Hanna-helg!

Oj oj oj vad helgen gick fort! Jag hade tagit ledigt ifrån jobbet på fredagen för att få lite extra tid med Hanna och ändå gick dagarna så fort att man knappt hann blinka!

Men vi fick mycket gjort iallafall : ) Vi har promenerat i snitt 6 timmar per dag, vilket har resulterat i att min stortå-sena typ har blivit överansträngd för nu "knakar" den när man rör på tån...Jobbigt, men det var det värt!

Först när Hanna kom på torsdagkvällen så gick vi hem ifrån Operan i det vackra vädret! Det var så varmt att man kunde gå i kortärmat vilket vi var mycket nöjda med : ) Efter att vi hade dumpat av resväskan hemma hos mig så gick vi en liten tur utmed canal st martin och upp i Belleville för att sedan inhandla lite mat, vin och baguette. Vi slog på stort och köpte en baguette noir (svart) vilket betyder att de har slängt i lite linfrön och solrosfrön i degen. Ja det där med fullkorn har en helt annan mening här i Frankrike...

För att få en lugn och skön upplevelse av Marais så tog vi en promenad i området under fredagen när det inte är lika mycket folk som under lördag och söndagar. Vädret var fantastiskt så vi passade på att äta lunch utomhus : )



Vi finkammade nog hela Marais och slank in i små butiker emellanåt för att spana in utbudet. Efter ett tag så rörde vi oss mer till det 2:a arr för att komma till rue Montorgeuil där vi tänkte boka bord på någon restaurang för kvällen. Vi hade bestämt med Ellen sedan tidigare att vi skulle äta middag ute, och till slut bestämde vi oss för restaurant Jules.





Middagen var helt okej, inte dålig men absolut inte den bästa man har ätit...Men vi hade trevligt! efteråt tog vi en drink på Experimental Cocktail på rue Saint- saveur. De gör helt fantastiska drinkar och spelar grymt bra musik :) Vi hörde bland annat en cover av Daft Punks låt Digital love som var sjukt bra! Jag måste leta efter den...



På lördagen så tog vi oss en långpromenad till vänstra sidan av Seine vilket blev lite ny utforskning även för mig! Först mötte vi upp Ellen och så gick vi till Le Bon Marché för att spana in matavdelningen som var helt fantastisk! Verkligen jättefina delikatesser som stod uppradat överallt :) Vi smakade bland annat på nygjord choklad som låg i en korg som vi trodde var till för smakprov. Efter en stund förstod vi att så inte var fallet och skyndade därifrån...

Efter le bon marché så promenerade vi till jardin du Luxembourg där vi satte oss för att äta lunch. Då blev det plötsligt väldigt kallt och blåsigt så det var inte så muntert men vi härdade ut ;) Sedan fick det bli en rask promenad för att få upp värmen till rue Moufftard som var väldigt mysig med en massa restauranger och barer! Därefter svängde vi förbi moskén och kikade in på dess kända café där man kan dricka arabiskt té. Det var dock fullproppat med folk så vi gick vidare till Jardin des plantes som var jättefin med en massa blommor överallt :)


På söndagen så tog vi oss en tur uppe i Montmartre där vi bland annat hittade mina och Hannas drömskor i en butik! Det kanske får bli ett inköp där nästa månad... ;)
Vi flanerade runt, besökte några second hand butiker, inga fynd tyvärr men roliga upplevelser! Bland annat såg vi en schysst gatumusikant som sjöng vi places des abbesses iförd, tajts, röd tröja, rött läppstift, piffigt hår och svarta moonboots (!) Det bästa med henne var hennes dansmoves, haha! Man var liksom tvungen att vara med (eller så kan man kolla på Hannas filmklipp!)





Efter den långa promenaden så började vi vända hemåt. Vi tog svängen förbi Saint-louis där vi köpte den obligatoriska crêpen :) Vi tog en crêpes med crème de marron vilket har blivit min nya favorit!

Middag intogs, några avsnitt av so you think you can dance sågs, sedan hade tre dagar gått och det var dags för Hanna att åka hem igen : (

Det har varit jättemysigt att ha henne här och jag saknar henne redan!

Kommentarer
Postat av: Hannapanna!

puss!

2009-04-07 @ 11:03:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0