Ma belle


Nu när tiden börjar dra ihop sig här för mig i Paris så har jag och Myriam tagit oss i kragen och sett till att umgås mer än vad vi har gjort den senaste tiden.
Så igår träffades vi ute och tog ett glas på Le Brebant vid Grands boulevards. Det är ett najs ställe men lite dryg personal tyvärr...Efteråt stack vi hem till mig och åt middag, räksoppa, made by me :-)
Myriam är så underbar, hon har svar på allt. Hon borde bli en life-coach, tycker jag.



Idag var vi på bio på MK2 vid Bastille och såg Shutter Island, grymt bra film! Lite A beautiful Mind känsla men mycket bra!

Klant

Denna veckan har jag bara gjort klantiga saker...Det har liksom inte funkat för mig överhuvudtaget.

Jag har:

  • Bitit mig i munnen på samma ställe ca 20 gånger nu!
  • Råkat trycka på start-knappen på tvättmaskinen när jag skulle trycka på öppna-knappen så att maskinen fick köra ett varv till...
  • Köpt ett par skor trots att min lilltå praktiskt tagit tvingas ut genom ett hål så fort jag har på mig dem.
  • Haft på mig ovannämnda hela dagen och därmed också fått (ännu mer) ont i foten.
  • Glömt en soppa på spisen så den brände fast. Typ permanent.
  • Slagit i mitt smalben i sängkanten så jag numera har ett snyggt, diagonalt blåmärke rakt över skenbenet.
  • Fått en smäll på insidan av armen när jag tränade hemma och gummibandet gick av...
  • Tappat ett ägg i golvet.
Ja, vad ska man säga? Hoppas att nästa vecka går bättre?

Love på Shopi

Idag fick jag en kärleksförklaring av vakten på Shopi.

Han är en ganska ny vakt i butiken (Shopi är en halvsunkig butik, typ Willys Hemma, som tar Ticket Resto. Det är därför jag går dit. Lite sunkigt i sig faktiskt men jag är sjukt ekonomisk!) och går klädd i slitna jeans och en vanlig jacka. Jag antar att han skall försöka vara under cover på något sätt men man fattar ju ganska fort att killen som smyger runt i butiken utan att handla inte är en kund iallafall! Att han ser ut som han i Faithless gör ju inte det hela bättre utan bara ännu mer creepy...

Hursomhelst, vår lovestory började i lördags när jag var inne och handlade. Han följde efter mig så fort jag kom innanför dörren och fortsätte att smyga runt vart jag än gick. Hans gångstil är lite hasande och hans ögon verkar sakna blinkfunktionen så ögonen är alldeles rödgula och stirrar hålögt. Vid detta tillfället hade jag precis varit ute och sprungit så jag hade träningskläder på mig. Jag var helt övertygad om att han trodde att jag hade snott eller tänkte sno något för han var efter mig hela shoppingrundan och väl i kassan så stod han bredvid och hängde mig över axeln. Värsta creepet, tänkte jag och gick hem. I måndags så var han där igen och tog sin sedvanliga tur i mina hasor och i kassan så hjälpte han mig att packa min mat i de små, dåliga plastkassarna man får på Shopi(fortfarande utan att blinka eller någon form av livstecken i ansiktet).

Idag så följde han efter mig igen, men denna gången så sprang han före till kassan och köpte (av sina egna pengar) en stor kasse som han hjälpte mig att packa ned mina saker i. Naaaw...Jag fick till och med, det som jag tror skulle föreställa ett leende, men det blev mest en grimas...Hur kunde han veta att jag bara hade köpt tunga saker och att bära allt i en kasse istället för två små innebär en väldigt stor snedfördelning för min rygg som numera har begynnande känslor av diskbråck?

That's what I call LOVE.


Shopping my ass off

För att pigga upp mig själv lite efter några motgångar på jobbfronten så ska jag inhandla ett par sjukt snygga skor idag efter jobbet!
Voilà!




Anledningen till att jag fick ett fullkomligt ha-begär när jag såg dem är att de liknar ett par D&G skor som jag har suktat efter i några månader...HELT annan prisklass kan man ju konstatera...


Motorcykel till IKEA

Väldigt intressant upplevelse!

Jag hade hjärtat i halsgropen hela tiden! Man åker ju så himla fort och man känner sig helt oskyddad...Men det var roligt :-) Adrenalinrush helt klart! Jag tror dock att det är trevligare när det är varmare...Min jacka var närmligen lite för kort och åkte upp i ärmarna hela tiden. Följden blev att min hud var helt bar och väl framme på IKEA så var huden helt röd av köldskador! Sexigt...Inte ens en varmkorv kunde tina upp mig.

Följande inköp gjordes:

Blåbärssylt
Lingonsylt
Sill
Doftljus
Servetter

Jag checkade även in soffan som jag tänker köpa i sthlm. Eketorp 3-sits bäddsoffa, vit klädsel. Punkt.


Överraskningen avslöjad!

...och det är....(trumvirvel)

BALETT PÅ OPERA BASTILLE!!

De kunde inte hittat en bättre present! Åh vad jag ser fram emot det! :-)


Födelsedagsmiddag nr 2

I onsdags hade jag en liten tjejmiddag hemma i Paris. Många var sjuka och kunde inte komma men vi blev till slut ett järngäng på 4 personer: jag, Anna, Lisa och Myriam :-)

Det blev mycket tjejsnack, vin, mat, ost och dessert...Helt perfekt med andra ord! Jag fick lite presenter också...Fotpeeling(välbehövt...believe me!), tå-separerare (för min kärringtå) + en lunch i solen av Anna, Kushmi tea av Lisa (asgott!) och vin (=livs-elixir) av Myriam. Perfa!


My family on display...

bilder från i söndags (mamma kom aldrig med på bild konstigt nog?):


Lite bilder...

...från lördagen!

Jag kan nog ha varit världens sämsta fotograf under kvällen...Jag ville ta sådana där kort när folk inte är beredda, för de brukar bli bäst...Sedan har jag ju verkligen lyckats med blixten också. Jaja.



Susanna var också med under kvällen men alla kort på henne blev så mörka...


Surprise!

Jag älskar mina kollegor!

Idag firandes jag på kontoret med diverse bakverk och frukt (det finns ett par som bantar just nu...) och så fick jag den bästa presenten: En överraskning!

Jag fick ett kort där det stod:

"We're giving you....

A-must-do in Paris!

More details will follow by the end of this week...

/Your collegues at 7, rue Drouot"

Spännande!

26 år

Gammal som gatan. Nej, då...Mogen.

Jag har haft två superduperdagar firandes min födelsedag :-) I lördags var vi (jag, Hanna, Tess, Sussi, Elena, Maria, Ylva och Tina) på Svarta Oliver och käkade innan vi pep hem till mig och åt kladdkaka och drack för mycket rom...Väldigt trevligt!
I söndags så var jag och min släkt och åt på Cicero, en italiensk restaurang på Linnégatan. Väldigt gott och prisvärt! Min lilla kusin Milton var med (Theo var tyvärr hemma och var sjuk...) och han blir ju bara sötare och sötare! Ultimata gener antagligen. Kommer att blir en hjärtekrossare, inget snack om saken.

i övrigt så har jag hunnit med att fika med Pernilla, Ylva & Sofia, Lisa + lilla Love, varit sjukt nervös inför ett telefonsamtal (som jag fortfarande väntar på!), fixa mina naglar, träna MRL/Street/Bodypump/Bodycombat/Cykel-core/RPM samt afterworka med Lisa Lööv, Fredrick, Elena med flera samt titta på en spegel(födelsedagspresent) med mamma.

Det är så mysigt att vara hemma och träffa min vänner och familj, jag bara njuter av sällskapet och suger in allt jag kan innan jag åker tillbaka till Paris igen.


Sista gången...

Det är mycket sista gången nu. Sista gången jag gjorde nya naglar hos Emily, sista gången jag bor i lägenheten i Göteborg, sista gången jag handlar på Ica Focus (love that store!) och sista gången jag spontanhänger på Sportlife och käkar godis...

Nej, sista gången är fel. Jag kommer göra många av ovanstående saker igen det är bara det att jag inte vet när...Lite sorgligt, lite spännande.

Jag har för övrigt väntat idag. På samtal. Fick ett. Och det blev nej. Två kvar...Jag har inget tålamod!

Göteborg

Idag åker jag från Paris till Göteborg och insåg just att det antagligen är sista gången jag åker den sträckan...I fortsättningen blir det Paris-Stockholm.
Det har ju också sina fördelar; flyger man till Stockholm så får man mat på flyget då resan tar mer än 2 ½ timme. Till Göteborg får man en smörgås med tjockt lager fryst smör. Det är billigare att åka till Stockholm också plus att Arlanda är liiite roligare än Landvetter (ett minus är dock avsaknaden av ett Espressohouse...)

Tja, det var väl allt.

Det är ju faktiskt inte så himla roligt att flyga trots allt. Jag hamnar alltid bredvid någon med barn som skriker och klättrar runt överallt. Det borde vara tillåtet att söva sina barn under flygresor. varför inte liksom? Det är bäst för alla parter.
En annan goding är när man hamnar bredvid någon som sover och sakta glider över på ens axel. Och dreglar.
Eller personen som lyssnar på Ipoden och sjunger med omedvetet (jag fattar inte hur man kan göra det? Känner man inte att man sjunger?)

Spännande att se vem jag hamnar bredvid idag. Jag tror jag ska ta ett glas vin till smör-mackan hursomhelst.




Nya lägenheten!

Jag var och tittade på min nya lägenhet i lördags! Den var såååå fin!! Jag är så himla nöjd och nu håller jag alla tummarna för att bytet skall gå igenom (jag kan inte se varför det inte skulle det, men man vet ju aldrig?)
Den var både större och finare i verkligheten än på bild och garderoberna (som jag var lite orolig för...) i sovrummet passade in jättebra!
Nu skall det bli riktigt roligt att flytta till Stockholm :-)

Mindre roligt är att jag kommer att bli ruinerad...Allt är så D.Y.R.T, speciellt det som jag vill köpa. Spara, spara, spara...(Eller Tradera, Tradera, Tradera?)

Mycket nytt i mitt liv! Spännande!

Leverpastejsmörgås

Dålig uppdatering av mig. Sorry...

Jag har varit i Stockholm för framtidgrejer och det gick bra måste jag säga! Jag är väldigt nöjd iallafall med min insats och kunde inte gjort det bättre :-) nu är det vara att vänta...

Jag bodde hos underbara Elena som alltid ställer upp när jag behöver en sovplats i Stockholm! Som tack så  tvångsmatade jag henne med Toblerone, vin och Nachoschips. Hela kostcirkeln. Jag passade även på att stjäla lite leverpastej och saltgurka av henne och göra mig en smörgås. Det var ljuvligt! Att äta alltså, inte stjäla. (Förlåt Elena)

Stockholm var inte så kallt men väldigt snöigt och slaskigt? De verkar inte ploga vägarna av någon konstig anledning? Jag fick höra idag att det hade att göra med någon miljöorganisation som har kommit på att det inte är bra att flytta runt bakterierna som finns i snön. Ok...det var något nytt.
I övrigt så hade jag en beställningslista från kollegor som ville att jag skulle köpa Ahlgrens bilar, sylt, Marabou mjölkchoklad m.m. Det gjorde jag. På flygplatsen. Där spenderade jag ett par timmar då jag var lite tidig (visste inte riktigt om det hade plogats på motorvägen eller inte då jag tog flygbussen). Jag fick en cravings efter en Espressohouse-latte men Espressohouse finns inte på Arlanda! Jag gick till och med ut och in genom säkerhetskontrollen en extra gång för att få köpa en latte på Wayne's coffee som jag har fått för mig är TYP likadan. Den var äcklig. Typiskt. Tur att man fick förstklassig mat på flyget liksom.


HATA!

Jag HATAR notariesystemet i Frankrike. Jag hatar det! Det är helt sjukt, inget funkar och är så stenålder att jag blir helt mörkrädd...

Någon dag, när jag har lugnat ned mig, så ska jag skriva lite om hur det är...

I övrigt så har jag ont i foten efter min halvmara i söndags. Inte bra.

Afterwork hos Sofia

Förra fredagen så hade Sofia och Jonas ett mycket trevligt inslag i vardagen genom att hålla en "liten" afterwork hemma hos sig i deras über-fina lägenhet vid Boulevard St Germain! Afterworken blev dock till slut en fest tror jag men jag gick innan det hann bli så allvarligt ;-)
Det var en härlig blandning av både svenskar och fransmän! Ost och vin flödade (om nu ost kan flöda?) och härliga 90-talsdängor spelades! Jag minns att både Roxette och Ace of Base strömmade ur högtalarna minsann. Helt rätt.


Soirée x 2

Jag märkte när jag kollade igenom mina foton på kameran att jag har glömt att skriva om två små soiréer som jag var på för några veckor sedan...Jag klämde in två stycken på samma kväll då två av mina vänner bestämde sig för att födas på samma dag och ha födelsedagsfester samtidigt!

Först blev det en sväng hem till chica Tove där jag också träffade Elin som har flyttat tillbaka till Paris igen till Toves stora lycka!



Vi hann prata om jobb, livet och killar innan jag pep vidare till Micke som fyllde 30 år. Jag och Anna köpte en flaska vin i present och Annika bakade en kladdkaka. Jag tror han blev gladast för det sistnämnda om jag ska vara ärlig.



(Micke, du vet precis vilka vinklar som är dina bästa!)

RSS 2.0