så hade vi fortfarande inte fått några glasögon. De kanske delar ut dem innan filmen börjar? föreslog jag. Men icke sa Nicke...2D versionen var det.

Men den var bra, lite knarkad story bara...Undrar hur mycket absint Lewis Carrol drack egentligen när han skrev boken?
Hursomhelst, jag gillar Tim Burton och hans skruvade filmer! Filmen är sevärd och säkert bättre i 3D.



lite bilder...

..från tjejkvällen med kollegorna! (Jag hittade visst kameran i min väska när vi var på restaurangen...)

Helena, Caroline och Anna:

Cattis, Maty och Eva:




Ladies night

Ikväll så ska min kollega Helena ordna en liten Ladies Night hemma hos henne i hennes nya lägenhet. Det är alla tjejer på kontoret som skall dit och dricka lite vin och tjej-snacka. Trevligt initiativ! Efteråt så skall vi till Au Rocher du Cancale på rue Montorgeuil där jag har varit och ätit två gånger innan. Gammal fin restaurang och bra mat. Förutom skaldjurstallriken. Men är man från västkusten så är man...
Jag har tyvärr glömt min kamera så jag kommer inte kunna ta några bilder :-( Men jag skall ingående försöka beskriva hur kvällen fortlöpte imorgon :-)

Yves Saint Laurent

I söndags var vi på utställningen om Yves Saint Laurent på Le Petit Palais. Vi hade ju varit så himla fiffiga och köpt biljetter i förväg men det visade sig att kön för dem med biljett var 3 mil längre än den för dem utan biljett...Efter en timme av svärande och förbannande över det sjuka kösystemet där de då och då släppte in folk utan biljett före dem med biljett så kom vi äntligen in.

Utställningen var fantastisk. Mängder av hans kreationer, vissa över 50 år gamla, var uppställda överallt. De flesta är riktiga hantverk med tusentals paljetter och pärlor påsydda för hand. Jag ville gärna ta kort på allt men det var förbjudet...Jag lyckades dock smyga upp kameran för att ta ett foto, men jag hade glömt att att ta bort blixten så den lyste upp hela salen. I samma stund kom precis en vakt bakom mig och skrek att det var ABSOLUT förbjudet att ta bilder! Jag bad om ursäkt och skämdes lite men jag har EN bild iallafall :-)

Efteråt fikade vi på innergården i solen. Najs.


Peter i Paris

Min och Annas gemensamma vän Peter var och hälsade på i Paris i helgen! Det blev middag på chez Janou, en första-gångs-upplevelse för mig men Anna har varit där flera gånger innan. Positiv överraskning! Gott och mysigt!

På lördagen shoppades det. Jag, ett par skor bland annat. De hade jag på mig på kvällen när vi gick ut och svängde våra lurviga på Castelle och efter ett par timmars dansade och en timmes tvångspromenad hem (vi hittade ingen taxi...om vanligt!) så har jag nu köttsår på fötterna. Lovely.

Under veckan så har jag och Anna diskuterat vidare det var denna helgen eller nästa helg som man vrider fram klockan. Av någon underlig anledning så fick vi för oss att det var natten mellan lördag och söndag och bokade därmed biljetter till Yves Saint Laurent utställningen sent på söndag eftermiddag (för att vi skulle få sova efter utekvällen). Jag tänkte dessutom klämma in ett långdistanslopp innan dess och gick därför upp vid kl 10 för att äta frukost. Då var klockan egentligen 9 eftersom det uppenbarligen bara var jag i hela Paris som hade vridit fram klockan. Jag hade dessutom bestämt tid med en som skulle springa med mig kl 12 men eftersom ingen kom (klockan var ju bara 11...) så sprang jag iväg. Lyckat. Well, well det kändes som jag tjänade en timme nästan!


Våren är här!

Nu har den kommit! Äntligen!! Jag har ätit lunch ute två dagar i rad i bara kortärmat! Sjukt nöjd med det! Idag är det nästan 20 grader(!) ute och jag ska strax gå en promenix innan jag möter upp Anna och min gamla klasskompis från Handels, Peter, för att gå ut och äta på chez Janou. Jag har hört olika bud om denna restaurangen men nu skall jag bilda mig en egen uppfattning...

Här är jag och Anna på uteserveringen i förrgår! Man ser verkligen att huden inte har fått så mycket sol de senaste månaderna om man säger så...


Nope...

Det blev nej. Fan också. Jag är hela tiden såååå nära men faller på mållinjen. Har dock endast fått positiv kritik så det är bara att fortsätta...jag sitter ju inte i sjön direkt :-)

En positiv sak är att ju längre det drar ut på tiden desto längre får jag stanna i Paris! Nu när våren har kommit så är det helt fantastiskt! Igår och idag har det varit 18 grader och sol :-) och det skall fortsäta att vara fint framöver. Yay!

Nästa vecka blir spännande då banken får besök av franska, motsvarande, finansinspektionen. När chefen frågade hur länge de har tänkt att stanna så svarade de "tre månader" (!) Gah!


I väntans tider

Jag går och väntar på svar. Fy vad det är jobbigt! Jag har verkligen ett fruktansvärt dåligt tålamod och när det gäller ett svar på ett jobb så är det ännu värre!
Jag försöker tänka på annat men det tankarna flyter upp i mitt huvud hela tiden...Förhoppningsvis kanske jag har ett svar idag. Kanske.

Håll alla tummar!

Åh gud...

...hahaha!! Detta är ju hysteriskt roligt! Man får skickat foton till sin mail från Paris semi-marathon...för dem vill man nog rama in?! Vilken snygging liksom... :-)




Barcelona in 2D

Helt underbar vecka! Jag har promenerat runt hela Barcelona, gata upp och gata ned, i Malins vita joggingskor (är så gammal nu så att jag föredrar bekvämlighet före utseende...fick förövrigt ingen ungdomsrabatt på Picassomuséet heller...)

Detta har jag lyckats pricka av under Barcelonatrippen:

  • Ätit hemmagjorda tapas två gånger
  • druckit vin varje kväll
  • tagit ett varv kring la sagrada Familia
  • passerat världens största dildo
  • Picassomuséet
  • irrat runt i barri Gotic
  • irrat runt i Gracia
  • bestigit berg med Malin
  • ätit lunch UTOMHUS
  • tränat combat
  • beskådat apelsinträd i snön
  • promenerat i parc Guell
  • shoppat lite..
  • beställt totalt 6 stycken kaffe med mjölk alldeles själv :-)
  • varit på trollerimuseum och tittat på bautafiskar
  • varit på chokladmuseum
  • testat churros
  • solat fejset



Barcelona - än så länge

Jag gillar Barcelona. Solen skiner på mig och Tapas är gott.

Att få vara med Malin är som vanligt avslappnat och skönt, vi pratar om alla gemensamma nämnare som vi numera har; att vara utlandssvensk, träna på gym utanför Sverige, språkbarriärer, kulturskillnader m.m. För er som inte visste det så är Malin helt grym som har flyttat hit. Hon kunde inte ett ord spanska, kände ingen i stan men tog ett ENORMT kliv i karriären och körde på ändå. Jag kunde åtminstone liiite franska, hade några bekanta i Paris och har faktiskt bott i Paris en gång förut...Lite mer förspänt liksom.

Well, well vad har jag gjort de första tre dagarna då? Jag kom ned i måndags morse och till min stora förskräckelse så SNÖADE det! Vad i he%#&vete är det här?! tänkte jag som hade hela 9 timmar att slå ihjäl nere på stan innan Malin slutade jobbet. Kan tilläggas att jag hade min resväska och ballerinaskor på mig som jag plaskade runt i snöslasket med...
Jag började med att gå igenom ett varuhus extremt grundligt. Jag var där inne i 4 timmar, kammade igenom varje våning, till och med herravdelningen, innan jag gav mig ut i snön. Jag tänkte att det kanske skulle bli lite bättre men efter ca 200 meter stod jag inte ut längre och flydde in på en Starbucks där jag satt i tre timmar...Sedan ringde Malin och sa att hon skulle åka tidigare från jobbet på grund av snökaoset och jag blev överlycklig!
På kvällen gick vi till en japansk restaurang för att fira Malins vän Sofies födelsedag (och min också lite i efterskott). Grymt bra mat!

Igår så finkammade jag gatorna ned mot placa Catalonya (säkert felstavat) och vidare inne i Barri Gotic. Solen sken hela dagen och snökaoset var ett minne blott! Efter 3 timmar mötte jag upp malin och lunchade utomhus (!) Öl och katalansk mat..gott!
Sedan bar det av ned till Barri Gotic igen för att möta lilla Sanna och ta en kaffe. Det var roligt att träffa henne och höra henne berätta om sitt liv här nere i Barcelona :-)
På kvällen så gick jag och Malin på en Bodycombatklass- LYCKA!!Jag har inte varit på någon klass på flera veckor så det var en riktig release för mig! Jag fattade förstås ingenting men combat är ju combat liksom. Jag fick dock håll direkt...Måste vara att jag är ovan vid att köra klasser nu kanske?
Middag: Tapas och vin
Film: FAME

Idag så har jag promenerat förbi segrada de familia och ända ned till ett varuhus som ligger 1 timme härifrån för att köpa en väska. Den är såååå fin! Den är petrolfärgad vilket jag har insett är den ultimata färgen. Den passar till allt helt enkelt (förutom min röda trenchcoat men vad passar till rött egentligen?)
Sedan har jag promenerat ned La Rambla till havet, stannade till vid en stor matmarknad där de sålde flådda fårhuvuden bland annat. Jag köpte ett päron istället.
Nu sitter jag och väntar på att malin skall komma hem så vi kan laga middag som jag har handlat...Jag ville göra grillad kyckling men Malin gillar inte ben i maten så jag fick en brilliant idé: köpa kycklingfiléer till Malin och en halv kyckling till mig så grillar vi det i ugnen. Volià! Alla nöjda!

Roliga ord på spanska:

Valle (uttalas 'baalle') : OK
Bajsa : Ni gör eller ni ska eller något sånt...
Runkas: också något form av verb...

Humorn är på topp.


Målet nått!

Jag klarade det! yay! 21km på 1h41min, grymt nöjd!

Men FAN vad jobbigt det var! Jag höll på att bli tokig på alla personer som hade anmält sig i min startgrupp som uppenbarligen har varit vältränade, en gång i tiden, men som nu knappt orkade 5km innan de var tvunga att stanna. De var bara i vägen...Men men, zickzackzickzack..
De första 10 km gick jättebra men mellan 14km och 17km så var det riktigt tungt...Mycket vind och få personer som var och hejade på. Men efter 17 km så fick jag lite ny energi och körde på till slutet!

Nu ska det bli skönt med en veckas semester! En vecka hos underbara Malin i Barcelona :-) una cervesa por favor?

Besos!

Paris semi marathon!

Imorgon gäller det!! Mitt första delmål; springa halvmaran under 1h45min.

Vi får se hur det går, förutsättningarna är inte så bra...Det skall blåsa mycket imorgon och bli riktigt kallt plus att min fot är värre än värst :-( Tur att den får vila i Barcelona en vecka sedan! :-)

Men jag kör stenhårt ändå! Here we go!




Mycket nu...

...praktiska saker...viktiga saker...roliga saker...irriterande saker...men framför allt spännande saker!

Jag håller just nu på att planerar min flytt till Stockholm, bokar flyttfirma och försöker rodda med detaljerna då jag inte kommer att vara närvarande. Som tur är så har jag en underbar mamma som ställer upp och hjälper mig! TACK älskade du!

Samtidigt så stöter man på den härliga paragraf-ryttar-formalian när det kommer till kontrakt och kostnader som jag blir alldeles matt på...Men det ordnar sig alltid.

Imorgon så åker jag till Stockholm för framtidsmöten. Nu jävlar.

På söndag springer jag halvmaraton i Paris. Då jävlar.

Våren har kommit till Paris!

Det är sant, våren är här! Suck on that Sweden!! Sol och 14 grader varmt...kvällspromenad utan jacka...ha!


RSS 2.0