Charmig tradition?

Idag är det den 25 november vilket inte bara är en (välbehövlig!) lönedag utan också jour de la Sainte Catherine här i Frankrike. Det är alla Catherinetters dag, dvs alla kvinnor som är över 25 år och ogifta. Detta "firas" genom att alla singeltjejer över 25 år bär en stor och extravagant hatt och går en sorts parad på stan för att visa att de är lediga ifall någon barmhärtig man skulle kunna ta sig an dem.
Denna dag härstammar ifrån medeltiden då de ensamma kvinnorna gick en sorts cortège till en staty av Sainte Catherine, iklädda en stor, ful hatt, och bad till henne att hon skulle ge dem en man. För att förstärka hattens visabilitet så satte de även fast flor i grönt och gult. Idag så är det väldigt vanligt i norra Frankrike att unga flickor skickar kort till varandra och önskar varandra hopp om att hitta en man...

Vilken fruktansvärd tradition! Inte nog med att dagen överhuvudtaget existerar, alla singeltjejer måste gå någon jävla ugly-parade och hoppas att någon singelkille skall ställa upp och gifta sig med dem. Det sorgliga är att tjejerna verkligen GÖR detta också! De säger att det mest är för att visa upp sina hattar...(Eller hur...)

Jag tänker inte gå utanför dörren idag och SPECIELLT INTE i en hatt.



Detta är Miss Catherinette 2006. Fin hatt att visa upp. Verkligen.


Kommentarer
Postat av: elajna

hahaha, men vafan! det tyckte jag var en lite rolig grej, det skulle du ju göra!

2009-11-25 @ 23:20:47
URL: http://elinafrida.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0