Fransk lunch...

det är extremt lugnt på kontoret idag...telefonerna har ringt EN gång och då var det en kollega i Nice som ringde!

Pernilla svängde förbi kontoret vid tolv för att möta upp mig för en lunch. Vi åt en typisk fransk lunch i en liten passage nära kontoret...Det är ett väldigt litet ställe med kanske tio bord totalt vilket gör att man sitter ganska trångt. Kocken står och lagar maten vid en öppen spis bakom bardisken och ägarinnan av restaurangen går runt och tar beställningar. Väldigt charmigt!
Det blev en liten apertif innan maten och sedan tog vi båda en sallad med varm chèvre till förrätt. Hur gott som helst! Sedan tog jag confit de canard (typisk fransk rätt av anka) och pernilla tog en köttbit med potatis och skysås.
Sedan sprang vi förbi och hämtade upp mina skor som jag hade lämnat in för omklackning och sedan förbi en mataffär för att köpa lax och ruccola.

Allt klart inför kvällen : )

I övrigt så har jag blivit jätteförkyld och näsan bara rinner hela tiden plus att jag har blivit väldigt hes...hoppas att jag inte smittar pernilla som tvingas sova bredvid en snörvlande Erica i fem dagar till : (

Pernilla är här!

tjoho!! : )

Idag så är det nyårsafton vilket innebär att alla fransmän och jag jobbar som vanligt. Vi ska försöka gå så tidigt vi kan så vi hinner förbereda tills ikväll...

Pernilla skall roa sig själv idag genom att shoppa på Galeries lafayette :) sedan möts vi upp och går och handlar det sista till middagen. Vi glömde laxen när vi var och handlade igår vilket var det mest väsentliga...

sedan blir det middag hos Lisa tillsammans med några vänner till henne och Anna. Jag har träffat de flesta iallafall en gång innan :)

Gott nytt år till er alla! Mitt nyårslöfte blir att prata mer franska : )

bis

Nu är jag tillbaka igen

Åter i Paris.

Känns lite blandat eftersom det var så himla mysigt att vara hemma över jul...

Julen har varit toppen på alla sätt: maten har varit jättegod, jag har träffat familj och vänner, haft tid att ta det lugnt och även hänga på gymet : )

Jag fick en digitalkamera i julklapp som jag hade önskat mig : ) En ROSA Lumixkamera (jag älskar rosa saker).

Under mina 10 dagar hemma så har jag:

lördag: fika med Ylva och Wasserfaller, tittat på julspelet, tagit ett glas vin med Caroline, Andreas, Matte och Tamme

söndag: fikat med Tina, Rebecka och caroline

måndag: besökt Gårdakontoret, hälsat på Tess och hennes lilla hundvalp Bob,firat Lilla julafton hos familjen Cederholm.

tisdag: bakat bröd och lussekatter, firat jul med Agneta och Mathias syskon och släktingar

onsdag: firat julafton hos moster Nina och Christian

torsdag: lagat middag tillsammans med Tamme och Björn

fredag: fixat naglarna, tränat MRL med Pernilla, firat jul med morfar, träffat Malin hemma hos mig.

lördag: varit och sett Mary Poppins på Göteborgsoperan tillsammans med Caroline, Andreas, Tess, Jens och Matte

och efteråt var vi på Manana och åt tapas tillsammans med stjärnorna i musikalen: Hanna och Jonas!

 

På söndagen så tvättade jag och packade innan jag tog flyget tillbaka till Paris. På flygplatsen så mötte jag Lisa som också skulle åka med samma flyg. Det visade sig att vi hade platserna bredvid varandra! vad är oddsen för det?

Imorgon skall jag försöka koppla på mitt internet då jag fick alla boxar och sladdar och grejer skickat till kontoret idag. Skall bli spännande att försöka följa en manual på franska...Men först så skall jag möta Pernilla vid Operan för hon kommer och hälsar på mig imorgon!! Och stannar ända till på söndag! Det ska bli jätteroligt: )

godnatt!

 


Åker hem idag!

Idag ska jag åka hem : ) jag har inhandlat lite fois gras igår så att jag kan bidra med lite franskt på julbordet iår...I övrigt så är det de halva äggen och vörtbrödet som är mitt mission varje år.

Bonnes fêtes!

Julbord!

Idag har vi varit och ätit julbord med kontoret på svenska klubben! Hur gott som helst... Det fanns allt: sill, gravad lax, rökt lax, gräddfil, ägg, gravlaxsås, rödbetssallad, julskinka, revbenspjäll, köttbullar (inte hemmagjorda men ändå!), prinskorvar, janssons, ostar, ett så-nära-vörtbröd-man-kan-komma- bröd, Akvavit (till lunch!), ris a la malta, pepparkakor, chokladkaka, rabarberpaj, ahlgrens bilar, Gott och blandat m.m.


Man känner sig en aning mätt nu...klubben ligger vid Place de la Concorde och det kändes som man nästan kunde rulla därifrån upp till operan och kontoret!

sedan fick vi en julklapp när vi kom tillbaka; en påse full med svensk julmat som sill, pepparkakor, klosterost, glögg och Ahlgrens bilar : ) Väldigt trevliga traditioner här i Paris! Jag ska lobba lite för att vi skall fortsätta hålla fast vid våra svenska traditioner och föreslå midsommarfirande med våra kollegor nere i Nice ; )

Imorgon så åker jag hem till la Suède med flyget som går 19:20. Men tydligen så är det strejk på RER:en här i Paris för tillfället så bara ett tåg på två åker till flygplatsen...Jag hade tänkt att ta RER:en istället för bussen för att vara säker på att komma fram i trafiken men nu vet jag inte riktigt hur jag skall göra? Jag tror det blir bussen trots allt...Om jag tar den vid fyra-halv fem så borde jag hinna. Jag har checkan in via internet också och då får man tydligen en liten vip-kö till bagaget : )

Vi får se om jag hinner med något inlägg imorgon, annars: Joyeux Noël et Bonne Année!

Regn och rusk..

det är verkligen tråkigt väder här nu...regn och grått och trist.. det skall bli skönt att komma hem till Sverige (för där är det väl inte grått och trist?!)
det skall bli mysigt att vara hemma över jul och få lite julkänsla. Den enda julkänslan jag får här är när jag går och knaprar pepparkakor i köket här på kontoret ; )
Jag får ta och packa min stora resväska med mig hem över jul så jag kan fylla den med lite nya kläder hemifrån. Sedan måste jag ju frakta alla mina julklappar också plus mina fina italienska stövlar som gick sönder i helgen...Kedjan gick sönder på dem när jag prompt skulle ha mina jeans instoppade (måste ju fatta någon gång att jag inte har lika smala vader som italienskorna!). Jag vågar inte lämna in dem till någon skomakare här i Paris så jag tar med mig dem hem. Att mina stövlar gick sönder har också skapat lite klädproblem för mig här i Paris, för de skorna var de enda låga skorna jag hade med mig hit. Resten är högklackade skor...Jag har dock ett par utomhusjoggingskor som jag har haft på mig när jag har gått till jobbet på mornarna..snyggt. Sedan så hann jag ju aldrig tvätta min benvita ullkappa innan jag kom hit heller och den är mer vitgrå med fläckar för tillfället. Jag känner mig som en riktig baglady här...

På tal om baglady så finns det väldigt mycket uteliggare här i Paris och det är hemskt att se så här på vintern hur de ligger på alla luftventiler ifrån metron (som sprutar varmluft) för att hålla sig varma...Jag går alltid förbi en uteliggare på vägen till jobbet och han är också blind så honom tycker jag lite extra synd om. Därför har jag börjat införa en ny rutin varje morgon när jag promenerar förbi att jag rensar ur min plånbok och ger honom alla mina småmynt. Allt under 1 euro är bara jobbigt att hantera ändå plus att han blir så glad :)

Ikväll så skall jag och Anna på afterwork med JCC, Junior Chamber Club på cercle suedois. Det skall bli jättetrevligt! Det blir nog många som kommer om inte fler har blivit sjuka...Här på kontoret så är både Catharina och Mattias sjuka så de följer inte med ikväll.

Igår var ännu en Bodyattack-upplevelse! Jag är verkligen förundrad över hur folk älskar Bodyattack här i Frankrike...Jag har förresten glömt att skriva att vi också var på en avancerad stepklass i förrgår och jäklar vad svårt det var! och instruktören var en stor, muskulös man som inte log en enda gång under hela passet och påminde mer om en militärofficier än en instruktör. Han skällde på folk som gjorde fel och var allmänt otrevlig..Men klassen var väldigt komplicerad och svår vilket jag, i och för sig, tycker är roligt.

nu skall vi packa ihop och sticka!

salut!

Bombhot i julstressen...

Bombhot på Printemps...Polisen hade hittat 5 stycken bomber på toaletten men ingen av dem kunde detoneras som tur var! Men det är ju lite obehagligt måste jag säga..Kontoret ligger bara ett stenkast ifrån Printemps.

Jag var precis hos företagsläkaren för att undersöka om jag var arbetsduglig, vilket jag också var. Synen var perfekt men lite nedsatt hörsel på höger öra tydligen (måste ha varit efter den där kvällen på Push i somras). Sedan fick jag också en komplimang för att jag hade så högklackade skor...Det är tydlugen bra för ryggen (!).

Nu måste jag jobba!

Mathias på besök : )

I helgen så har Mathias varit här och jag tror att vi båda nu har svart bälte i julklappsshopping! Vi har plöjt igenom de stora varuhusen som; Galeries Lafayette, Printemps, BHV och ett varuhus med steet-ware som ligger bakom Printemps som Elina skulle älska! Elina, läser du det här så är det dit vi skall i februari!

Alla julklappar är nu inhandlade, jag hann med allt! Vi hann också ta en sväng förbi triumfbågen och Eiffeltornet på fredagkväll, men det var otroligt kallt så vi åkte hem strax efteråt.

På lördagen så promenerade vi genom Belleville, ner till place de la République och sedan så följde vi rue de Temple genom hela Marais ända fram till Hotel de ville (bredvid ligger BHV). När vi var framme så var vi alldeles genomfrusna så vi svängde förbi en Starbucks och köpte varsin White mocca latte (hur god som helst!) och värmde oss :) Innan vi började julshoppingen så gick vi över till Ile de la cité och tittade på Notre Dame.
BHV var ett kaos av människor som, precis som vi, skulle handla julklappar. Men där finns verkligen ALLT!

Efter ett par timmar på BHV så promenerade vi på rue Rivoli, förbi Louvren m.m. men då hade det börjat regna också...Vi hade verkligen otur med vädret denna helgen... Vi bestämde oss för att 6 timmar på stan fick vara nog och åkte hem till lägenheten. Sedan gick vi ut och handlade lite god mat och vin och myste hemma i värmen : )

I söndags så var det påt´ med shoppingen igen då vi gick ned till galeries lafayette och handlade de sista klapparna. Vid femtiden så tog Mathias bussen till flygplatsen och jag åkte hem. Det har verkligen varit jättemysigt att ha honom här och det bästa är att vi ses igen redan på fredag när jag åker hem till Sverige över jul!

Nu i veckan så är det afterwork med JCC (Junior Chamber Club) som är en förening för unga svenskar, eller unga som arbetar på svenska bolag eller har någon affärskoppling till Sverige. Väldigt trevligt!

sedan skall vi på jullunch med kontoret på svenska klubben på torsdag : )

Kram!

Glögg, glögg och glögg

internet funkar inte hemma så jag får ta och skriva ett snabbt inlägg här på jobbet...

De senaste dagarna har mest handlat om jobb och diverse glöggkvällar på olika ställen (svenska handelskammaren, centre culturel suedois) och så har jag också haft en mysig middag med Emma i tisdagskväll. Vi gjorde en stor sallad och delade på en flaska vin och en chokladkaka : )

Igår var jag med på mitt första kundmöte här i Paris, jätteroligt! detta var dock svenska kunder så vi talade svenska som tur var...franskan går framåt men det går långsamt..

Jag har fått lite hintar om att jag skriver för mycket om träningen här på bloggen och för lite om mitt jobb, men det är svårt att skriva om jobbet då jag har banksekretess vilket innebär att jag inte får berätta någonting i stort sett...Men jag ska tänka ut något som faktiskt kan skriva :)

annars så var det trevligt på glöggkvällen igår, man fick lite julkänsla med glögg och pepparkakor :) och ikväll ska vi iväg igen. igår var vi på centre culturel som anordnade en glöggkväll för att visa upp sina lokaler. Det var riktigt fina lokaler som man kan hyra om man vill ha en kundträff eller något annat event. Deras uteterass hade en fantastisk utsikt över Paris och Eiffeltornet (som nu under juletid är upplyst med blåa lampor). Cateringen kom ifrån en svensk tjej, Beatrice, som har cateringfirma här I paris tillsammans med sin pojkvän. Väldigt tufft tycker jag att starta sitt egna bolag här i frankrike och specialisera sig på svenska rätter! Men det går nog ganska bra för henne tror jag? jag har dock glömt vad firman heter...

Jag vet att jag inte skulle skriva så mycket mer om träningen men jag måste bara få ventilera lite angående servicen här nere! jag har velat betala för det där jäkla träningskortet i flera dagar nu men det är alltid någonting som gör att det inte funkar. jag har erbjudit mig att betala med mitt svenksa kort, men det går inte. de cill att man skall betala direkt ifrån konto (autogiro) men första betalningen måste ske med kortet som är kopplat till kontot. Jag fick mitt kort för en vecka sedan men fick inte koden till kortet för än i tisdags. därför har jag erbjudit att kunna betala med check istället, men det gick inte heller. När jag kom igår morse för att träna så hade jag både kort och kod och tänkte (typiskt svenskt) att nu äntligen så kan jag få göra rätt för mig! Nähä, då kunde han som stod i receptionen inte ta betalt utan hans jobb var att dela ut handdukar till kunderna (givande jobb...) när jag kom i morse så var det samma kille där som inte kunde ta betalt, och denna gången sa han att det är sista gången jag får komma nu utan att ha ett kort. Men va fan! Jag står ju redo att betala! det är ju han som inte tar betalt!

Vill ni ha mina pengar eller?!

jag blir bara lite matt då services i allmänhet är så här... Personalen är inte trevlig och serviceminded..

Nu är det iallafall torsdag, vilket innebär att Matte kommer imorgon!!Weei!

det här blev ett långt inlägg ändå, nu måste jag jobba!

kram


Äntligen!

..ett grymt pass!

Jag testade ett step-pass idag och det var hur bra som helst! Instruktören var grymt pedagogisk,körde en rolig koreografi och hade bra musik. Samma instruktör kör även en stepklass på torsdagar men lite mer avancerat än idag så det måste jag testa! Nu på torsdag kan jag dock inte då kontoret ska på glöggkväll både på onsdag och torsdag, men nästa vecka skall jag gå!

Innan stepklassen så provade jag en annan klass på 45 min som hette Culture Physique som verkligen sööööög...Det måste ligga en förbannelse över mig för jag hamnar alltid på klasser med samma kassa instruktör! det är samma kille som inte kan hålla takten och kör Bodypump med en arm. Den här klassen var typ inspirerad av chigong, aerobic, Bollywood, yoga, afrikanskt, men det var så fruktansvärt dåligt att jag inte vet hur jag ska beskriva det...Med en bra instruktör så kanske en sådanhär blandning funka men med denna killen så funkar det inte alls. Jag skäms nästan för hans skull när man ser deltagarna titta på varandra och undra vad det här är för någon stolle som står där framme och vevar i otakt. Jag vill verkligen inte gå på fler av hans klasser men det som gör det svårt är att man inte bokar sig på klasser här utan man får köa. Instruktören kommer oftast in sist och då har man redan gått in i salen och tagit en plats. Sedan så finns det inga scheman tryckta med namn, men idag så tvingade jag dem att kopiera ett av deras exemplar (med namn) som de har i repan.

stepklassen efteråt var i vilket fall toppen!

Idag har jag också (med hjälp av Caroline) beställt ett Free-abonnemang som inkluderar internet, fast telefon, och tv med 180 kanaler för 29 Euro i månaden. Det kommer förhoppningsvis att installeras snart för det nätet jag surfar på här hemma vill inte alltid vara med...

Idag käkade jag och Anna lunch på ett mysigt franskt ställe och efteråt så gick vi förbi Starbucks och köpte oss varsin latte :) Det kommer bli min stora svaghet här...Jag köpte en latte i söndags också när jag var ute och shoppade, så himla mysigt att gå runt i stan med en varm take away-latte när det är lite kallt ute :) Det kommer nog bli en del fika och kaffe i helgen också när Matte kommer.

Jag fick förresten en smärre chock idag när jag såg hur lite pengar jag hade kvar på mitt svenska konto! Med vår svaga krona så får man inte mycket för pengarna här nere...tur att nästa lön blir i euro!''

Jag körde förresten precis en till tvätt i min franska tvättmaskin, och nu tog den bara en timme! jag tryckte nog bara på fel knapp sist...Så nu kan alla ni som har hört av er på ett eller annat sätt angående min tvättmaskin vara lugna ;)

Kram på er!

Helg nr 2

Detta får bli ett inlägg för både lördag och söndag då internetanslutningen inte ville vara med mig igår…

Lördag morgon började med att jag sov ut ordentligt, ca 10 timmars sömn för att vara exakt. Efter frukosten så packade jag ner lite träningskläder och började promenera ned till gymmet för att köra Bodyattack. Jag har märkt att Bodyattack är väldigt poppis här och det finns nästan ett sådant pass inlagt på schemat om dagen så jag var tvungen att prova! Och det var en upplevelse utöver det vanliga…Jag har kört Bodyattack förut hemma i Sverige så jag visste vad jag gav mig in på, men detta var helt hysteriskt! Fast också väldigt roligt att se hur kul fransmännen tycker att det är : ) Det var en grymt fit mörkhyad tjej som körde klassen och hela hon utstrålande en massa energi. Hon kunde verkligen peppa alla deltagare som under passet blev mer och mer lyriska..i slutet av klassen så skrek alla och det räckte att instruktören log så fick hon gensvar direkt!
Bodyattack är nog inget jag kommer att fortsätta gå på (hysterisk aerobic är inte riktigt min grej…) men det var väldigt roligt att vara med och se hur mycket bodyattack har slagit igen här. Och det var faktiskt lika många killar som tjejer som körde(!).

Efter träningen så duschade och bastade jag innan jag gav mig ut på stan för att hitta en julklapp till Mathias. Det var så mycket folk kring Gallerierna men jag hittade tillslut två julklappar som jag är riktigt nöjd med J

Efter att ha promenerat runt på stan i timmar så gick jag hem och åt lite grann och fixade till mig inför kvällen. Annas kompisar skulle ha en liten middag hemma hos sig och då var de så snälla att jag också fick komma! Det var väldigt trevligt att få träffa fler svenskar här i Paris och det verkar som de flesta svenskar faktiskt håller ihop en del här. Men det är väl naturligt kanske? Vi drack i vilket fall en massa vin och pratade och hade mycket trevligt! När klockan började närma sig halv tre så ville de andra gå ut till ett ställe som heter Le Baron, men då ville jag bara sova..så jag tog en taxi hem.

På vägen i taxin så lyckades jag faktiskt ha en konversation på franska med taxichaffisen J Eller så kanske jag tyckte att jag hade det efter ett par glas vin…

Imorse så tog jag mig en liten joggingtur i parc des Buttes Chaumont som ligger precis vid min gata. Det är en av de största parkerna i Paris och en också en väldigt fin park. Det finns en sjö, berg, vattenfall m.m. och väldigt många parisare brukar promenera eller jogga i parken. Idag var det också ovanligt många brudpar som tog sina bröllopsfoton i parken, jag tror jag kunde räkna upp till 20 stycken par allt som allt!

Efter joggingturen så promenerade jag ner till hotel de ville och besökte BHV som är ett stort varuhus här i Paris. De hade allt! Jag har köpt precis allt jag behöver nu: ett duschdraperi med fjärilar, två mörkgråa grötskålar, en lila kudde, “klister-krokar”, en visp, en sax och en kökskniv. Perfekt! Sedan fick jag också köpt ett Navigo (månadskort på metron) som jag har tänkt att köpa länge.

Nu ska jag nog göra mig lite mat och kolla på ett avsnitt av House.

Bis!

Friday

Jahapp, då har en vecka gått! Hur snabbt som helst!

jag promenerade till jobbet idag och idag regnade det för en gångs skull inte efter halva vägen! Det blev istället en riktigt trevlig promenad : ) Det är nästan först idag som jag faktiskt har förstått att jag verkligen är här...Fram tills nu har det nästan känts som en semester, eller som man har varit bortrest och skall hem igen. Men idag har det faktiskt sjunkit in att jag verkligen skall bo här ett bra tag till! Och det känns bra och spännande! Det bästa hade förstås varit om Matte kunde bo här med mig...Men det löser sig :)

Idag var vi och åt en väldigt god lunch på en asiatisk restaurang med buffé, och den var riktigt bra! Jag har ätit så himla goda luncher här varje dag faktiskt, det är som att äta på en riktigt bra "kvälls"-restaurang hemma. I alla fall i jämförelse med lunchrestaurangerna hemma som inte är mycket att hänga i granen...Men så är det lite dyrare här också...man får räkna med att lunchen kostar ca 120kr.

Efter jobbet så åkte jag hem för att möte Janove som skulle komma och spana min lägenhet. Han tyckte lägenheten var fin och bra och så fick jag några presenter av honom: en champagneflaska, ett paket pepparkakor, ett paket julknäckebröd och ett paket havregryn : ) Det hade han köpt på en svensk affär som ligger på rue Duperré i 9e arr som heter "Affären". De säljer allt möjligt ifrån sverige som sill, gräddfil, kexchoklad m.m. Men det är ganska dyrt tror jag...I vilket fall så blev jag jätteglad över att få lite svenska matvaror hemma trots att jag bara varit här en vecka...pepparkakor ger ju lite julstämning trots allt : )
Sedan gick jag och janove ut och åt lite middag på en restaurang mittemot Gare de l'Est. Vi tog var sin ceasarsallad som var jättegod och till efterrätt tog jag en petit chaux med sauce chocolate chaud...så gott!! Sedan följde Janove mig hem innan han tog metron hem till sig. Nu dröjer det nog till januari innan vi ses nästa gång...Jaques skulle upp till paris så då följer nog janove med. jag ska åka ned och hälsa på dem många gånger under året men det blir nog inte förrän till våren eller sommaren.

Imorgon skall jag gå och träna Bodyattack hade jag tänkt, och efter det skall jag ta en tur på stan och försöka hitta en julklapp till mathias. Han kommer hit nästa helg så då blir det svårt att köpa en julklapp till honom...
jag måste också fixa ett franskt mobilnummer och det får bli ett kontantkort tror jag,

god natt

Bödipömp

Japp, det här blir ytterligare ett inlägg om klassutbudet här i Paris...

Jag och min kollega Anna (som också har köpt ett kort på Club Med) var och körde Bodypump idag på Club Med vid Galeries Lafayette. Les Mills, tänkte jag, då vet man vad man får...Men icke sa nicke!

Nu instruerar jag inte pump hemma men jag vet iallafall att köra marklyft och frivändning med EN arm inte är okej!!Detta var inte det enda som instruktören (som för övrigt var samma instruktör som igår) gjorde...Han körde benböj med fötterna ungefär en meter isär, knäna snett utåt och böjde benen som en plié (ballerina-böj om ni förstår vad jag menar?). Han körde biceps med en viktplatta istället för stång, marklyft med en arm ända ned till golvet, och han körde en egen mag-låt med egna övningar och en egen stretch på ca 1 minut. Vad har hänt med les Mills? Hur kan de godkänna sådana här instruktörer?

Förhoppningsvis så är det bara den här killen som är kass...Jag och Anna spanade in lite på stepklassen som var efteråt och den såg jätterolig ut! Vi får beta oss igenom passen helt enkelt.

Annars så har dagen gått jättefort! Jag har börjat komma in arbetet mer och mer och börjar förstå deras system och program lite bättre. Det är väldigt ovant när man är van vid väldigt utvecklade program hemma, men det ger sig : )

Jag, caroline och Anna var och köpte en julgran idag till kontoret som vi skall klä med lite julpynt som vi köpte igår på Gallerierna. En lustig sak är att de säljer sina granar här med en stubbe som julgransfot! Hur vattnar de sina granar undrar ju jag då? Men det är tydligen le facon francais säger caroline...

Imorgonkväll så skall jag träffa Janove igen innan han åker hem till Tourette. Han skall komma förbi här hos mig vid halv sju och spana in lägenheten :) Sedan vet jag inte vad vi hittar på, kanske ett restaurangbesök?

À bientôt!

Body sculpt - en resa i tiden

...bakåt för att vara exakt!

Efter jobbet idag så stack jag iväg till Club Med för att prova på ovanstående, och herregud...Jag tar tillbaka allting jag skrev mitt senaste träningsinlägg om att instruktörerna är bra!

Jag kom in i träningssalen och ser att de andra har plockat fram matta, hantlar och gummiband. Fine, tänkte jag, det här är väl någon basic styrkeklass à la MRL så jag får väl prova. In kommer en kille med cykelbyxor (!), t-shirt och svettband och ber oss lägga alla sakerna vid väggarna för vi skall köra lite cardio först. Han sätter på en skiva med helt okej musik, vilket också var det enda som var okej med denna klassen...Sedan följer en klass som skulle kunna vara hämtad direkt ifrån en Jane Fonda video blandat med äkta 80-tals gympa! Det var inget som fattades, vi körde jumping jacks, höga knän, saxade, lunges (eller hur det nu stavas), jogga på stället etc. Detta var naturligtvis inte i takt till musiken heller...

När vi hade kört i ca 30 minuter så var det dags att plocka fram alla saker. Maxvikt på hantlarna var 2kg och de hade man till alla muskler vi tränade. Av alla små fransyskor och fransmän så var jag den enda som tog 2kilos hantlarna, de andra tog 1 kg eller 0,5kg. Hör följde sedan tusentals repetitioner och mjölksyreträning...not good.

jag ska testa alla dansklasser men annars så får det får bli Les mills klasser i framtiden...då vet jag vad jag får. Bodyjam finns dock inte här..Men alla andra program finns, Bodyattack är jättestort här!

Jag lyckades iallafall förhandla lite till idag så att jag får komma och träna ända tills mitt carte Bleu har kommit (måndag). Så imorgon skall jag nog gå och träna med Anna om hon har tagit med sig träningskläder.

När jag kom hem förut, vid halv niotiden så satte jag på tvättmaskinen för att köra en tvätt..Klockan är nu snart halv tolv, ska det ta så lång tid?

Natti natti!

RIB

Idag har jag varit på ett spännande möte på HSBC för att öppna konton och få internettjänst och kort m.m....Jag som jobbar med detta dagligen hemma i Sverige blev lite smått chockerad över alla papper och andra formaliteter som krävs för att få öppna ett konto! Som tur är så har Caroline hjälpt mig att förbereda allt inför mötet med ett väldigt formellt intyg om jag är anställd, kopior på personbevis, familjebevis, kopia på pass osv. Jag behövde också uppge om jag var gift, hade barn m.m. och sedan så får man skriva under kontraktet som är ca 5 sidor. Då skall man sätta sitt signum på varje sida och en underskrift på sista sidan och också skriva att man har läst och förstått vad som står.

När man har gjort detta så får man bankkort och internetkoder skickat till sig per post och sedan får man gå till banken igen och hämta ut ett checkhäfte (som man använder till att betala vissa räkningar m.m.). Man får också en kopia på sin RIB, som ungefär är en kopia på ens kontonummer tillsammans med sitt namn och bankens namn. På den står också SWIFT och IBAN nummer. Den här RIBen måste man vissa upp när man gör vissa saker som tex söker en lägenhet eller vill teckna ett gymkort (!)
Jag var ju på ett gym i söndags då de sa att jag behövde ha med mig en sådanhär RIB, så idag gick jag glad i hågen till Club med vid Lafayette och skulle teckna ett kort. Men det räckte inte med RiBen, utan de behövde också: ett foto, en kopia på mitt pass och bankkortet som är kopplat till kontot som står på RIBen...suck!! jag får inte mitt kort förrän om fyra dagar...Men jag lyckades få dem att gå med på att jag skulle få gå och träna imorgon i allafall!

Innan jag gick till gymmet idag så var jag en sväng förbi Galeries Lafayette för att köpa: ett duschdraperi, två skålar som man kan göra gröt i, tvålkopp, tandborstmugg och en kniv. Jag köpte två fina vita skålar och en tvål kopp och tandborst mugg. Tyvärr så råkade jag tappa påsen i golvet när jag var och handlade så båda skålarna gick sönder... :( Det var pengar i sjön...

Innan den olyckan skedde så prövade jag att promenera hem för att se hur lång tid det tar om jag nu skulle göra det på morgonen. Det tog ca 30 min så det skall jag göra imorgon!

jag har försökt att ringa på skypen idag, men den suger verkligen! jag måste nog fixa en vanlig telefon trots allt...

Nu måste jag sova, jag är helt slut!
kram

Första dagen på jobbet...

..är alltid spännande!
Jag gick upp ganska tidigt, runt kvart i sju, för att vara säker på att jag skulle hinna i tid. Ni som känner mig vet att kvart i sju är som sovmorgon för mig i vanliga fall så det var inga problem :P Jag tog metron vid Colonel Fabien och så fick jag byta vid Belleville och République för att komma till Drouot...Imorgon skall jag testa en annan väg för att slippa så många byten..
Kontoret hittade jag ganska fort tack vare en snäll städerska som pekade vilken port jag skulle gå in i. Jag var lite nervös först, men det släppte snabbt när jag märkte hur trevliga och lättsamma alla mina nya kollegor är!

Vi började dagen med ett möte med alla på kontoret då vi gick igenom vad som kommer att hända under veckan (jag hade inte så mycket att bidra med där..) Under mötet pratade vi faktiskt engelska då det finns ett par som inte kan franska. Det kändes faktiskt bra att få mjukstarta lite med engelska då jag inte är någon höjdare på franska...men å andra sidan så lär jag mig aldrig heller om jag bara pratar engelska.
Resten av dagen har jag spenderat med att försöka få alla datasystem och behörigheter att fungera vilket de inte gjorde..men jag hade inte förväntat mig något annat ;)

Jag har också fått pröva på en typisk fransk lunch vilket inkluderade en förrätt med chèvre och beuf bourgignon till varmrätt. Till det fick man också en apertif som var ett litet glas rosévin (till lunch!). Det är lite annorlunda mot Lunchgården eller restaurang Gårda...(!)
Jag skrev ett litet meddelande till Kristian på gårdakontoret som trodde jag skämtade :)
                                                           
Efter jobbet så gick jag hem till min farbror Janove som inte bor så långt ifrån kontoret. Vi har inte setts sedan i maj så vi hade en del att ta igen...Vi satt och pratade ett tag innan vi gick ut och åt på en italiensk restaurang på rue Blanche. Det var gott :) Janove skall stanna hela veckan så vi skall passa på att ses en gång till innan dess.

När jag kom hem så har jag och Matte försökt att ringa till varandra på skype, men det funkar ju sådär...Det bryts ganska ofta och är en fördröjning på samtalet, är det alltid så? vi provade också att ringa via msn men det var inte mycket bättre...hmm jag får fundera på om jag skall skaffa mig en riktig telefon trots allt.

à démain!

RSS 2.0