Street fashion

När man är hemma och är sjuk så har man mycket tid. Är man bloggare så läser och letar man ofta efter andra bloggar.

Här är tre supersnygga bloggar om street fashion som jag spenderade en timme att läsa igår:

http://www.thesartorialist.blogspot.com/  (Tack för tipset Tove!)



http://www.fashiontoast.com/



http://www.rikauteliggare.devote.se/



Enjoy people!

Sjukstuga

Jag är sjuk. Jag blir ALDRIG sjuk. Men nu har det hänt. Jag har feber och hostar så de skickade hem mig ifrån jobbet...(Nederlag) Att vara sjuk är till för svaga människor, inte mig...Nu ligger jag här i sängen med mysbyxor, raggsockar och en kopp te. Om ca en timme så kommer jag klättra på väggarna av att bara LIGGA här! Fy vad tråkigt! Jag kanske ska försöka somna? Det kommer ju aldrig att inträffa men man kan ju alltid försöka?

Några tips om vad man kan göra när man är sjuk?



I vänners sällskap

I onsdags så fick jag och Tove äntligen till det och träffades efter jobbet :-) Tove är en så skön och chic person. Jag gillar henne starkt! Vi gick till ett litet brasserie ganska nära la Bourse och Tove åt en hel ko själv (eller ja, inte en heeel ko men den entrecôten var enorm!) Vi pratade om ditten och datten och kom fram till att vi borde träffas oftare. Det ska vi jobba på :-)

Igår så lagade jag, Anna och Annika mat här hemma hos mig. Vi skulle egentligen ha gått på bio men det fanns ingen bra film. Eller rättare sagt, det fanns bara franska filmer och det är fortfarande lite svårt för mig att hänga med...Och så fanns det FAME, vilken jag jättegärna ville se! Det ville Anna inte först men efter lite övertalning så ändrade hon sig men när vi skulle boka biljetter så hade den helt plötsligt försvunnit från programmet...
Vi fick visa våra kock-skills i köket istället :-) Lax och rotfrukter med Chèvre, honung och timjan. GOTT.

Vi satt och diskuterade vad Anna skulle klä ut sig till på lördag och jag tyckte jag kom med jättebra idéer! Svininfluensan, Diana Ross, Annas drömhund (en tanthund-pudel), vampyr eller Mattias (vår chef). Vi får se vad hon hittar på! Annika ska vara Musse Pigg, haha! Hon fick låna ett par gula shorts av mig. Men sen kom vi på att han faktiskt har röda shorts...jaja ingen ser någon skillnad ändå.

Halloween nalkas...

På lördag är det Halloweenfest hos Nico som gäller! Jag har efter tumultartad upplevelse inhandlat diverse maskeradartiklar som skall göra mig till en svart katt :-)
Saken är den att det inte finns särskilt många maskeradbutiker här i närheten, förutom en som ligger bara 100 meter härifrån. Det låter ju jättebra, men det är bara det alla andra Paris-människor här i närheten också tycker det är bra så butiken (på max 10 kvm och en smal spiraltrappa ned till ytterligare 10 kvm) var helt överfull av människor! Folk stod som packade sillar och vid ett tillfälle trycktes jag ihop så pass mycket att jag till och med lyftes ifrån golvet! Jag fick syn på ett kit med kattöron och en svans (som i och för sig var gjort för en 8-åring...) som jag lyckades riva ned ifrån en krok och vifta med så att tjejen i kassan skulle se mig (kösystemet besod av en folkhord). "5 EUR!" ropade hon och på något oförståeligt sätt lyckades jag få upp en 5 EUR sedel ur min väska som jag skrynklade ihop och kastade till henne. Hon fångade imponerande nog med en hand. Måste ha varit ett bra kast!
Efter det tog det ca 15 minuter att komma ut, men jag lyckades med det konststycket också! Ingenting för klaustrofobiker...


Music in the rain

När jag och Anna var på vår monsterpromenad i söndags så gick vi förbi Tullerierna där de har gjort ett litet konstverk i en av dammarna. De har satt upp en massa cymbaler i vattnet så när det regnar så spelar de musik!
Vacker idé.


I always feel like...

...somebody's watchin' me!

Kolla in det coola trycket som de har satt upp på bron över till Ile Saint-Louis! Det är inte målat, utan en sorts tunn duk som de har klistrat på. Det är en utställning av JR som heter "Women are heroes" som reser runt i olika städer i världen.


Sett på rue Montorgeuil....


Kaningryta till middag?




Jag brukar inte vara så känslig men det var ganska makabert faktiskt...Hela kaninen bara låg där alldeles död i glasdisken...Någon som blir sugen?

Paris runt!

Starring: Erica and Anna

My god! Den här promenaden var nog en av de längsta promenader jag någonsin har gått! I 7 timmar har vi trampat Paris gator och vi var väldigt envisa med att fixa att gå igenom ALLA arrondissement innan dagen var slut!



Självklart har detta också dokumenterats...

Här nedan följer bevismaterialet i kronologisk ordning:




1er arr: Jag mötte Anna på rue Rivoli och sedan började promenaden! Här vid fontänen vid Les Halles.


2e arr: rue Montorgeuil. Här finns massor av trevliga restauranger och barer!


3e arr: rue des Archives i Marais. Gaybarernas Mecka.


4e arr: bron över till Ile saint Louis


5e arr: Panthéon i bakgrunden!


6e arr: Boulevard Saint Germain där det fina folket hänger...


7e arr: Framför musée d'Orsay (Här börjar vi bli lite hungriga...en brunch i Montemartre väntar...)


8e arr: Vid Place de la Concorde med Palais Royal i bakgrunden.



9e arr: Framför Opéra Garnier. (Här tycker vi det är lite roligt för att vi stirrade ut en kille som vi tyckte stod i vägen för fotot! Han flyttade sig illa kvickt...)


18e arr: Efter en brunch på rue des Abesses så vandrade vi vidare! Här ser vi Sacre Coeur i bakgrunden :-)


10e arr: Mina gamla hoods! Canal st Martin!


19e arr: Parc Buttes Chaumont med en pingla på bänken!


20e arr: Jag smyger runt bland gravarna på kyrkogården Père-Lachaise.


11e arr: La Bastille!


12e arr: Gare de Lyon (jag vet inte vad jag sysslar med här? En gubbe höjde iallafall sin krycka mot mig och låtsade skjuta flera gånger...weirdo)


13e arr: Gare d'Austerlitz (Här börjar vi få lite blodsockerfall och letar förgäves efter en affär för att köpa Coca Cola och något att äta...det tog oss 20 långa, tysta minuter innan en Franprix tornade upp sig som en hägring! Jag har nog aldrig varit så lycklig..)


14e arr: Montparnasse! (Erica with "the crazy eyes"! Bjuder på den...)


15e arr: Ok. Vi var inte så långt in i 15e, men vi var där iallafall!


16e arr: Trocadero framför Eiffeltornet. Vi missade verkligen preciiiis när tornet slutade glittra...(ett ljusspel som spelas lite då och då)


17e arr: Äntligen i mål!! Här är vi bra trötta i benen kan jag säga...


Nu har vi gjort det och jag kan säga att det kommer att dröja länge innan jag gör det igen...My legs are killing me right now...

Helgens planer

Helgens planer är följande:

Fredag: träna efter jobbet och sedan ta det piano hemma med en tekopp och något avsnitt av någon IQ-befriad serie - check!

Lördag: Combat på Palais Royale - check! Köpa nya hörlurar till Ipoden - check! (impulsköpte ett skydd till den också..) Handla till kvällens efterrätt - check! Kolla efter Halloweendräkt - halvcheck! (tittade men fick panik av allt folk i butiken och trängde mig ut...) Sola - check! (fick tydligen sola i samma solarie som Britney Spears när hon var i Paris och hade konsert...Eller hur, säger jag...10 EUR för 15 min också..och då fick jag 5 EUR rabatt..D.Y.R.T) Köpa halsduk - nope (impulsköpte en tröja istället) Middag med Tora + vänner - snart check :-)

Söndag: Gå världens långpromenad med Anna genom varje arrondissement i Paris (jag vet, sjuukt ambitiöst!) och äta brunch på Rose's Bakery på rue des Martyrs :-)

Trevlig helg alla!




But why?

Jag har reflekterat över att vissa saker här i Frankrike är omotiverat dyrt. Överlag så kostar det mesta ungefär detsamma men sedan så finns det ett par saker som får en att undra...Har de tagit ett extra pålägg för att det är varor som man måste köpa, oavsett om man vill eller inte, eller är det helt enkelt bara dyrare att tillverka här? (inte helt logisk förklaring...)

Dyra saker i Frankrike:

Tamponger (Varför kostar de nästan 5 eur paketet?!!)

Schampoo och balsam (brukar kosta närmare 4 eur styck för ett vanligt Fructis schampoo)

Havregryn (typ 2 eur för ett paket...)
Babyolja (fick för övrigt leta över hela stan efter det och hittade det till slut på Naturalia Beauté för 9 eur...)



Dagens mysterium...









Sleep over

Igår så sov Anna över hemma hos mig! Det kändes verkligen som när man var 8 år och hade en kompis som sov över, haha! Hon kom vid nio-tiden med sin lilla väska i handen (hon är så gullig!) Anledningen var att hennes kusin och hans tjej är på besök och bor hos henne och hon ville ge dem lite "egen-tid" när de åker på en romantisk weekend till Paris ;-)
Vi hade det väldigt mysigt! Vi drack te, kollade på Ugly Betty och tjejsnackade...Och i morse var vi ute och gick morgonpromenad, hurtiga som vi är! (man måste ju samla steg...)


Middagsbesök

För att tacka Caroline och Alain för allt de har fixat och hjälpt mig med (FLYTTA, åka till IKEA, koppla in internet både här och i den gamla lägenheten, läkarintyg för alla lopp m.m.) sedan jag kom till Paris så bjöd jag dem på middag igårkväll :-)
Det var supertrevligt då både Caroline och Alain är helt underbara människor på alla sätt! Efter desserten så kunde vi alla konstatera att det skulle krävas ett antal lopp till för bränna det som vi just hade satt i oss...(äppelpaj med vaniljglass sitter aldrig fel!)



En bukett med mina favoritblommor fick jag också! :-)

Rosa Bandet 24 timmarsspinning!

För de som är i Göteborg i helgen så vill jag uppmana er att ta er till Sportlife Exclusive någon gång under 24-25 oktober! Där hålls en 24-timmarsspinning där man kan ställa upp som lag och hålla cykeln igång under hela dygnet eller delta på enstaka pass. Deltagaravgiften går oavkortat till Rosa Bandet insamlingen!
Om du inte vill delta så går det också bra att kika in och fika eller bara donera en slant :-)

Förra året var jag med och körde "The PINK dance" (också kallad "the towel dance") med ett gäng svettiga deltagare kl 21 på lördagkvällen. Perfekt förfest! Sedan dansade vi vidare ut i natten...

ALLT FÖR EN GOD GÄRNING!




Uppdatering

Nu fungerar portlåset igen. Alla på 16, rue de Provence kan andas ut...

Utelåst...

En spännande twist i tillvaron är att min porttelefon har gått sönder. Detta upptäcktes i lördags efter min morgonpromenad när jag kommer fram till porten och ser att hela apparaten hänger ut ifrån väggen i en liten skör sladd...Saken är den att jag nämligen inte har någon nyckel till porten och det finns inte heller några knappar att trycka på för att det skall ringa på hos grannen (som förövrigt inte är många eftersom det bara är en massa företag i mitt hus plus en advokat, doktor och en dektektiv...)
SOm tur var så fanns ju Malin och Pernilla i lägenheten så jag stoppade en förbipasserande och lånade hans mobiltelefon. Sedan insåg jag att jag bara kunden mitt EGET mobilnummer i huvudet så jag provade att ringa det. Första samtalet. Klick. Någon trycker bort mig. Andra samtalet. Ingen svarar. Ok, jag ringer till den franska mobilen så de kanske inte vågar svara, tänkte jag och frågade om jag fick ringa en svensk mobil, vilket jag fick. Då gick det bättre! Malin svarade och sprang ned och öppnade!
Efter lite diskussion så kom vi fram till att åka till chokladmässan ändå och försöka proppa in papper i dörren för att komma in när vi kom tillbaka. Jag ringde också på hos doktorn som kom och öppnade yrvaken i morgonrock...(inte helt nöjd med att deras invandrargranne ringer på kl 9 på en lördagmorgon...) han hade inte heller någon nyckel så jag fick hans telefonnummer ifall vi skulle bli utelåsta...

Detta problem har kvarstått ända sedan i lördags, så det är fortfarande lika spännande varje gång jag ska hem :)

Min hyresvärd säger att det skall fixas när som helst, men det verkar inte hända så mcyket på den fronten...Som vanligt i Frankrike.




Chez Justine

Efter chokladmässan så promenerade vi (!) hela vägen hem! (Jag kan bara meddela er som har lite koll på stegtävlingen att jag hade 32000 steg i lördags...)
På kvällen gick vi till chez Justine på rue Oberkampf och åt en fantastisk middag med några kollegor och vänner! Några hade en kött orgie, Pernilla åt pilgrimsmusslor och jag och Malin åt anka tillagat på farmors vis enligt menyn...Det toppades med en Café Gourmand och ett glas på stället mittemot. Vi skulle egentligen ha druckit en Banana Gin, som Mattias skröt om skulle finnas på menyn efter att han och några andra hade tvingat dem att göra den drinken för några år sedan...Den fanns inte kvar på drinklistan så det måste ha varit x antal år sedan... ;-) Det blev rosé istället men jag var så mätt efter chokladmässan och maten att jag inte orkade dricka upp...
Vi promenerade hem istället och sov som tre stockar i min lilla lägenhet!


Chokladmässa

Lördagen spenderades på en chokladmässa vid porte de Versaille! Shit, jag vill inte se en chokladbit på flera månader känns det som! Men gud så gott det var...Det fanns ALL choklad man kunde tänka sig! Vanlig choklad, choklad med tusen olika smaker som tranbär, hallon, Wasabii, knäck, karamell, äpple, likör, mint, blommor, melon m.m ekologisk choklad, chokladlikörer, choklad i alla färger, choklad kaffe, chokladkläder, chokladmask, chokladinpackning osv...
Vi gick runt på mässan i kanske två och en halv timme och smakade på så mycket vi kunde och orkade, tappade bort Lisa ett par gånger också innan vi avslutade med en varm choklad som vi bara orkade drick två smuttar av innan vi gav oss därifrån...
Pernilla shoppade lite choklad, jag funderade på om det var någon som man kanske borde köpa någon present till eller så, övervägde ett tag att köpa julklappar men insåg att det faktiskt att det är två månader dit och tror inte att någon gillar choklad som har blivit vit...
Vi hittade faktiskt också en svensk chokladutställare som ställde ut för andra året i rad. Hon tyckte det var jättekul att det var några svenskar som var där :-)


Kong

När jag kom hem efter jobbet i fredags så överraskade tjejerna mig med hemlagad middag, vin och choklad! Vilka sötnosar! :-)
När Pernilla var här över nyår förra året så pratade vi om att vi skulle gå till Kong och ta en drink, men efter flera milslånga promenader på Paris gator så var vi lite för trötta för det...Nu så gjorde vi ett andra försök och denna gången gick det bättre!
Kong ligger mittemot Louis Vuitton huset på 1, rue du Pont Neuf och är en väldigt trendig bar inredd av Starck med lite asiatiskt tema...Utsikten ifrån andra våningen med glaskupolen är helt fantastisk! Goda (men dyra...) drinkar har de också...Värt ett besök hur som helst!


Malin och Pernilla!

Nu har de kommit! Tredje gången gillt för båda, men första gången tillsammans :-)

De börjar ju kunna staden nu så jag vågar släppa iväg dem själva idag när jag är på jobbet ;-) Imorgon blir det chokladmässa i Porte de Versaille med Lisa, mycket trevligt av många olika anledningar: Malin, Pernilla och Lisa är mitt sällskap, jag har aldrig varit vid porte de Versaille och tänk att få gå runt och prova choklad en hel dag!

Jag skall uppdatera med bilder ifrån det!


Steg

Alla på jobbet började för några veckor sedan med en stegtävling där vi skall fram till mitten av december ha gått ett varv runt jorden. Vi har alla på oss "snygg" stegräknare som är obligatorisk från morgon till kväll, iallafall i mitt lag. Jag är nämligen lagledare för team Les Parisiens som består av mig, Anna, Mattias och Cattis :-) Vi ligger just nu på plats 24 av 1200 så jag är hyffsat nöjd med dem ;-) Jag själv ligger på plats 12 av 6612 på den individuella listan och är inte helt nöjd med det...Jag vill vinna! Priset är 30.000kr att resa för vilket inte hade varit helt fel!

Innan vi körde igång med tävlingen så skickade jag ut lite användbara tips till mina lagkamrater för att samla så många steg som möjligt:

1. Låt stegräknaren ligga på sängbordet så att du snabbt kan ta på dig den det första du gör på morgonen. Även stegen till toaletten räknas!
2. Tänk på att gå så ofta du kan! Ta trapporna istället för hissen osv även om du har bråttom, men spring för guds skull inte! Tre vanliga steg är detsamma som ett antilopsteg! Slösa inte!
3. Ha inte på dig för tajt tröja för då kan den "hålla fast" stegräknaren så den inte kan räkna...
4. Om du känner att du inte får ihop tillräckligt många steg, ta lite mindre steg istället. Lite fult kanske, men funkar!
5. Ha på dig stegräknaren ända fram tills du går och lägger dig! Först då kan du lägga den på sängbordet igen. Stegen fyller vi i tillsammans på kontoret på morgonen under heja-ramsor och applåder! :-)
6. Ska du gå ut i helgen? Perfekt! Klubbande blir många steg under en natt! Glöm inte stegräknaren!
7. Bakis? Strunt i det, stegräknaren skall på! Även stegen till och från kylskåpet/pizzerian/toaletten/soffan räknas!
8. Tycker du att stegräknaren inte passar din outfit eller ska du ha klänning på dig? (Detta gäller troligtvis inte Mattias...) Stegräknaren kan med fördel fästas i linningen bak på ryggen och räknar lika bra ändå. Klänning? Fäst den i trosorna eller strumpbyxorna!
9. Bli vän med stegräknaren! Den skall vara dig nära i många dagar framöver...Gör den glad, gå över 10.000 steg per dag! Vi vinner detta!

Idag har jag gått ca 29.000 steg om man omvandlar dagens träning också. Han som leder har ett stegsnitt på över 44.000 steg. Jag tror han fuskar faktiskt.





Semi-maraton i Nice?

Jag funderar verkligen starkt på att åka ned till Nice med några andra löparfantaster och springa le Semi-marathon de Nice! Loppet är 20 km och går den 19 april...Det hade varit GRYMT! Jag ska se om jag kan få med mig någon av mina kollegor i Nice... (jag tror Viktor är på, eller vad säger du Virre?)
Hur ska man lägga upp träningen inför ett sådant lopp? Inte en suck! Jag får se om jag hinner fråga löparkungen James innan han flyttar till Dubai...Väldigt dålig tajming James!

Det som är ännu sämre är att Paris Maraton (som är snäppet coolare...) går den 11 april, alltså en vecka innan...Tror ni man har återhämtat sig efter en vecka för att köra en halvmara efter en helmara? Sedan är det en kostnadsfråga också...båda loppen är ganska dyra...Paris maraton kostar 74 EUR till exempel...Men det hade varit såååå coolt att ha sprungit det!


...

Ännu ett exempel på klimatskillnaden mellan Sverige och Paris: Jag vaknade i morse med jordens största myggbett på armen. I mitten av OKTOBER! Borde inte de ligga dvala nu?! Jag har en teori om att de bor i lufthålet mellan husen dit jag har ett fönster i badrummet. Det måste vara lite öppet för att ventilationen i lägenheten skall fungera. Det är bara det att alla badrum har sina fönster ut dit så det lär ju vara fuktigt och bra för dem att bo och föröka sig där...
Hmm...har för mig att jag såg ett myggstift i min handväska (?) förut, kanske borde använda det? Jag är ju lite allergisk mot insektsbett och jag vill INTE ha en repris ifrån i somras då jag var tvungen att äta penicillin i en vecka för att myggbetten skulle försvinna!


Stockholm har blivit kallt

Från 23 grader i Paris till 4 grader i Stockholm! Snacka om chock! Vad är Sverige för ett land egentligen och varför har man bosatt sig där? Man undrar ju liksom när man vill skjuta skallen av sig varje gång man tittar ut genom fönstret 10 månader av 12...

Anyway, under Stockholmsvistelsen så berikades mitt kulturella sinne av musikalföreställningen Cats! Min lilla Hanna är med i ensemblen och spelar den lilla kattungen :-) Hon är så grym!
Jag tyckte annars att föreställningen stundtals var lite seg och man ville få upp tempot lite...Akrobaterna var i vilket fall ett bra inslag och Hanna var, som Bengt Frithiofsson skulle säga, ABSOLUT TOPPBÄST! Jag har tyvärr inga egna bilder att bidra med så jag snodde en annan från Fejjan :-) (Hanna är den rosa katten)


Free? Not so much...

När jag flyttade hit till denna lägenheten så var jag tvungen att säga upp mitt gamla internetavtal i den andra lägenheten eftersom min nuvarande hyresvärd redan hade ett abonnemang. Jag tänkte "Vad händer med alla grejer som jag fick av Free?" Man fick alltså: ett modem, en tv-box, två stycken klumpar med sladdar som gör något med elen och hur modemet och boxen kommunicerar, en tv-kontroll och 15000 sladdar...Detta vägde sammanlagt 5 kg.
Igår fick jag ett brev där de bad mig att skicka tillbaka allt detta med rekommenderat paket där man får en bekräftelse på att mottagaren har tagit emot godset. Efter en snabb koll på La Postes hemsida så såg jag att det skulle kosta mig 65 EUR att skicka det där! Sura pengar...Jag övervägde ett tag att bara strunta i det och hoppas på att de inte hittar mig innan maj 2010, men sedan bestämde jag mig att gå iallafall. På posten så fanns dock en dam som HELT klart tyckte att jag skulle skicka paketet med Cronopost och följa paketet på nätet istället. På nätet? FÖR EN GÅNGS SKULL så är Frankrike lite med i sin tid! (Jag menar, här betalar man fortfarande med checkar och går till banken med räkningarna...)
Alla fransmän som jag frågade insisterade på att jag borde ta rekommenderat för "det måste man ju göra". Varför måste man det? Alla verkar anta att posten inte fungerar? Ja,ja nu blev det 12 EUR istället. Mycket bättre.


Ps. jag gick till jobbet utan strumpbyxor idag för här är det 23 grader! Det ni :-) Ds

10km Paris Centre

Idag har jag sprungit mitt andra lopp här i Paris, denna gången 10 km i le 1er Arrondissement. Mitt mål var att springa under 50 minuter och vinna över Alain (Carolines man som jag sprang med tillsammans med några andra av deras vänner). Jag nådde båda mina mål och är jättenöjd! : )
Jag sprang i mål på 47 minuter men den slutgiltiga tiden har inte kommit ännu (jag sprang inte över startlinjen när startskottet gick utan kanske en minut senare eftersom det var så mycket folk framför..)
Det var ett väldigt roligt lopp att springa eftersom det var mitt inne i stan och många stod och hejade på vid sidan av! Det var i och för sig inte lika bra stämning som på la Parisienne när det var en massa band som spelade och så men det super ändå : )
Efteråt så åkte vi till Alains kompis Phillippe för en apéro med hela gänget som sprang+ några till. Mycket trevligt! Sånt borde man göra lite oftare i Sverige! Slänga ihop lite kompisar och bara köra en liten minitillställning med lite vin och ta med sig lite småplock hemma hos någon. Jättetrevligt och spontant! I like!


Flower Power

Inflyttningsfesten i fredags var jättetrevlig! Jag hade superkul hela kvällen i min schyssta flower power skrud (jag var förövrigt nog den enda som gick in hårt för temat...vilket kanske inte var så konstigt eftersom det var jag som kom på det?) och jag hoppas att mina gäster hade lika skoj som jag : )
Efter en hel del kir, champagne, vin, nötter, ost och funny-brownies så tyckte vi att det skulle vara en bra idé att köra Limbo..(jag skyller lite på Micke här eftersom det var hans idé att vi skulle ha en take-down mellan mig och Tove...) Tove vann såklart, helt sjuka Limbo-skills som den tjejen besitter! (Hon kan göra en grym Gollum-imitation och sjunga också) Mattias och Micke var också väldigt duktiga, haha...(hur är det med ryggarna nu?)
Vid halv fyra så tyckte vi att det var en ännu bättre idé med en music-quiz på serie- och filmmusik! Det ena lagets svarssignal var att knacka i bordet. Mitt lag hade att göra en ful dans och klappa händerna...Vid kvart i fyra tyckte min granne att det räckte med skrik och dunsande i golvet så han fullkomligt SKREK ut på gården att vi skulle hålla käften. Då började vi så smått runda av kvällen. Mycket trevlig soirée!



(Ja, d

Fashion week

Nu har fashion week i Paris börjat vilket innebär stora tält och catwalks i hela Tulerierna! Jag brukar gå förbi där när jag går min morgonpromenix och i morse träffade jag på en vilsen modell på rue Rivoli. Hon kom vinglandes på sina PINNsmala ben (jag skojar inte när jag säger att hennes lår var som mina underarmar!) med en grapefrukt i handen (antagligen dagens föda...) och undrade om jag visste vart hotel Crillon låg. Jag pekade och förklarade och sedan ranglade hon vidare.
Det slog mig i somras också, när jag såg Caroline Winberg i Stockholm, att modellerna är så sjukt mycket smalare i verkligheten än vad de ser ut på bild! Caroline ser ju såklart väldigt smal ut på bild också men hon såg verkligen ÄNNU smalare ut i verkligheten! Säkert 10 kg mindre än denna bilden...Jobbigt liv liksom. (Grapefruit is not even that good...)




Traders bar

Igår var vi på afterwork på svenska klubben med JCC efter jobbet. Men innan vi var framme så tog vi ett stopp på vägen på en bar som heter Footsie (på rue Daunou) som också kallas "traders bar". Anledningen är att priserna i baren ändras beroende på efterfrågan :) Så om det är många som köper Gin & Tonic så går priset upp! Jag lyckades köpa rosévin när priset var som lägst medans Micke råkade köpa en öl precis när priset steg med 2 euro!
Lite rolig idé faktiskt : )


RSS 2.0