Mathiashelg!

Mathias har varit här i helgen och vi har haft det hur mysigt som helst!

Det har varit riktigt vårväder med sol och värme så att man har kunnat ha vårjacka på sig! Så himla härligt! Jag hoppas verkligen att våren är här för att stanna nu...

Matte och jag tillbringade fredagkvällen på en restaurang som ligger i närheten av mig med att äta en god middag och insupa en flaska rött. Mathias åt en tartare de boeuf (råbiff), mycket modigt vill jag säga! Men är det någonstans man skall äta det så är det i Frankrike : ) Vi åt också varsin Moelleux au chocolat vilket var helt gudomligt!

På lördagen så strosade vi runt på stan, bland annat till en konceptbutik som heter Colette som ligger på St Honoré. Jättecool butik med kläder, böcker, skor, skivor, klockor, telefoner, café m.m. Det är väldigt dyrt men det är värt ett besök bara för att titta : ) Hela övervåningen är full av skyltdockor som står uppställda som om de minglade med kunderna...udda men kul!
Sedan gick vi till Printemps för att kolla efter lite kläder till Mathias och sedan promenerade vi vidare till rue des Martyrs där de hade en loppmarknad uppför hela gatan. Vi gick runt och spanade och följde gatan ända upp till Montmartre där vi besökte en Fromagerie (ostaffär) och köpte några goda ostar samt ett rött vin. Sedan gick vi till ett Boulangerie (bageri) och köpte bröd och sedan till affären och köpte resten. Vi lagade en mycket god middag och njöt av varandras sällskap : ) En mycket lyckad dag!


idag (söndag) så åkte matte hem ganska tidigt tyvärr....flyget gick redan vid ett. Efter att vi hade sagt hej då vid gare du Nord så gick jag och mötte Anna på club Med och körde ett Bodyattack pass. Eftermiddagen spenderade vi sedan på en Mat och vin mässa i det 17e arrondissmanget. Vi hade fått gratisbiljetter av Daniel så vi ville verkligen passa på att gå runt och provsmaka både vin och mat : ) Och det gjorde vi! Vi provade en massa viner (stod och försökte snurra vinet i glaset så där tjusigt..) och det slutade med att jag köpte en flaska rött och en flaska rosé. Vi provade även mängder av ostar, korvar, choklad, terriner, bröd m.m....gott!




Efter besöket på mässan beslutade vi oss för att inviga Annas ugn genom att baka kanelbullar! Vi blev grymt nöjda med resultatet med tanke på att det var torrjäst som vi bakade med...Bullarna följer med till jobbet imorgon så att fransmännen får testa kanelbullar (dock utan pärlsocker...)





Godnatt people!

Kommentarer
Postat av: rosalie almén

Gud va gott allt låter! Mattias går med jackan i handen!För att det så varmt förmodar jag.Här var faktiskt sol igår med men inga sådana temperaturer.Idag är det grått igen men dom har lovat sol imorgon kram Mamma

2009-03-16 @ 07:02:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0