Picnic i Monceau

En långhelg framför mig och vad passar inte bättre än en stor picnic i park Monceau? :) Jag och Anna var dock hurtiga nog att gå och träna på förmiddagen och sedan gick vi en sväng i Marais runt rue de Bretagne där de hade årets stora marknad. Allt ifrån smycken till möbler fanns till salu, men vi köpte ingenting...Vi stack istället iväg till parc Monceau för att möta resten upp Lisa, Sofia, Jonas, Fredrik, hans bror + flickvän+3 vänner ifrån Monaco, Mattias, Harald, Micke och Carl-Philip sedan kom också Annika, Yasman och Jesper.
Vädret var helt perfekt! inte för varmt, lite sval bris, inte ett moln på himlen och riktig försommarkänsla! Vi kunde konstatera att så här perfekt kommer det vara ett par veckor till innan det blir riktigt, riktigt varmt vilket jag kan tänka mig kan bli helt olidligt här i Paris...?
Vi picnic:ade i parken i kanske fyra timmar innan vi packade ihop och gick hem till Lisa för att dricka lite mer vin. Sedan var det dags för Ericas första clubnight i Paris! Jag har hittills bara varit ute på olika barer men inte något större dansställe...Vi gick till Bagatelle som ligger i Bois de Bologne. Det var ett helt okej ställe, bra för att dansgolvet och barerna var utomhus, bra musik också men som vanligt är jag superbakis idag efter att ha blandat både vin, champagne och sprit under kvällen samt glömt dricka en massa vatten innan jag somnade...Not a good combo.








På eftermiddagen idag så mådde jag betydligt bättre så jag tog min bok och la mig i parc buttes des chaumont för att läsa en stund. sedan har jag också hunnit med att städa och gå ut och jogga en mil! Nöjd.

Vad ska jag hitta på imorgon nu då? Jag är faktiskt ledig imorgon på grund av annandag pingst! Right now -no plans at all. Gött.

Cats

Jag fick just höra att min bästa vän också är bäst i hela musikalvärlden!!! Grattis gumman, du är sååå värd det! Jag visste att du skulle få den och nu kan jag inte vänta på att se dig i Stockholm! I'm your biggest fan ;)

(Ledsen ifall jag spred nyheten snabbare än du hann berätta, men jag kunde inte hålla det inne längre!)

I övrigt så sitter jag hemma och tittar på Gossip Girl och är typ hög av propplösningsmedel som sprider giftiga kemikalier i luften här i lägenheten...Men nu ska förhoppningsvis min diskho fungera som den skall igen haha : )

Imorgon så skall vi försöka få ihop en picnic i det fina vädret, det är nästan sommarvarmt ute och då är picnic the shit! Vi picnic:ade igår också vid place Monge med JCC (Junior Chamber of Commerce). Det var meningen att vi skulle spela boule också men jag tyckte att det var roligare att äta och dricka vin istället...Efter att parken stängde så gick vi till ett ställe vid rue Mouffetard och drack lite mer vin så det blev ganska sent trots allt. Den gatan är full av restauranger och barer, en riktig partygata...Jag har hela tiden trott att jag inte har varit i Latinkvarteren någon gång men tydligen så räknas den gatan in, så: CHECK! (på listan...)

Goodnight peps (jag är nog hög på riktigt...)

Jan-Ove

Igår träffade jag Jan-Ove och Jaques :) Det var så kul att få umgås med dem en hel kväll, äta middag och prata om allt möjligt! Jaques har jag inte träffat på ett år och Jan-Ove träffade jag sist i december. Nästa gång blir i augusti, men då på deras hemmaplan: Tourettes utanför Cannes.
Efter jobbet så gick jag hem till dem för att se hur fint de har gjort om i köket och deras nya soffa som de hade köpt. Både soffan och köket var jättefint! Efter en liten apèro så gick vi till en restaurang som låg väldigt nära l'eglise Trinité som hade väldigt god mat och gott vin : ) Jag måste börja läsa på lite nu om viner inför min och Mathias stundande vinprovar-resa som vi skall göra i sommar! Jan-Ove och Jaques hade både en massa tips om vart vi borde åka och Jan-Ove var snäll och markerade ut på en karta de byar som är mysiga att besöka...

Jag var väldigt nöjd med att jag lyckades prata franska hela kvällen igår och att vi verkligen kunde konversera utan problem om allt möjligt! Visst, jag bryter säkert hur mycket som helst men man förstår ju varandra ändå? Det kändes bra i vilket fall, jag börjar klättra uppför ;)

Här är en bild på Jaques, Jan-Ove och Sofia i Nice förra året:




 

Nice

Nice var alldeles...alldeles underbart!

Jag tog en taxi till flygplatsen redan vid kl 6 och flyget lyfte ifrån Orly vid sju vilket innebar att jag var framme strax efter åtta på söndagsmorgonen. Jag valde att ta ett tidigt flyg för att få en hel söndag för mig själv nere i Nice, och jag hade tur! Det var helt blå himmel, typ 35 grader och lite sval vind som fläktade hela dagen så jag låg parkerad på stranden från morgon till kväll! Nej, inte kväll men eftermiddag iallafall ;) Jag fick köpa en solskyddsfaktor 20 för att inte bränna mig men jag har ändå lyckats bränna mig på vissa ställen då jag inte var supernoga när jag kladdade in mig på stranden...Jag missade lite här och var...Men men! Inget badadande, det finns hajar i medelhavet så det blir inget med det!
Efter typ 5 timmar på stranden så höll jag på att få värmeslag så jag gick en liten promenix i gamla stan och köpte en glass. ChokladSORBET! Det ni! I Sverige finns det bara jordgubb, mango, citron och sådanadär fruktiga smaker om man vill ha sorbet men inte i Nice! Ännu en anledning att flytta ;)
När jag hade slappat lite på hotellrummet så drog jag på mig springskorna och tog en joggingtur längs promenade des Anglais, hur härligt som helst! Hade jag haft en sådan strandpromenad i närheten så hade jag sprungit varje dag! Grymt härligt att se ut över havet samtidigt som solen värmer lagom mycket :) very nice!
Efter min grymma joggingtur så piffade jag till mig och stack ned till la Favola, en italiensk restaurang som ligger i gamla stan som har grymt goda antipasti! Det var precis det jag tog också : ) Spännande att gå på restaurang själv, det har jag aldrig gjort förut...Men här i frankrike så är det inget konstigt alls.
På måndagen så jobbade jag på kontoret i Nice. De har världens bästa utsikt över stan ifrån deras terass -avundsjuk! Kanske ska byta kontor? ;)











Golf 2.0

Min första upplevse av en 18 håls golfrunda var verkligen blandad! Först var det strålande väder med helt blå himmel och sol, så jag var sjukt nöjd med att jag skulle få en schysst bränna (eller ja, schysst parkbränna eftersom jag hade shorts och linne..) under dagen. Den känslan byttes efter ca två timmar då jag fick inse faktumet att de där molnen som dök upp på himlen faktiskt blev fler och fler och att jag fick njuta av promenaden istället...Ganska snabbt insåg jag också att jag inte riktigt hängde med i poängräknandet med handikapp och allt sådant så jag ägnade någon timme till att plocka blommor och samla så många olika sorter som möjligt istället. Efter att min bukett började sloka och min fläderblomma hade slutat lukta gott så bestämde jag mig för att bli naturfotograf istället! Jag hann att fotografera en orm som låg på banan samt en svan i dess fågelbo. Jag hade aldrig sett ett svanbo förut, jäklar vad stort det var! En "vanlig" fågel använder kvistar till sitt bo men denna hade använt stora grenar!
Mot slutet av rundan så började jag ångra att jag inte gick på toaletten vid hål nio eftersom jag vid detta tillfället höll på att implodera...(kaffe och en cocacola light=not a good combo) Jag började också känna av ett kraftigt blodsockerfall plus att det började regna lite smått. Nu var jag inte så käck längre. Och golf var absolut inte käckt.
När arton hål var avklarade så fick jag äntligen gå på toaletten och vi åt en lunch på golfrestaurangen. Mycket bra!
När vi åkte hem så kände man sig så där härligt mör som man kan bli när man har varit ute hela dagen i friska luften. Det hindrade dock inte mig och Anna från att springa 5 km i parc buttes des Chaumont. Hurtigt!











Imorgon åker jag till Nice! Förhoppningsvis finns det internet på hotellet så jag kan skriva imorgon!

Nattinatti!

Golf

Nu ska vi snart iväg och spela golf! Eller ja, mina kollegor ska spela. Jag promenerar :) Jag skriver senare...

Todiloo

Pique-nique

Pic-nic i parc buttes des Chaumont är min nya favoritsysselsättning! Jag och Ellen möttes upp efter jobbet och gick och handlade lite mat för att sedan stosa upp till ett perfekt ställe i parken med kvällssol och vacker utsikt! Lite senare mötte Sofia, Antonia och Anna upp oss och ännu lite senare några kompisar som Ellen har pluggat med i Amsterdam. Det var hur trevligt som helst så vi stannade kvar till strax efter tio på kvällen. Jag var helt hundra på att parken stängde elva men den stängde visst tio så det var när att vi inte kom ut! En vakt var snäll och öppnade för oss till slut...Det är förstås inte så att de låser in en utan det finns en utgång som är öppen men den var så långt bort...

Ellen sov över hemma hos mig då hon skulle åka hem till Sverige idag med ett tidigt flyg. Jag bor ju väldigt nära Gare du Nord vilket är väldigt smidigt om man ska ta RER:en till flygplatsen. Åker man väldigt tidigt på morgon så är det också enda alternativet om man inte vill ta en taxi.



Idag så har jag varit och tränat och sedan varit på jakt efter proteinpulver. I en så stor stad som Paris så kan man tro att det inte skulle vara så svårt, men jag har bara hittat en enda affär som säljer det! Som tur var så var det öppet idag trots att det är en röd dag...

Nu skall jag ställa mig och stryka, roligt värre ;) Sedan ska jag titta på min nya favoritserie: Gossip girl! Jag dissade den serien helt när den kom, men nu har jag upptäckt att den faktiskt är väldigt underhållande : )

Så i sann Gossip Girl anda: XOXO (haha)

Franska fenomen...

  • När fransmännen har köpt en baguette så bryter de alltid av toppen och äter upp den... - varför?
  • Fransmännen är notoriskt sena till möten...Minst en kvart.
  • Säger en fransman att någonting skall levereras/vara klart en viss dag så får man räkna med att det blir två veckor senare...minst.
  • Fransmännen äter croissanter och baguette i stort sett varje dag och håller sig ändå smala. Helt otroligt.
  • Fransmännen i Paris har ofta bråttom och går väldigt fort överallt. Om man någon gång vill "köra om" på trottoaren så tror de att de har saktat in och ökar takten så att man helt plötsligt går bredvid varandra tills någon ger sig. Grymt irriterande.
  • Fransmännen tycker sig ha en rättighet att uttala sig om andras utseende eller kläder, vare sig det är positivt eller negativt.
  • Fransyskor har ett rykte om sig att vara håriga...Det är sant. Alla går på salong och vaxar sig, men innan dess så måste det ju växa ut...
  • Fransmännen älskar verkligen att strejka. Min franska kollega kallade det till och med för Frankrikes nationalsport...
  • Fransmännen gillar inte att prata engelska för att de är så dåliga på det. Men de få som kan, pratar det väldigt gärna!
  • Ja, ibland dricker de vin till lunch!

Män som hatar kvinnor

ikväll så var det ännu en gång mer än halva priset att gå på bio : ) 3 euro för en film, inte dåligt! jag och Anna såg Män som hatar kvinnor på Gaumont Opera. Millenium böckerna har gjort stooor succé i Frankrike och det finns reklam överallt om filmen som man kan se på nästan alla biografer i stan.
Det kändes lite lustigt att se en svensk film med fransk text och vara de enda i salongen som fattar vad de verkligen säger...Konstigt nog så tycker fransmännen att det är väldigt konstigt att de gör denna filmen på svenska och inte på engelska(!). På nyhetsmorgon (Télé matin France 2) så diskuterade de detta...De tyckte att svenska var ett väldigt konstigt språk att göra en sådan stor film på! Inegn tänkte tydligen på att boken är skriven av en svensk och utspelar sig i Sverige?!



Filmen var i vilket fall riktigt bra, långt över förväntan! Jag har läst böckerna och var rädd att den skulle bli dålig bara därför, men det var den absolut inte. Noomi Rapace var imponerande bra och Michael Nyqvist var också trovärdig. Från början hade jag väldigt svårt att se honom som Michael Blomqvist av någon anledning...
Det var för övrigt väldigt grova scener, mycket grövre än vad jag hade fått höra. Och det är tydligen bara 12-års gräns att se den på bio...Det tycker jag är alldeles för ungt, eller vad tycker ni som har sett filmen? jag kanske låter som en gammal tant när jag säger det, men jag hade inte velat se den när jag var tolv! Eller ja, jag hade säkert velat se den, men jag borde inte se den.

Filmen var très bien i vilket fall! Gå och se den!

Godnatt.

litet hjärta

Tillbaka i Paris igen efter en galet späckad helg!

Det hela började med att jag upptäckte på torsdag morgon när jag är på väg till jobbet med min resväska att jag har glömt mina nycklar till min lägenhet i Göteborg...Mathias var dessutom i Malmö och jobbade och skulle inte komma hem förrän på fredagkväll. Jag åkte alltså till Göteborg på torsdagkväll men kunde inte komma in i min lägenhet så jag fick sova på mammas och pappas soffa. Not as pleasant som att sova i sin egna säng, men vad gör man? Mamma var dessutom sjuk och superförkyld och hon och pappa åkte till Turkiet på eftermiddagen på fredagen. Jag fick därför släpa runt min resväska på stan tills Mathias kom hem...
Men jag hade en del inplanerat så tiden gick fort! Jag och mamsen lagade lite brunch och tog en kaffe i solen på Cappucino innan jag stack iväg och fixade naglarna hos Emily på Nailteam. Direkt efteråt så var det dags för min tatuering som jag fick av Carro, Tess och Hanna i 25-årspresent :) Jag gjorde den på Haidi Hey och det tog ca 15 minuter sedan var allt klart! Jag var lite orolig att det skulle göra jätteont eftersom jag tatuerade uppepå foten där det knappt finns något underhudsfett, men det gjorde faktiskt inte alls ont! Helt ärligt så gjorde det inte det.

Jag är jättenöjd med resultatet : )



Efter tatueringen så gick jag och Caroline och fikade innan jag gick hem och mötte Matte. Senare på kvällen så mötte jag upp Pernilla och några till på Manjana och firade att Pernilla har fyllt år. Såååå himla goda tapas på Manjana! bästa tapasstället i stan!
Jag fick träffat min kära syster två snabbisar också; flygplatsen och tatueringsstället. Det var väldigt kort men härligt att få träffa henne eftersom vi knappt hinner med det när jag är hemma annars...: (

På lördagen så körde jag en street klass på Ullevi a.k.a the Towel dance! Det var roligt att få köra en klass och att det var ett gäng som kom (mest instruktörer dock?) Jag börjar känna mig lite ringrostig nu vad det gäller att instruera..:( jag måste köra lite fler klasser i augusti så jag inte tappar det.
På eftermiddagen mötte jag upp tess och caroline för en fika som sedan utvecklades till ett glas vin. Caroline hängde på hem till mig en stund efteråt för att vänta på Andreas som skulle hämta henne så jag fick chansen att säga hej då till dem båda...Jag kommer inte att se dem live på ett år framöver vilket känns helt fruktansvärt! Jag måste ordna med mitt Skype så vi kan låtsasfika..Det dumma är bara att det är 9 timmars tidskillnad så om vi ska höras av på kvällen för carro så blir det typ 6 på morgonen för mig..Tur att jag är morgonpigg! ;)

Idag har jag varit och inhandlat lite svenska saker som jag ville ha typ fun light och sill. Vet inte om funlight är särskilt svenskt men det finns inget liknande här förutom saft med 15 kg socker i...
Nu ska jag ta och nana!
Bon nuit!

Tatuerad!

Yes, då var man märkt för livet : )

La Suède demain

Imorgon åker jag hem till Sverige :) Weeiiihooo! Det blir fullt ös: brunch, fixa naglarna, tatuera mig, äta på Manjana, mysa med Matte, pass på Sportlife Ullevi, träffa tjejerna, fika med handelstjejerna och sedan tillbaka igen...Ingen vila, ingen ro ;)

Hemma ska jag passa på att köpa med mig sill och Fun-light saft. Det kanske låter konstigt men vattnet är så kalkigt här så det smakar skit rent ut sagt, och sill äter jag varje morgon för det är så mycket omega 3 i sill. Det ni!

Fransmännen tycker att jag äter som en häst till frukost. En konstig häst som äter sill dessutom :) En fransk frukost är vanligtvis en croissant och en espresso. Jag hade dött! Jag är jättehungrig på morgonen, jag förstår inte hur de klarar av att gå en hel förmiddag med bara en croissant i magen? Jag äter alltid havregrynsgröt med en massa frön och grejer i, en liten yoghurt med flingor, en halv knäckemacka med sill och sedan ett kokt eller stekt ägg. Perfekt frukost.

Pernilla est partie




Hon kom fram i fredags till ett soligt och varmt Paris :) Vi åt kanin på ett ställe vid rue Montorgeuil, väldigt gott men lite svårskuret...kaniner är sega djur...
Efter middagen mötte vi upp bland annat Mattias och hans bror som var på besök samt James, Nico och några till, på La Perle i Marais. Där blev det ett antal glas vin innan vi promenerade hemåt...



På lördagen spenderade vi nio (!) timmar i, och runt, Marais. Helt galet! Vi strosade runt på varenda gata, shoppade lite grann och åt falafel på rue des Rosiers. Jag shoppade en klänning på COS och Pernilla köpte en tröja/halsduk/filt i en liten boutique...Efter en stund började det regna så vi tog oss en kaffe på rue des Archives innan vi gav oss iväg på jakt efter ost och bröd till kvällens middag!



Vi hade under fredagskvällen pratat om att eventuellt picnic:a vid kanalen med några andra som var med på Pärlan, men eftersom det regnade så trodde vi inte att det skulle bli så lyckat. Sedan sprack det faktiskt upp och blev riktigt fint, men då hade vi redan börjat laga mat hemma...Så vi gick ut och tog ett glas vin vid kanalen istället : )



Söndagen spenderade vi i Montemartre! Vädret var toppen, varmt och soligt :) Vi gick hemifrån redan vid tio för att hinna med en liten tur innan vi skulle hem till min kollega Jesper och hans fru på en liten brunch kl tolv.



Jesper och Yassman bor sååå fint! De bor på högsta våningen i en typisk fransk lägenhet där man ser ut över takåsarna...Jag blev avundsjuk direkt och frågade om inte jag kunde få bo hos dem....Det fick jag, men jag tror inte att det hade varit så populärt haha ; )




Efter en supergod brunch med kollegor till både jesper och Yassman (som jobbar på Exportrådet) så promenerade vi vidare ner till Palais Royale och till Tullerierna, sedan till Hotel des Invalides. Där hade pernillas fötter fått nog, så vi tog metron hem.




Efter en liten promenix i parc Buttes Chaumont så tog vi det lugnt och pernilla laddade för sin shopping-måndag! Jag laddade för jobb...
På måndagkväll så var vi faktiskt och tränade på club med. En Bodysculpt som var katastrofdålig! Vi bara skrattade till slut! Efteråt körde vi dock en step som var riktigt bra! Pernilla blev kär i den lille fransmannen som körde klassen, tills efteråt när hon märkte att han var ännu mindre på nära håll : )

Nästa gång kommer både Pernilla och Malin tillsammans, det ska bli roligt!

Vi ses på fredag Pernilla, och grattis i förskott!

Fête de la Victorie

Idag är det en röd dag i Frankrike vilket innebär att jag är ledig :) Man firar andra världskrigets slut den 8 maj 1945. Hittills har jag inte varit utanför dörren idag så jag vet inte om affärer och sådant är stängt, men det tror jag inte...Inte mataffärer iallafall. Min vän Tora skulle till och med jobba idag så de håller nog inte lika hårt på den här dagen som förra fredagen (1 maj).
Idag är den första röda dagen som jag har varit ledig och Sverige har jobbat! Annars så har Frankrike inte lika många lediga dagar som Sverige:

1 januari - nyårsdagen
1 maj - första maj
8 maj - fête de la Victorie krigsslutet 1945
21 maj - kristi himmelfärd
1 juni - annandag pingst
14 juli - Frankrikes nationaldag
15 augusti - Jungfru marias himmelsfärd
1 november - Alla helgona
11 november - krigsslutet 1918
25 december - juldagen

Jag tror Sverige har fler, eller?

 

Pernilla second time around!

Imorgon kommer Pernilla hit för andra gången sedan jag flyttade hit :) Första gången var över nyår när det var såååå kallt och ruggigt, jag var sjuk nästan hela tiden och hade ingen röst kvar...Nu blir det lite annorlunda om man säger så! Det är runt 20 grader, alla träden är gröna, det blommar överallt och luktar nybakt bröd vart man än går : ) Paris är verkligen i sitt essä under våren!
Idag var det premiär för min nya favorit-vårklänning och idag kunde man vara barbent! Vädret har varit helt fantastiskt idag och värmen har hållt i sig nästan hela kvällen. När jag promenerade hem ifrån gymmen tidigare så gick jag utmed kanalen och där satt det människor med glas vin och picnic:ade och hade det mysigt...Jag vill också! Ska försöka styra upp någon form av pic-nic imorgon. Det ska dock inte bli lika varmt imorgon men det struntar jag i.

Jag var förövrigt på en av de bästa stepklasserna jag har varit på hittills tidigare idag. MYCKET bra.

Nice

Japp, då var resa och hotell bokat och klart : ) 24-25 maj så åker jag ned till Nice och hälsar på mina kollegor på kontoret där samt håller lite utbildningar. Det blir förstås på måndagen, så jag passar på att åka en dag tidigare för att få en dag på stranden :) Flyget går redan 7 på morgonen på söndagen så jag är nere tidigt och har då HELA söndagen på mig att sola, bada, shoppa och strosa runt i Nice. Det ska bli fantastiskt skönt! Förhoppningsvis så är det fint väder också (hoppas,hoppas,hoppas!)...Jag ska bo på ett hotell som ligger nere vid hamnen vid gamla stan. Det var inte lätt att hitta rum heller kan jag säga! Precis den helgen så är det Grand prix i Monaco och därmed tusentals turister...Men jag hittade ett rum på det här hotellet som för övrigt också är 4-stjärnigt :) 80 EUR och frukost ingår! Det tyckte jag var riktigt billigt!

Jag var i Nice förra våren och hälsade på Sofia när hon var där och pluggade. Hon bodde i gamla stan, så himla mysigt! Jag måste köra en respris på vår lunch som vi körde på typ varje dag: Pain Bagna! Det är ungefär som ett runt vitt lantbröd med tonfisk, sallad, tomat, oliver, sardiner och olivolja på. Så grymt god macka!

Från början så hade jag tänkt att åka och hälsa på Jan-Ove och Jaques den helgen, men det visade sig att de ska åka till Paris då! Typiskt att vi går om varandra...men de stannar i Paris i två veckor så jag hinner träffa dem här i stället!

Swine flu

Jag tror jag har fått swine flu...jobbigt.

snuvig, kill i halsen och lite påbörjan till hosta...Vad är det här? Jag blir ju ALDRIG sjuk annars, men här i Paris så har jag blivit sjuk två gånger iår redan! Morr...Jag som började bli lite stolt över min streak av sjukfria år.




Brunettes have more fun...

...at least I hope so :)

Jag har precis färgat mitt hår mörkbrunt och jag blev väldigt nöjd med resultatet! Mitt hår har växt som ogräs de senaste månaderna och jag har varken klippt eller färgat det sedan i november så det var hög tid att göra någonting åt det...Jag har dock märkt att jag har blivit mycket mörkare i min naturliga färg de senaste åren, men inte så mörk som jag vill vara... Då får man färga helt enkelt!
Jag råkade få färg på en av handdukarna som "tillhör" lägenheten så jag hoppas att det går bort annars så får jag nog betala för det...När man flyttar in eller ut ifrån en lägenhet som man hyr i andra hand så gör man något som heter etat de lieu, vilket är som en inventering för att se att allt finns kvar när hyrtiden är slut. Jag har redan gjort sönder ett glas och alla lampor i taket har gått sönder samt en pall som går på sista versen...Vi får väl se vad jag blir skyldig.

Försommar...

Mathias och ett Paris med försommarvärme : ) Mycket nice! Vi har promenerat ruggigt mycket och shoppat alldeles för mycket...Jag hittade bland annat ett skärp från Bruuns Bazaar som jag var tvungen att ha...Nu blir det inget mer shoppande för min del!

I övrigt så blev helgen ingenting som vi hade planerat...Vi hade tänkt att gå på Andy Warhol utställningen på Grand Palais, men det var så löjligt lång kö att jag blev förvånad över att folk överhuvudtaget ställde sig i den! Om man hade bokat biljetter så hade kön dock varit mycket kortare...Det kan man göra på Grand Palais hemsida, men så långt tänkte inte jag...
Eftersom det inte blev någon Andy Warhol så tänkte vi att vi kunde gå till La monnais och titta på David LaChapelle istället. Jag har redan sett den med Elena men jag kunde ändå tänka mig att se den igen. Men när vi kom fram så var det kö där med...Och då hade vi gått i typ 5 timmar och kände absolut inte för att stå i en kö ytterligare en timme. Så allt kulturellt sket sig... Men vi råkade däremot gå förbi Bastille där det var en stor marknad med bara konst! Tavlor, statyer, skulpturer, lustiga maskiner m.m. Kul : )
Vi var också en sväng förbi Jardin des plantes och upptäckte att det finns ett Zoo som ligger bredvid. Igenom gallret så kan man se en mängd skojiga djur som strutsar, björnar och annat...Det blev dock inget besök för kön till entréen var i klass med Andy Warhol...
Två parker till som vi besökte: Palais Royale (se nedan) och Tulleries.











Puss puss!

RSS 2.0