Tattoo!

Nu har jag bokat en tid!

Den 15 maj ska jag äntligen göra mitt hjärta på Heidi Hays studio i Göteborg : )

Det är litet snirkligt hjärta som skall sitta ovanpå foten vid "pektån" ungefär. Det kommer säkert göra jätteont att tatuera sig ovanpå foten men man får härda ut helt enkelt!

Jag fick hjärtat av mina tre bästa vänner och deras sambos på min 25-årsdag så det betyder extra mycket för mig :)

Bisous

Kanada

Jag ar inte riktigt hunnit smälta den nyhet jag fick höra för några timmar sedan av en av mina bästa kompisar...

Hon och hennes sambo skall flytta till Kanada för att jobba under ett år och de åker redan i början av juni! Hur ska jag klara mig?! Kanada är ingen ställe man svänger förbi över helgen direkt så vi kommer att vara utan varandra i tolv månader...
Och det är typ 9 timmars tidskillnad vilket innebär att det kommer att bli svårt att ha telefonkontakt också..

Nu låter det som om jag är väldigt negativ här men det är jag inte :) Det är jätteroligt för dem och det kommer att berika deras liv väldigt mycket! Jag ångrar inte en sekund att jag åkte hit, och det kommer förhoppningsvis inte de göra heller :) Jag skulle vilja komma och hälsa på någon gång under tiden de är där, jag får se om jag kan klämma in det under året...

Åh jag kommer att sakna henne!! (jag skriver inga namn för jag vet inte vilka hon har berättat för ännu...)

Jag får väl lära henne några franska fraser innan de åker eftersom de faktiskt pratar franska där också (väldigt ful franska men men). Céline Dion är därifrån och pratar kanadensisk franska och det låter inte bra...Konstigt att hon kan sjunga "vanlig" franska? Det kanske är som Orup som kan sjunga utan att stamma som han gör i verkligheten ; )

Au revoir!

Middag och inflyttning

Helgen började med en mycket trevlig middag hemma hos Tora! Förutom vi två så var det också Erika och Peter som gjorde oss sällskap. Tora var alldeles mästerlig i köket och bjöd på pasta med kyckling och pesto, till efterrätt mängder av jordgubbar, ananas och choklad : ) Vi drack också väldigt god chokladlikör som vi alla var överens om var godare än Bailys.
Toras lägenhet var jättefin och väldigt stor (hela två rum) vilket man vanligtvis får betala en förmöghet för inne i Paris. Men ute i Maisons Lafitte där Tora bor så är priserna inte lika höga. Det var ett väldigt mysigt och trevligt område men man måste ju tyvärr ta RER:en för att komma dit...Trots att Tora hade instuerat oss om hur vi kunde tjuvåka dit ut så vågade jag inte det och köpte en aller-retour biljett för 7 euro.
På vägen hem så hade jag för ovanlighetens skull flyt med tåget och metron och hann med båda de sista vagnarna och kunde åka hela vägen hem utan att behöva gå ut och jaga tag i en taxi.



Den berömda chokladlikören!


Mina favorit chevrebollar! Den ena är med tranbär och den andra med aprikos!mums!



På lördagen så var jag först och tränade på Club Med vid Palais Royale för att sedan ta en tur på stan. Jag var i ett desperat behov av nya skor som jag kan promenera i då jag har slitit ut mina stövlar så mycket att jag nu går på fibret i klacken...Plus att det börjar bli lite för varmt för stövlar nu : ) Jag köpte mig ett par ballerina skor och ett par skor som är lite loafers-aktiga, mycket nöjd med det inköpet!
Sedan så köpte jag också en inflyttningspresent till Anna: en form av ljuslykta i glas som man stoppar ned ett blockljus i, om ni förstår vad jag menar? Den var fin iallafall : ) Den var ifrån mig , Mattias, Frederik och James som fick i uppdrag att köpa blommor och champagne att komplettera med.

Inflyttningsfesten var jättetrevlig med många härliga människor att prata med : ) Det var mestadels svenskar där förutom ett par som pratade engelska. Jag svängde förbi Anna en stund innan festen började för att hjälpa till lite med förberedelserna och så att vi middag ihop innan det var dags att gå på Mojitobålen : )






Det blev ganska sent och då kom vi också på att klockan skulle vridas fram en timme...Jag beställde en taxi som inte kom, men jag fick tag på en annan till slut och var hemma vid halv 5 på morgonen. Och så vred man fram klockan till halv 6...suck! Jag har alltid lite svårt att sova länge på morgonen så jag vaknade först vid åtta men tvingade mig själv att somna om till halv 12. Dagen har sedan bestått av att gå och träna, vika min tvätt, äta, göra franskaläxan, prata i telefon och nu:blogga.

Jag ska nog ta och titta på ett avsnitt av Grey's anatomy och äta lite flingor innan jag går och lägger mig...

tata!

Middag hos Tora

Ikväll blir det middag hemma hos Tora tillsammans med några andra svenskar. Det ska bli jättetrevligt och kul att se Toras lägenhet för jag har aldrig varit hemma hos henne. Hon bor lite utanför Paris så man måste ta RER:en för att komma dit. Jag åker ytterst sällan RER så jag hoppas att jag inte åker fel...

Mitt mission inför middag är att ta med mig en god ost! Jag funderar på att ta med mig en ost som jag oc Anna smakade på när vi var på den där mat och vin mässan för några veckor sedan...Den heter Epoisse och smakar väldigt speciellt, men mycket gott! Den är lagrad med alkoholen ifrån vin vilket gör att den blir lite krämig istället för hård. Jag ska se om jag hittar den på något fromagerie.

Igår var vi på afterwork på Chez Justine på 96 rue Oberkampf. Det var ett trevligt ställe och det ligger inte så långt ifrån mig så jag kunde promenera hem. Det blev ganska många som kom också, säkert runt 30 personer : ) JCC ordnar alltid en afterwork den sista torsdagen i varje månad, ett bra initiativ tycker jag!

Ha en bra dag!

Ingen våffeldag...men AW

Igår var det våffeldagen vilket tyvärr inte är något man firar här...Så det blev ingen våffla för mig :( Men mamma har antytt att det finns en möjlighet att få inta detta i påsk!

Ikväll är det afterwork med JCC (Junior Chamber Club) och jag, Anna och Mattias ska gå. Jag kommer inte ihåg om Cattis också skulle med eller inte...Det skall i vilket fall bli trevligt!

Väderuppdatering: Våren har typ försvunnit och det är 12-13 grader och moln. Skittråkigt.

Jag hoppas verkligen att det blir bättre tills Hanna kommer nästa helg!

Bonne journée!

sent...

På tisdagar brukar jag köra Bodycombat på club Med och klassen börjar enligt schemat kl 20. Eftersom alla instruktörer inte respekterar klockan så brukar de flesta klasser börja ca 5 minuter senare eftersom instruktören ofta är sen. Då bodycombaten är den sista klassen för kvällen så har ju alla dessa 5-minutare blivit 15 minuter istället!

Idag började alltså klassen kl 20:15 vilket innebär att den inte är slut förrän kl 21:15 och följden blir att jag inte är hemma förrän kvart i tio och skall hinna äta middag och duscha och sedan somna i hyfsad tid...You do the math...

Jag är helt fascinerad av att instruktörerna gör så här! Ibland så står man utanför och väntar tillsammans med instruktören och sedan när man väl får komma in i salen så ska intruktören börja linda sina lindor kring handlederna (bodycombat) vilket tar ytterligare 2-3 minuter. Kunde de inte göra det innan, medan vi stod och väntade?

Antingen så är det någonting de gör på gymmet eller så är det helt enkelt typiskt franskt...

Bio för 3,5

Några dagar om året så kostar det mindre än hälften av priset att gå på bio i Paris.

Detta gäller alla biosalonger och alla filmer, vilket jag självklart ville dra nytta av! Så jag och Sofia besökte MK2 som ligger på vänstra sidan av Canale st Martin (quai de la Seine) för att titta på The burning plain (eller loin de la terre brûlée som den heter på franska). Biljetten kostade 3,5 Euro vilket är ett rimligt pris för att gå på bio tycker jag!

Det var kul att se hur mycket folk det var som passade på att gå bio, det var långa köer utanför biosalongen och även på andra sidan kanalen där det ligger en till MK2 (quai de la loire).

Filmen var helt okej. Kanske inte värd att betala mer än 3,5 för men men...

Om man vill veta vilka filmer som visas eller andra olika kulturevenemang som teatrar, marknader, konserter eller restauranger så är ett tips att köpa en Pariscope. Den finns att köpa i stort sett alla affärer och kiosker och kostar bara 40 centimes! Det kommer ut en ny varje onsdag och gäller en vecka framåt.

A plus tard!

Handelstjejerna


Helgen gick fort som vanligt när jag har besök...Men roligt hade vi!
Fredagkväll spenderade vi på en restaurang/brasseri som heter Au Rocher de Cancale som ligger på rue Montorgeuil. Restaurangen ligger i ett väldigt gammalt hus ifrån 1600-talet (?) med gamla bevarade väggmålningar som syns på bilderna nedan. De är tydligen kända för deras seafood som de serverar på stora fat med både kräftor, ostron, musslor, sniglar och räkor! Jag vågade inte mig på det men det gjorde Mattias och James iallafall : )
Förutom tjejerna så var Malin, Ellen, Mattias och James med, Anna och Fredrik gjorde oss sällskap senare när vi gick vidare till en bar som heter Pin up (tror jag?)Vi hade tänkt att gå till Experimental Cocktail men det var fullt...Men Pin up är också bra!




På Pin up kan man dricka deras champagnedrinkar som heter just 'Pin up'. Vi hade väldigt trevligt, pratade och lyssnade på Fredriks roliga historier om hans bror (som verkar som en väldigt kul prick!) innan det var dags att jaga efter en taxi hem till Belleville igen.


Även om vi var hemma sent så gick vi upp tidigt, iallafall jag och Sofia, för att gå och köpa croissanter och bröd. På lördagmorgon så är det alltid marknad på Boulevard de la Villette så vi tog en liten tur förbi den innan vi gick hem och drog upp Ylva och Maria.


Efter frukosten så tog vi en MEGA promenix som började ifrån Belleville och bort mot Montmartre, uppför rue des Martyrs för att sedan trängas med turisterna framför Sacre Coeur. Vi svängde förbi place de Tertre och snurrade vi oss ned till rue Lepic och bort på Boulevard de Clichy. Där fick vi blodsockerfall och var tvungna att snabbt stanna till för att äta lunch.


Efter lunchen så gick vi vidare på boulevard des Batignolles, in i parc Monceau (där det för övrigt var löjligt mycket folk!) Sedan snirklade vi oss upp till Triumfbågen och efter det ned mot Alma för att spana på Eiffeltornet. Sofia knäppte några bilder innan vi strosade utmed Seine i solen. Det var helt fantastiskt väder, man kunde nästan gå utan jacka! När vi kom i höjd med Tulerierna så fick vi blodsockerfall igen och försökte förtvivlat hitta ett crêpesställe i solen...Jag drog med alla längre och längre tills de blev trötta på mig och det slutade med att vi satte oss på ett café/crêperie ställe på st Honoré och åt en dyr crêpes i skuggan..Men den var god!


Nästa mission var att inhandla ost till kvällen och målet var att hitta ett fromagerie i Marais, men då upptäckte Ylva att hon hade blivit pickpocketad på sin mobil...Tråkigt, men Ylva behöll humöret uppe ändå!

Vi tog metron hem istället och handlade på ett fromagerie ganska när mig. Middagen handlade vi också tillsammans med allt vin som de skulle släpa med sig hem...
Vi lagade lite middag och åt upp all ost sedan gick vi och lade oss hyfsat tidigt. Taxi beställdes till kl 07:00 och klockan ställdes på 06:15 så man är lite mör idag...
Jag hade under ett svagt ögonblick i fredags sagt att jag skulle hänga med James och Mattias och springa idag men det var inte tillräckligt fint väder för att jag skulle kunna pressa mig själv till det...Det blev en sväng till gymmet istället!

Helgen gick som sagt väldigt fort och det var så roligt att träffa tjejerna igen : ) jag hoppas att det blir en repris i höst...

snabbt inlägg..

...sitter på jobbet så det får blir ett snabbt inlägg..

Tjejgänget kom igår, möttes framför operan, åkte metro hem, handlade mat, vin, ost och baguette, drack vin, åt  medhavt lösgodis, tjejsnackade, fnissade, drack mer vin och sedan somnade : )

idag är de och promenerar i Marais men vi skall mötas upp efter jobbet och gå ut och äta, och senare ta en drink : )

Jag uppdaterar på söndag!

Mårtensson, Jäderberg och Wasserfaller...

...kommer imorgon! Jippieho,jippiejej!

Det ska bli jättekul att ha dem här : ) De kommer imorgon eftermiddag med flyget och vid halv sex-tiden så skall jag möta dem vid operan. Sedan blir det spännande att knö in allihopa i min etta....haha! Jag har fyra sovplatser, sedan finns det inte så mycket golvyta kvar men det går säkert jättebra ändå! finns det hjärterum så finns det stjärterum som man brukar säga : )

Jag har också skickat med en beställning av diverse svensk "mat" som tjejerna så effektivt har delat upp mellan sig:

Ylva - Funlight saft (det finns ingen sockerfri saft, jag har letat överallt)
Sofia - Sill (finns på IKEA utanför stan, men det känns lite overkill att åka dit ut för sill...)
Maria - lösgodis (säljs ibland i vissa stånd på gatan, men då har de legat ute i den förorenade luften i evigheter...blä)

Jag hoppas, hoppas, hoppas att värmen stannar i helgen för idag var det helt fantastiskt! Jag och Anna satt ute idag igen på lunchen och fick till och med lite färg i ansiktet : ) Enligt väderprognosen skall det vara sol och 12 grader hela helgen, och det duger helt klart.

Nu skall jag försöka mig på att locka mitt hår : ) TODILO

Morgonstund...

detta var min första syn när jag drog upp gardinerna i morse : )



Blommor på trädet och solen i ansiktet! Helt underbart!

Det har varit ungefär 16 grader varmt idag och helt vindstilla vilket innebar att det var perfekt väder för att äta årets första utomhus-lunch! Jag och Anna parkerade oss vid ett bord på uteserveringen på Hard Rock café och åt varsin sallad i vårsolen : ) Och det är den 17 MARS! I like!

Jag hoppas att det håller i sig tills Ylva, Maria och Sofia kommer på torsdag...Men tyvärr så säger väderprognoserna att det skall bli lite kallare i helgen, ungefär runt 12 grader, men det är ju inte heller fy skam?

Det ska bli sååå roligt att de kommer hit! Jag ser fram emot en massa fniss och skratt : ) (och vindrickande...)

Kanelbullar

Kanelbullarna gjorde succé idag på måndagsmötet : )

Alla tyckte de var jättegoda, men jag och Anna som åt dem nybakade igår tyckte nog allt att de var lite torra...Och så saknade vi pärlsocker på. Men i övrigt så var de goda : ) En kanelbulle är ju alltid en kanelbulle!

kanelbullar är väl ganska übersvenska (tror jag?), men det finns så otroligt många goda bakverk här i Frankrike som slår kanelbullen med hästlängder! De flesta saker är dock ganska svåra att baka själv, men det skulle ju en fransman aldrig göra i och för sig...Här är det inga konstigheter att springa till bageriet varje dag och köpa bröd, croissanter m.m. Färsk jäst är svårt att hitta i vanliga affärer så baka bröd är extra svårt..

Jag gillar i och för sig traditionen att gå till bageriet och köpa bröd! Det är trevligt att gå och ut på morgonkvisten och köpa färskt bröd : ) I början var jag helt fascinerad över hur många bagerier det finns här i stan, minst ett bageri på varje gata känns det som! jag var mest fascinerad över hur affärerna gick ihop, men nu förstår jag att det inte är några problem...
Jag kan dock sakna ett ordentligt grovt bröd som inte är den där "tegelstenen" (som faktiskt finns att köpa) utan ett fluffigt grovt bröd om ni förstår..? ja ja vad gör man?

Godnatt!

Mathiashelg!

Mathias har varit här i helgen och vi har haft det hur mysigt som helst!

Det har varit riktigt vårväder med sol och värme så att man har kunnat ha vårjacka på sig! Så himla härligt! Jag hoppas verkligen att våren är här för att stanna nu...

Matte och jag tillbringade fredagkvällen på en restaurang som ligger i närheten av mig med att äta en god middag och insupa en flaska rött. Mathias åt en tartare de boeuf (råbiff), mycket modigt vill jag säga! Men är det någonstans man skall äta det så är det i Frankrike : ) Vi åt också varsin Moelleux au chocolat vilket var helt gudomligt!

På lördagen så strosade vi runt på stan, bland annat till en konceptbutik som heter Colette som ligger på St Honoré. Jättecool butik med kläder, böcker, skor, skivor, klockor, telefoner, café m.m. Det är väldigt dyrt men det är värt ett besök bara för att titta : ) Hela övervåningen är full av skyltdockor som står uppställda som om de minglade med kunderna...udda men kul!
Sedan gick vi till Printemps för att kolla efter lite kläder till Mathias och sedan promenerade vi vidare till rue des Martyrs där de hade en loppmarknad uppför hela gatan. Vi gick runt och spanade och följde gatan ända upp till Montmartre där vi besökte en Fromagerie (ostaffär) och köpte några goda ostar samt ett rött vin. Sedan gick vi till ett Boulangerie (bageri) och köpte bröd och sedan till affären och köpte resten. Vi lagade en mycket god middag och njöt av varandras sällskap : ) En mycket lyckad dag!


idag (söndag) så åkte matte hem ganska tidigt tyvärr....flyget gick redan vid ett. Efter att vi hade sagt hej då vid gare du Nord så gick jag och mötte Anna på club Med och körde ett Bodyattack pass. Eftermiddagen spenderade vi sedan på en Mat och vin mässa i det 17e arrondissmanget. Vi hade fått gratisbiljetter av Daniel så vi ville verkligen passa på att gå runt och provsmaka både vin och mat : ) Och det gjorde vi! Vi provade en massa viner (stod och försökte snurra vinet i glaset så där tjusigt..) och det slutade med att jag köpte en flaska rött och en flaska rosé. Vi provade även mängder av ostar, korvar, choklad, terriner, bröd m.m....gott!




Efter besöket på mässan beslutade vi oss för att inviga Annas ugn genom att baka kanelbullar! Vi blev grymt nöjda med resultatet med tanke på att det var torrjäst som vi bakade med...Bullarna följer med till jobbet imorgon så att fransmännen får testa kanelbullar (dock utan pärlsocker...)





Godnatt people!

Frankofon

Idag har jag fått ett nytt nummer av "Frankofon" på posten :) Det är ett franskt kulturmagasin på svenska som skriver om svenskt i Frankrike och franskt i Sverige (hängde ni med?)

Det är en rolig tidning där man kan läsa om allt möjligt som mat, restauranger, semester, kulturliv m.m. I detta numret hade de Paris som tema : ) Jag har inte läst hela tidningen ännu men tänkte göra det innan jag ska sova ikväll...


Frankofon har också en hemsida: www.frankofon.se

Vår i Paris?

I helgen ska det bli ca 15-16 grader och sol i Paris : ) I like!

Mathias prickar in precis rätt helg med andra ord : )

Det har inte börjat slå ut på träden och så ännu, men man kan se små små knoppar på grenarna och på en del buskar så har rosa blommor slagit ut. Jag längtar verkligen efter att våren skall komma igång nu på riktigt! Det känns som om den är på väg men inte riktigt helt....

Om jag får slänga iväg en gissning så tror jag att våren kommer att komma första helgen i april. Då är Hanna här och hälsar på så det hade varit underbart om vi kunde få lite vårväder :)

Ha en bra dag!

Jag längtar...

...till fredag då Mathias kommer hit! Vi har inte setts på nästan 4 veckor så det skall bli underbart ha honom här : )




Internationella kvinnodagen

Idag är det den internationella kvinnodagen. Dagen instiftades redan 1910 och firas i de flesta länder, för en del är det till och med en röd dag. Det är det inte frankrike och vad jag vet, inte i Sverige heller?



På tal om kvinnor så var jag och Tora på bio igår och såg filmen "He's not that into you" som handlar om kvinnor och alla deras ursäkter om varför män beter sig som de gör. Det är en komedi och inte djup på något plan, men den var underhållande : ) Man kan känna igen vissa saker som man har diskuterat med tjejkompisarna ibland, tex försöka hitta en ursäkt till varför inte killen som kompisen har dejtat inte har hört av sig. -"han har jobbat mycket sista tiden", -"han skulle resa bort" m.m. 
Men fakta kvarstår: Om han hade velat ringa så hade han gjort det. Punkt slut.

Innan filmen så lagade jag och Tora mat och drack vin och käkade choklad :) Mums mums!

Tidigare på dagen så var jag och testade Bodyjam på club Med gym vid Palais Royale. Bodyjam är en ny klass på Club Med, så det var ganska många där faktiskt! Instruktören var helt okej, men jag gillade inte releasen särskilt mycket. Den kom aldrig igång riktigt och så kände man igen en del steg i Housedelen ifrån en tidigare release...Den får 6 av 10 av mig.

Idag så har jag haft stor tvättdag. Jag tänkte först gå till ett tvätteri för att tvätta alla lakan och örngott och sådant, men sedan kom jag på att jag inte hade några mynt och affärerna är inte öppna idag så jag kan växla. Så det fick bli att jag körde några maskiner här hemma och nu hänger det lakan överallt! Förhoppningsvis hinner de torka innan kvällen...
I övrigt så är det soffan som gäller idag : ) Ska bli skönt att ta en slappisdag!

Banta som en fransyska

Idag delade de ut choklad utan socker till alla på gymmet under devisen att den var nyttig...Hmmm jag vet inte riktigt, men den smakade helt okej.



Tillsammans med chokladbiten fick man också en informationsbroschyr ifrån Milka där de stod hur man ska gå ned i vikt och hålla sig i form, vilket tydligen är olika vart man befinner sig i världen.

Här är den perfekta livstilen enligt Milka:

  • Ät minst 5 frukter eller grönsaker varje dag, de kan vara frysta, färska, kokta, konserverade eller preparerade.
  • Ät bröd eller potatis till varje måltid.
  • Ät 3 olika mjölkprodukter varje dag (mjölk, yoghurt, ost, choklad)
  • Ät kött, ägg eller fisk 1 till 2 gånger om dagen.
  • Minska fettintaget (smör, olja, creme fraiche m.m.)
  • Minska sockerintaget (gäller då självklart inte den sockerfria chokladen...)
  • Minska saltintaget
  • drick vatten ofta
  • Drick ca 2 glas vin om dagen om du är kvinna och 3 glas vin om dagen om du är en man. Ett glas vin kan bytas ut en halv öl, 6 cl 20% ex porto eller 3 cl 40% sprit.
  • Utför 30 minuters aktivitet varje dag ex gå snabbt till jobbet.
Hade jag följt detta så hade jag blivit en alkoholist vid det här laget! Men fransmännen har helt klart en intressant inställning till alkohol...Dricka vin är som att dricka vatten. De klämmer lätt en flaska och sedan tar de bilen och kör hem.

À bientôt!

Weird people...

Nu är det nog dags för ett till inlägg om gymlivet här i Paris. Jag har tidigare skrivit om (det obefintliga) klädmodet på gymmet, men nu är det dags för ett inlägg om de lite "speciella" människorna som huserar på Club Med gym...

Vi har följande sköna personligheter:

1. Gogo-killen.
Han dyker ibland upp step up klasserna iklädd i en danstrikå med extrem korta ben, så korta att rumpan nästan syns. Efter 20 minuter brukar han hamna i något slags dance-trance-tillstånd då han måste visa upp sina gogo-moves, vilket han gärna gör i drickpausen och gärna på instruktörens bräda, inför alla. Mot slutet av klassen börjar han känna sig helt som hemma och hoppar gärna upp på andras brädor och ger dem en lap/gogo-dans. Det brukar inkludera diverse rumpskakningar men mestadels typiska trance moves, typ plocka äpplen...

2. Lotion-tanten
Detta har hänt mig TVÅ gånger nu. Och det är TVÅ olika tanter. Varför frågar man en person man inte känner om den kan smörja in en på ryggen med lotion? Glöm det, säger jag bara! Där går min gräns! Första gången blev jag så paff att jag inte visste vad jag skulle säga så jag kom med den lama ursäkten att min händer var så kalla för att jag just kom utifrån...Den andra gången var jag lite mer förberedd så jag spelade turisten som inte förstår någon franska...(Tanten visade i och för sig ganska tydligt med teckenspråk vad hon ville att jag skulle göra men jag låtsades som ingenting...)

3. Freaket i gymmet
Den här killen är helt galen. Han har alltid på sig avklippta jeansshorts med fransar och ett stort och brett bälte som man brukar ha när man kör tynglyftning. Sedan har han lindat in huvudet med en stor handduk, som en turban ungefär och så har han flera födelsemärken med ett hårstrå ur så jag tror att han är en ryss (generaliserar lite här...) Han brukar ofta köra latsdrag, det verkar vara hans favoritmaskin. Inför varje set så kör han någon typ av krigsdans/Rocky Balboa moves vid maskinen innan han plötsligt kastar sig på maskinen och kör sitt set frustande och helt galet. Sedan går han bort till vattenmaskinen och dricker och sedan är det dags igen.

4. Silikon tanterna
De är väl inte konstiga i och för sig, men det ser VÄLDIGT konstigt ut med silikontuttar när man är 60 bast... Allt hänger utom brösten. Det är som att stiga in i landet Tvärtom.

5. Gubben som kör sin egen grej
Han går på alla avancerade klasser och inte basic klasser (där han hör hemma). Han är helt taktlös och har därför inte en chans att hänga med. Men det skiter han i och kör helt och hållet sin egen grej, vilket kan vara okej om man håller sig ur vägen...Det är bara det att han oftast kommer på stepklasser och går aldrig upp på brädan utan dansar runt den hela tiden. Han kan vara lite rolig tills den gången man hamnar bredvid honom och måste akta sig för att inte krocka hela tiden.

Godnatt people!

Cocktail

Ikväll var det en cocktailkväll på svenska handelskammaren för att presentera några nya medlemmar. Det bjöds på mousserande och lite olika tilltugg som lax, sill m.m. i svensk anda : ) Det var trevligt, men tyvärr så är inte vädret med oss längre så vi kunde inte njuta av Handelskammarens fantastiska terass : ( Idag har det nämligen regnat i stort sett hela dagen...

Idag blir inget långt inlägg för jag håller redan på att somna, men jag vill bara säga att den döda mannen vi såg i lördags inte var den 21 årige svensken. Han hittades i Le Mans som ligger ett par mil utanför Paris. Obehagligt i vilket fall som helst.

Godnatt.

Död man

Jag glömde skriva igår vad jag och Elena såg i lördags!

Vi hade precis lämnat lägenheten för en härlig promenad i solskenet då vi korsade bron vid quai Valmy. Jag gick runt och pratade om det fina vädret etc när jag plötsligt såg vad som höll på att hända nere vid kanalen...En polisbil hade stannat på vägen och ett tiotal poliser höll på att dra upp en död människa ur vattnet och spärra av området...Jag blev helt chockad och slet tag i Elena som fascinerat tittade på hur poliserna jobbade istället för den döda mannen som låg uppochned på strandkanten. Elena läser på Polishögskolan i Stockholm och är lite mer rutinerad än jag i sådana här situationer...Hon kollade till exempel in att polismannen som letade efter legitimation på mannen bara hade en plasthandske på sig och att mannen hade väldigt smala ben vilket kunde tyda på att han antagligen var missbrukare. Det enda jag kom ihåg var att han låg uppochned och hade beiga byxor. Fast sedan sa Elena att han hade mörkblå byxor...

Det är konstigt att två människor som ser samma sak kan komma ihåg så olika?

Vi har en rutin på jobbet om vi skulle råka ut för ett rån, att var och en fyller i en rapport om gärningsmannen utan att vi pratar med varandra först. På så sätt minimerar man risken för att påverka varandras minnen...

Hur som helst så var det lite obehagligt att se, men det är tydligen inte ovanligt att uteliggare och narkomarer råkar falla i vattnet och drunka...Eller förfrysa som många gjorde i vintras. Livet är hårt.


Elena i Paris

Helgen gick fort, särskilt när man har en härlig norrlänning på besök : ) Man kan väl säga att dagarna följde ett visst tema: god kosthållning och promenader. Och med god kosthållning menar jag såklart mycket ost, mycket vin och mycket choklad!

Vi spenderade lördagen på David la Chapelles utställning vilken var bra, men lite mindre än vad jag hade trott...Men jag blev väldigt imponerad av hur hans foton är tagna då de verkligen ser fotomonterade ut emellanåt. En film ifrån fotningen av Courtney Love visade dock att precis allt som syns i bilden finns med på plats, till och med alla klossar och barnet i hörnet.

Efter utställningen så gick vi och inhandlade rosévin för att ha med oss på vår lilla båttur som vi hade planerat att göra. Vi kom dock på i butiken att vi hade glömt att ta med oss en korskruv så det fick bli små vinflaskor med skruvkork...Det är klass på det! Men vi fick iallafall dricka rosévin utomhus i februari med solen skinande i ansiktet : ) Det var helt underbart!


Vi såg för övrigt ett gäng brandmän (tror vi) som övade genom att hoppa ifrån varje bro och ned i Seine.
Båtturen tog ungefär en timma sedan fortsatte vi promenaden till Maraiskvarteren där vi strosade runt bland butikerna och avslutade på ett mysigt café...
Efter sallad-vin-ost-choklad-middagen hemma chez moi så gick vi ut och mötte Mattias och kompani på en tapasrestaurang för att dricka lite mer vin. Därefter följde en liten barrunda på rue Saint-Sauveur med goda drinkar och bra musik : )

Söndagen spenderade vi Montmartre. Vi finkammade alla gator och trappor upp och ned med varsin crêpes i handen : ) Promenaden fortsatte ned till operan och place de la Madeleine innan vi svängde upp på Champs Elysée och intog ännu en crêpes (som sagt, det där med kosthållningen är viktigt). Sedan mötte vi Harald vid metro Voltaire och besökte en loppis som var riktigt bra faktiskt! Det var mycket bra grejer och det var inte särskilt stort, men de hade en bar och liveband som spelade vilket bidrog till stämningen! Jag hittade ingenting men Elena shoppade loss : )

På kvällen så var fötterna inte glada länge så det blev en filmkväll med choklad (kostcirkeln var fulländad)

På det hela taget: en mycket lyckad helg!

RSS 2.0