Mathias kommer imorgon!

Förutom att det är valborgsmässoafton imorgon så kommer Mathias hit! : ) Det ska bli extra mysigt eftersom vi har en hel extra dag tillsammans (jag är ledig ifrån jobbet 1 maj)!
Jag har kommit på att det blir många korta veckor för mig framöver...Denna veckan blir kort eftersom det är 1 maj, nästa fredag den 8 maj är man ledig i Frankrike för fira slutet av andra världskriget, veckan därpå så tar jag ut en RTT dag på fredagen för att åka hem till Sverige och veckan därpå är man ledig 21 maj för det är Kristihimmelfärd. Så 4 veckor i sträck med 4 arbetsdagar, inte illa!
Veckan efter alla dessa veckor så kommer jag åka ned till Nice på måndagen för att hälsa på mina kollegor i Nice. Jag kommer självklart jobba också : ) Det typiska var att jag hade tänkt att åka ned på fredagen innan för att hälsa på min farbror under helgen, men då skall han och hans sambo åka till Paris den helgen...Vad är oddsen för det? Men de stannar i Paris i mer än en vecka så vi hinner ses här istället : ) Jag funderar på om jag ska ta och åka ned till Nice redan tidigt på söndag morgon och sova på hotell för att få en dag i solen...Låter bra.

Vädret är skiiiiiiit....

vad fasen är det här? Sverige har typ sommar och sol och här känns det som vi är tillbaka i mars igen...suck!

Ja, ja förhoppningsvis så får jag värma mig lite under helgen 23-25 maj då jag åker till Nice för att hälsa på min kollegor : ) Very nice! ; )

Strejk

Idag var det en stor strejk vid place de la Republique när jag var på väg till gymmet efter jobbet. Det är väldigt vanligt med strejker och demonstrationer här i Frankrike har jag märkt...Man får nästan räkna med någon form av strejk i metron minst en gång i månaden. Sedan verkar också place de la republique vara favoritstället att samlas på...

Skillnaden är att i Sverige så diskuterar man först, och hittar man ingen lösning, så strejkar man. Här så strejkar man först, SEDAN diskuterar man...Väldigt intressant approach måste jag säga...fast å andra sidan så kanske man behöver lite mer av den revolutionistiska sidan i Sverige?
Nu, i dessa spartider, så behöver känns det verkligen som att Sverige behöver stå upp för vad de tycker är viktigt för samhället och vad som ska prioriteras. När skolor, sjukhus m.m. måste spara pengar så gäller det att rätt saker sparas in på...Kanske en strejk skulle vara på sin plats?

Helg med Malin

Jepp, som vanligt gick tiden fort...för fort...Helt plötsligt så hade hon åkt igen...men vi hann med en massa mysiga saker!

Här är ifrån den persiska restaurangen vi var på i torsdags:


Efter jobbet på fredagen så mötte jag upp Malin hemma hos mig och sedan gick vi några få steg ned till canal st Martin för att ta ett glas vin i solskenet : ) Vi fick ett bord i solen och gott vin i glasen, perfekt! Vi satt där i lugn och ro och pratade och bara njöt :)





När solen hade gått ned så var vi hungriga så vi begav oss till en restaurang för att testa på lite franskt kök, bland annat Moelleux au chocolat : ) Den var tyvärr inte så rinnig som den brukar vara, men den var god ändå...Kvällen blev ganska tidig eftersom vi ville få ut så mycket som möjligt av lördagen som faktiskt var vår enda hela dag tillsammans. Den spenderade vi genom att promenera runt i Marais kvarteren, spana i butiker, shoppa lite, promenera lite till ända tills vi höll på att dö av hunger..Då gick vi till rue des Rosiers och åt en av alla Falafelställens berömda Falaflar (korrekt svenska?). Gooottt!





Sedan tog vi en tur över till Ilé de la cité och till st Louis, men då började det regna lite smått så vi skyndade oss bort till Nikebutiken för att se om det fanns något att ha...Det gjorde det tyvärr inte så vi fick traska in i Marais igen och trösta oss med en kaffe på ett brasseri.



Jag hittade en fin brun väska på en secondhand affär på 8 rue Sainte Croix de la Bretonnierie som heter Free'p'star. Också ett namn på en Second hand butik...Men väskan var fin!

Malle!

Malin är här och hälsar på! I like! Hon kom redan i onsdagskväll och har fått vara ute på egen hand i stora staden både igår och idag när jag har jobbat...

Igår kväll mötte vi upp Hesam, Erika, Alexandra, Johan och några till för att testa en persisk restaurang i 15e arr som heter So rice. Det var intressant att få prova på persisk (eller iransk) mat som faktiskt inte var så stark som jag hade fått för mig att det skulle vara! All mat serveras med saffransris som är väldigt gott tycker jag : ) Saffran är tydligen en krydda som är vädligt vanlig i det persiska köket, likså rosvatten som båda fanns som smaker att välja emellan bland sorbetglasserna vi åt till efterrätt. Rosvatten var faktiskt gott, smakar ungefär som rosor luktar...

Jag ska uppdatera med bilder snart...

Middag med kollegor

Coucou!

Idag har jag varit hur hurtig som helst och varit ute och sprungit på morgonen :) Jag sprang utmed Canal st Martin ända till Bastille där jag vände och sprang tillbaka på andra sidan kanalen, det tog ungefär 45 minuter med mina grymma springskor!

Ikväll ska jag och mina kollegor äta middag hemma hos Mattias, väldigt trevligt! Vi ska dit direkt efter jobbet och ta med oss lite apéro, Cattis hade någon idé om vad vi kunde göra för något.

Imorgon bitti ska jag till norska ambassaden på ett frukostmöte och representera banken. Det ska bli roligt, jag har inte varit på den norska ambassaden förut...

Sedan så kommer Malin!! Jippie!! Jag har längtat efter henne!

Ha en bra dag!

House och japansk film

Idag var jag sjukt hurtig och gick upp tidigt för att köra en Houseklass på clubmed på place d'italie kl 10 (!) i morse. Det var samma instruktör som körde hiphop klassen igår, och han var lika bra idag : ) Han körde lite samma stil som igår med att blanda random steg med att lägga ihop en koreografi, vilket funkar bra, men det bästa var helt klart musiken! Housemusik är så himla mycket större här än i Sverige, och mycket bättre...

Efter housen körde jag en stepklass också som var bra men svår...Jag försökte studera människorna som var med på klassen och jag blir lika glad varje gång när jag ser att det är en sådan härlig blandning av folk! Det är alltifrån "vanliga" aerobicstjejer till stora muskelknuttar som kommer direkt ifrån gymmet och kör en avancerad step! Åldrarna varierar ifrån 18 och upp till säkert 80, alla klär sig precis som de vill, men framförallt så är alla så himla öppna och pratar och tjoar mycket! Jag önskar att det var lite mer så i Sverige också...

Kvällen bestod annars av en språkutmaning då jag mötte Ellen och två av hennes vänner för att se en japansk film med fransk text (inte dubbad)....Men jag förstod faktiskt nästan allt vilket kändes riktigt bra! Fast filmen var lite sådär japansk och svår, vilket innebar ganska lite tal och mer bild. En bra film att börja med om man skall tvingas läsa franska undertexter.

Nu har jag tittat på ett avsnitt av It's always sunny i Philadelphia, helt sjukt rolig serie! Watch it.

Hip hop

Idag mötte jag Anna vid place de la republique för att ta metron till club med gym vid place d'Italie där vi provade på en Hip hop klass och sedan en step efteråt. Hip hop klassen var grymt bra, lite Ragga inspirerad vilket jag gillar : ) Instruktören var bra dansare men stod tyvärr med ryggen åt hela tiden...
Han lade dock upp klassen på ett intressant sätt där han körde några steg, ett och ett, sedan tog han ett av dem och påbörjade en koregrafi. Sedan körde han några olika nya steg ett och ett igen, tog något av dem och lade in i koregrafin. Och så vidare...Det var ett sätt som jag helt klart tyckte funkade på en sådan här klass som är lite "avslappnad" där man vill få gruppen att mer komma in i raggakänslan! Kul med instruktörer som tänker lite utanför lådan ; )
Det är ju mycket möjligt att det inte är något nytt sätt alls, men det är inget vanligt sätt i Sverige iallafall!

Efter hip hop klassen så körde vi en mellanavancerad step klass som var bra men svår...eller så var man trött i huvudet (och i kroppen!) efter hip hopen! Men den var bra som sagt, instruktören hade grymt bra teknik och var väldigt tydlig. Han hade lite samma stil som många andra manliga stepinstruktörer har här i Paris...samma sätt att röra sig och samma stepteknik.

Efter klasserna så skulle jag egentligen mött Ellen vid place d'italie, men hon var lite snurrig och hade fått för sig att vi skulle träffas vid Nation...Så jag åkte dit och sedan tog vi en långpromenad förbi Pére lachaise (där bland annat Oscar Wilde och Edith Piaf ligger begravna) och förbi en "naturlig" trädgård som inte har blivit rörd på flera, flera år. Den heter jardin naturel och ligger precis vid kykogården.

Vi fortsatte vidare bort till mina hoods för köpa blommor och en balkonglåda :) Det blev, opraktiskt nog, två solroser i två stycken runda balkonglådor...Jag tycker solrosor är så vackra men de blir ju väldigt stora och då kan det bli lite opraktiskt att de är i en balkonglåda...Men jag får väl plocka ur dem och sätta dem vid den franska balkongen när de blir så långa ett de inte kan vara i lådan utan att självdö...Alltså när de blir så långa och gängliga att de inte kan hålla upp sig själva utan att knäckas... Är inte det ganska konstigt att en växt kan döda sig själv genom att växa? Det hände mig och Mathias i somras när vi hade tomatplantor på balkongen, alla växte så det knakade och sedan knäckdes de och dog innan en enda tomat hade kommit...weird.


Efter god, men sen, baguettelunch så pep jag iväg och vaxade benen på Bodyminuit. 15 euro kostar det.. som hittat! Ingen grill blev det som planerat, vädret har var skitkasst idag...mulet och duggregn..men nästa vecka ska det bli över 20 grader och sol igen : ) very nice!

Kastanjer!

Idag har jag varit och inhandlat kastanjer som jag nu har rostat i stekpannan : ) Jag ÄLSKAR rostade kastanjer, det är så himla gott! Och de är hyffsat nyttiga också: 2,4 gram protein, 2,2 gram fett och 45,1 gram kolhydrater per 100 gram (186kcal/100gram)

I Paris så står det folk och säljer rostade kastanjer överallt, men det är oftast väldigt dyrt med tanke på vad man får...Det brukar kosta ca 2 euro för 5-6 stycken kastanjer...Förutom utanför Galeries lafayette, där kostar 5 stycken 3 euro...turistfälla...
Idag köpte jag en hel påse full med kastanjer för 2 euro och 25 centimes :)

Kastanjer heter Marron på franska och det används ofta i matlagning och i efterrätter. Det finns också en sorts kräm som heter crème de marron som är jättegod! Den finns vanligtvis att välja som smak på crêpes eller blanda i fromage blanc etc. Det är min nya favorit! Säkert en massa socker, men sååå gott!

Mina nyrostade kastanjer blev dock inte lika bra som de man kan köpa på gatan...jag tror jag gjorde något fel...Egentligen ska man rosta dem i ugn men det har ju inte jag så det blir svårt...Jag får försöka på lägre värme imorgon tror jag.

godnatt!

Planer för helgen

Nu när Anna inte längre kunde komma så fick jag helt plötsligt en helg utan några direkt planer! Så jag tänkte passa på att få gjort lite grejer som jag aldrig hinner med annars, som att köpa en balkonglåda och blommor till exempel : ) Jag tänkte eventuellt handla det på marché du fleurs på île de la cité (snett framför Notre Dame) om det finns? Det finns blommor iallafall : )



Sedan ska jag nog svänga förbi Club med på place d'Italie som har de bästa instruktörerna enligt en tjej jag har träffat på gymmet. Jag tänkte prova på en hip hop klass och eventuellt en stepklass också om jag orkar...

På lördag kväll blir det nog grillning hemma hos Erika (inte jag..) med Tora och hennes kompis om det är fint väder: ) Jag håller tummarna hårt för att få årets grilldebut i Paris!

idag så har jag varit på gymmet och kört en stepklass och en bodypump efteråt. Stepinstruktören är väldigt duktig men ser lite rolig ut...Han har liksom för stort huvud till sin kropp och för stor mun till sitt ansikte om ni förstår vad jag menar? Men är väldigt bra i vilket fall och byggde upp sin klass på ett väldigt intressant sätt måste jag säga...Det var en step intermedière (mellanavancerad) som han byggde upp genom att göra ett och ett halvt block. Sedan byggde han upp ett block i taget som han halverade och "stoppade in" i de första ett och halvt blocken. Och han stoppade inte in dem på "de vanliga" ställena, alltså efter en 8:a eller två 8:or utan ibland efter två 8:or och fem taktslag och ibland något annat. Han hade alltså en bas som han stack in nytt i, och sedan nytt igen och sedan nytt igen osv totalt tre block.

Intressant sätt : ) kul med något annorlunda!

fint väder : )

Jag vet att jag tjatar mycket om vädret men jag måste försöka förklara för er när jag varje morgon slår upp mitt fönster och får en sådan där "utomlandskänsla" : ) Jag tror ni vet vilket känsla jag menar...man känner att det är varmt i luften, men det är fortfarande morgon fast man kan känna att det kommer bli varmare under dagen..Trafiken har börjat röra på sig men det är ändå ganska tyst ute..På vägen till jobbet så går jag förbi alléer av träd med nya, gröna löv som är sådär ljust gröna som de är i början av våren. Blommor har slagit ut överallt och de japanska körsbärsträden blommar fortfarande :) Fåglarna kvittrar och man kan se typiska fransmän och fransyskor som cyklar förbi med basker och rött läppstift, de flesta har inhandlat någon form av baguette. När man går hem på kvällen så är det fortfarande ljust och ljummet ute, ungefär som det är hemma i Sverige i juli : )
Jag försöker bara njuta av varje fin dag som går då jag vet att vädret varierar mycket här i Paris...Ena dagen så kan det vara sol och varmt och nästa snöa eller regna!



Anna kunde inte komma i helgen, hon är fortafarande sjuk... : ( Det är jättetråkigt, men jag har lovat henne en massa vindrickande när hon kommer till hösten istället : )

sjuk...

Anna ifrån Gårdakontoret skulle egentligen ha kommit och hälsat på mig i helgen, men hon är sjuk....Superförkyld i flera dagar och gravid dessutom...Hon skall vänta och se hur det känns imorgon men blir det inte bättre så kan hon inte komma : (
såååå tråååkigt! jag hade sett fram emot en helg av shopping och tjejsnack med Anna...Jag får hålla tummarna att hon mår bättre imorgon helt enkelt.

Idag så var det tomt på jobbet, många kollegor är lediga denna veckan så vi var halva styrkan ungefär. Det hindrade dock inte mig och Anna att ta en lunch i solen idag igen : ) Vädret är fantastiskt här! Imorgon blir det 22 grader och sol : ) kanske dags för barbent snart?

A demain!

Påskhelgen

...firades hemma i götet med goda vänner, familj och en massa godis : )

Efter lite problem med RER:en i fredags morse så tog jag, Ellen, Peter och en finsk tjej som vi träffade på perrongen en taxi ut till flygplatsen. Vi hann med flyget, som tur var, och jag var hemma i Göteborg kl 10:20 och möttes av min Mathias :)

Vid tolvtiden fick jag besök av min lilla Tina som tog en fika med mig och Matte i soffan (då jag förövrigt startade ett godisätande som höll i sig hela helgen...) Efter fikan tog jag och Matte en promenix i det fina vädret och sedan så mötte vi upp Caroline, Andreas och Tamme vid ICA focus för att handla lite mat. Andreas är kung på att göra thaimat så det gjorde vi till middag istället för traditionell påskmat (som för övrigt är samma mat som vi äter på jul och midsommar...svenska mattraditioner är så underbara...)
Senare på kvällen så kom Tess förbi med vovven Bob och Björn slank någon timme innan. Det blev en massa vin och godis och trevliga diskussioner :) Det är så mysigt att träffa sina vänner och bara umgås som vanligt!

På påskafton så tog vi en tur till Mattes pappa för att ge minsta lillasystern ett påskägg och ta en fika med dem. Efter det så åkte vi till Mathias mamma och åt middag tillsammans med henne och hans bror (som hade låst ute sig precis när hans flickvän som hade de andra nycklarna hade åkt till Värmland med släkten...)

På påskdagen hade jag en houseinspirerad jazzklass på Sportlife och sedan träffade jag Pernilla och Johanna vid receptionen efteråt och pratade lite. Pernilla hade opererat sina ögon med laser så hon såg lite suddigt... Jag är så imponerad av att hon klarade av operationen! Jag tycker att det verkar så himla läskigt att bli pillad och grejad i ögat : (
Sen var det dags för familjemiddag hos mina föräldrar vilket var jättemysigt och framförallt väldigt gott :) Mamma höll sitt  löfte om våfflor och det var sååå gott!
Efter middagen så kom Tamme och Björn hem till oss för att se på film. Vi såg Marley and I eller vad den heter, men  den var ju verkligen jättedålig! Tur att vi hade godis att mumsa på ;)

idag (måndag) så har jag varit och fiffat naglarna innan det var dags att åka till flygplatsen. Väl framme så drog jag på mig springskorna och stack iväg på en tur. Det är så himla varmt och skönt på kvällarna, helt ljummet och alla träd och blommor har slagit ut :) fantastisk!

zzzzzzz....

....nu är kl 04:11 och jag sitter och klämmer i mig lite youghurt och flingor innan jag ska ta mig till flygplatsen...så sjukt tidigt...

Hem över påsk

På fredag så åker jag hem till Göteborg : ) Jag har inte varit hemma på två månader och det känns verkligen...Det känns att det var längesedan, men samtidigt så känns det som om tiden har gått fort konstigt nog?

Jag åker 06:40 på fredag morgon så jag måste ta den första RER:en som går kl 04:53...Det är lite tidigt men jag är en morgonpigg människa så det ska väl gå bra : ) Jag är framme i Götet kl 10:20 sedan blir det en fika med Tina och middag med Caroline och Andreas, Tess och Jens (kanske Tamme och Björn?) Det ska bli jättehärligt att få träffa dem!

På måndag åker jag tillbaka igen men innan dess så ska jag hinna med att köra en dansklass på Sportlife city sön kl 13:00 och fixa naglarna hos Emily på Nailteam. Naglarna var det snart 8 veckor sedan jag gjorde...Jag skulle inte kunna vänta en dag längre än så...

För övrigt så har mina lampor i taket gått sönder. Antagligen en säkring eller någoting sådant (vad vet jag?), en propp var det inte iallafall för jag har kollat i proppskåpet...lamporna är infällda spotar i taket och alla gick samtidigt och jag antar att inte alla glödlampor kan gå sönder samtidigt?

Så nu sitter jag här i mörkret och bloggar, haha... känner mig lite hjälplös och tjejig som inte vet hur man fixar sånt här..well well.

j*%##vla CSN!

Igår damp det ned ett återkrav ifrån CSN i brevlådan hemma i Sverige. Det gäller det studiemedel jag har fått utbetalt under 2007. Återkravet är på 25 000 kr! Jag fick en chock!
Min första tanke var att något måste vara fel, jag har aldrig tagit fullt studielån utan jobbat ihop tillräckligt med pengar vid sidan av mina studier. Under 2007 så läste jag dessutom bara vårterminen sedan började jag jobba heltid i mitten av juni. Återkravet är alltså allt som jag har fått utbetalt av CSN under 2007.
Tydligen så har jag uppgett att jag skulle tjäna 0 kr under 2007 (vilket jag är väldigt konstigt eftersom jag alltid har jobbat under tiden jag har pluggat och rimligtvis borde skrivit det också..) och därför blev det fel när de har fått inkomstuppgifterna ifrån Skatteverket.
Enligt CSN så har de också skickat ut en blankett i februari där de vill att jag ska uppge vilket del av året jag har tjänat vad.

Den blanketten har inte jag fått.

Efter mycket tjat med dem i telefon så gick de med på att skicka ut en ny, och jag har nu två veckor på mig att skicka in blanketten med lönespecifikationer som underlag. Sedan blir det omprövning.

Det jag stör mig på är sättet att sköta hela den här proceduren! De påstår att de har skickat ut blanketter, fast de inte har det, sedan så har man plötsligt två veckor på sig att visa att man har jobbat och dragit in pengar till staten!

Varför lägger de överhuvudtaget sig i vad man tjänar under sommaren (som ingår i deras årsuppdelning)? Då får man ju inte ens något studiestöd! Borde de inte främja att man arbetar och betalar skatt? Nej, då vill de att man skall jobba mindre, ta mer i bidrag och inte betala skatt...HELT SJUKT!
Visst, det kanske hade funkat om man hade en studentlägenhet som var gratis under sommaren och man kunde jobba och spara pengarna till senare under terminerna. Men långt ifrån alla har ju en studentlägenhet...och då måste man betala hyra för juni, juli och augusti...Sedan finns ju även ett problem för de som har en studentlägenhet: De kostar en förmögenhet! Då måste studenterna söka bostadsbidrag för att få det att gå ihop (eftersom studiebidraget inte har följt inflationen på ca 25 år...) och då kan man verkligen inte jobba extra utan att bli betalningsskyldig på alla håll och kanter!

SUCK. Sverige....

Hanna-helg!

Oj oj oj vad helgen gick fort! Jag hade tagit ledigt ifrån jobbet på fredagen för att få lite extra tid med Hanna och ändå gick dagarna så fort att man knappt hann blinka!

Men vi fick mycket gjort iallafall : ) Vi har promenerat i snitt 6 timmar per dag, vilket har resulterat i att min stortå-sena typ har blivit överansträngd för nu "knakar" den när man rör på tån...Jobbigt, men det var det värt!

Först när Hanna kom på torsdagkvällen så gick vi hem ifrån Operan i det vackra vädret! Det var så varmt att man kunde gå i kortärmat vilket vi var mycket nöjda med : ) Efter att vi hade dumpat av resväskan hemma hos mig så gick vi en liten tur utmed canal st martin och upp i Belleville för att sedan inhandla lite mat, vin och baguette. Vi slog på stort och köpte en baguette noir (svart) vilket betyder att de har slängt i lite linfrön och solrosfrön i degen. Ja det där med fullkorn har en helt annan mening här i Frankrike...

För att få en lugn och skön upplevelse av Marais så tog vi en promenad i området under fredagen när det inte är lika mycket folk som under lördag och söndagar. Vädret var fantastiskt så vi passade på att äta lunch utomhus : )



Vi finkammade nog hela Marais och slank in i små butiker emellanåt för att spana in utbudet. Efter ett tag så rörde vi oss mer till det 2:a arr för att komma till rue Montorgeuil där vi tänkte boka bord på någon restaurang för kvällen. Vi hade bestämt med Ellen sedan tidigare att vi skulle äta middag ute, och till slut bestämde vi oss för restaurant Jules.





Middagen var helt okej, inte dålig men absolut inte den bästa man har ätit...Men vi hade trevligt! efteråt tog vi en drink på Experimental Cocktail på rue Saint- saveur. De gör helt fantastiska drinkar och spelar grymt bra musik :) Vi hörde bland annat en cover av Daft Punks låt Digital love som var sjukt bra! Jag måste leta efter den...



På lördagen så tog vi oss en långpromenad till vänstra sidan av Seine vilket blev lite ny utforskning även för mig! Först mötte vi upp Ellen och så gick vi till Le Bon Marché för att spana in matavdelningen som var helt fantastisk! Verkligen jättefina delikatesser som stod uppradat överallt :) Vi smakade bland annat på nygjord choklad som låg i en korg som vi trodde var till för smakprov. Efter en stund förstod vi att så inte var fallet och skyndade därifrån...

Efter le bon marché så promenerade vi till jardin du Luxembourg där vi satte oss för att äta lunch. Då blev det plötsligt väldigt kallt och blåsigt så det var inte så muntert men vi härdade ut ;) Sedan fick det bli en rask promenad för att få upp värmen till rue Moufftard som var väldigt mysig med en massa restauranger och barer! Därefter svängde vi förbi moskén och kikade in på dess kända café där man kan dricka arabiskt té. Det var dock fullproppat med folk så vi gick vidare till Jardin des plantes som var jättefin med en massa blommor överallt :)


På söndagen så tog vi oss en tur uppe i Montmartre där vi bland annat hittade mina och Hannas drömskor i en butik! Det kanske får bli ett inköp där nästa månad... ;)
Vi flanerade runt, besökte några second hand butiker, inga fynd tyvärr men roliga upplevelser! Bland annat såg vi en schysst gatumusikant som sjöng vi places des abbesses iförd, tajts, röd tröja, rött läppstift, piffigt hår och svarta moonboots (!) Det bästa med henne var hennes dansmoves, haha! Man var liksom tvungen att vara med (eller så kan man kolla på Hannas filmklipp!)





Efter den långa promenaden så började vi vända hemåt. Vi tog svängen förbi Saint-louis där vi köpte den obligatoriska crêpen :) Vi tog en crêpes med crème de marron vilket har blivit min nya favorit!

Middag intogs, några avsnitt av so you think you can dance sågs, sedan hade tre dagar gått och det var dags för Hanna att åka hem igen : (

Det har varit jättemysigt att ha henne här och jag saknar henne redan!

Promenad i solen

Igår gjorde vi Maraiskvarteren i solen :) Helt underbart! Idag blir det vänstra sidan av Seine tillsammans med Ellen.
Jag ska uppdatera med bilder snart...

ha en bra dag!

Vår!

Idag har det varit 16 grader och sol hela dagen! Jag och Anna åt lunch utomhus och bara njöt av att våren äntligen är här! I helgen ska det bli runt 18 grader och på måndag ska det bli 21 grader!! Helt fantastiskt!

Min Hanna kommer imorgon eftermiddag och hon tajmar ju verkligen in det fina vädret : ) Det ska bli sååå mysigt att hon kommer hit, det var så länge sedan vi sågs nu...Det ska bli skönt att bara prata,prata,prata, dricka vin i solen och strosa runt i Paris med en av sina bästa vänner! För hennes del blir det två flugor i en smäll då hennes syssling Ellen (som jag har skrivit om tidigare) också bor här : ) Jag hoppas på att vi kan ta en liten vandring på vänstra sidan av Seine som jag inte känner till så bra, men som jag tror Ellen känner till väl? Hon bor på den sidan så hon har nog bättre koll en jag iallafall : )



Jag ska försöka uppdatera bloggen någon gång under helgen.

Hejsvej

RSS 2.0