Lite snö...

...och hela Paris blir står still...

Flygen lyfter inte ifrån Charles de gaulle, tågen är försenade, folk halkar omkring på gatorna och svär över att det är så kallt och halt! Som svensk är man ju lite van vid att det kommer snö några dagar per år (även om Göteborgs spårvägar kan ha lite problem med detta...) men här så kommer det uppenbarligen inte snö så ofta?

Eftersom det inte gör det så har de inte heller vanan att sanda eller salta vägar och trottoarer vilket gör att det blir ganska halt...Jag såg dock en liten lastbil häromdagen med en stackars frusen man på flaket som slängde ut grus med en liten spade(!)

Idag är för övrigt inte en röd dag som hemma i Sverige men man firar ändå dagen genom att äta Galette des Rois.


Det är en kaka som är fylld med fruits confits och gömd i kakan så finns det en liten figur (från början en liten böna). Den som får denna lilla figur blir kung för en dag och får bära kronan som tillkommer när man köper kakan. Denna person är också den som skall köpa kakan nästa år.

Vi skall prend un petit fika på kontoret på torsdag och äta denna berömda kaka så vi får väl se om den är god : )

Imorgon börjar för övrigt rean här i Paris så jag skall kasta mig ner på stan efter jobbet!

Kram


Kommentarer
Postat av: rosalie almén

Lustigt idag stod det i Metro om konditoriet Durre iParis och deras mascaroni eller vad det heter.Dagen efter att du skrivit om det i din blogg.Du kanske ska frilansa som reporter i från Paris om du har lite att göra.Det är många som tycker att du skriver bra!kram mamma

2009-01-07 @ 20:27:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0