Elena i Paris

Helgen gick fort, särskilt när man har en härlig norrlänning på besök : ) Man kan väl säga att dagarna följde ett visst tema: god kosthållning och promenader. Och med god kosthållning menar jag såklart mycket ost, mycket vin och mycket choklad!

Vi spenderade lördagen på David la Chapelles utställning vilken var bra, men lite mindre än vad jag hade trott...Men jag blev väldigt imponerad av hur hans foton är tagna då de verkligen ser fotomonterade ut emellanåt. En film ifrån fotningen av Courtney Love visade dock att precis allt som syns i bilden finns med på plats, till och med alla klossar och barnet i hörnet.

Efter utställningen så gick vi och inhandlade rosévin för att ha med oss på vår lilla båttur som vi hade planerat att göra. Vi kom dock på i butiken att vi hade glömt att ta med oss en korskruv så det fick bli små vinflaskor med skruvkork...Det är klass på det! Men vi fick iallafall dricka rosévin utomhus i februari med solen skinande i ansiktet : ) Det var helt underbart!


Vi såg för övrigt ett gäng brandmän (tror vi) som övade genom att hoppa ifrån varje bro och ned i Seine.
Båtturen tog ungefär en timma sedan fortsatte vi promenaden till Maraiskvarteren där vi strosade runt bland butikerna och avslutade på ett mysigt café...
Efter sallad-vin-ost-choklad-middagen hemma chez moi så gick vi ut och mötte Mattias och kompani på en tapasrestaurang för att dricka lite mer vin. Därefter följde en liten barrunda på rue Saint-Sauveur med goda drinkar och bra musik : )

Söndagen spenderade vi Montmartre. Vi finkammade alla gator och trappor upp och ned med varsin crêpes i handen : ) Promenaden fortsatte ned till operan och place de la Madeleine innan vi svängde upp på Champs Elysée och intog ännu en crêpes (som sagt, det där med kosthållningen är viktigt). Sedan mötte vi Harald vid metro Voltaire och besökte en loppis som var riktigt bra faktiskt! Det var mycket bra grejer och det var inte särskilt stort, men de hade en bar och liveband som spelade vilket bidrog till stämningen! Jag hittade ingenting men Elena shoppade loss : )

På kvällen så var fötterna inte glada länge så det blev en filmkväll med choklad (kostcirkeln var fulländad)

På det hela taget: en mycket lyckad helg!

Kommentarer
Postat av: rosalie almén

Låter nice!Den marknaden kan vi besöka när jag kommer nästa gång.Det regnar och blåser idag.inget vin i solen här inte kram mamma

2009-03-03 @ 08:47:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0