Mattehelg!

Helgen har gått fort som vanligt...Mathias kom hit i fredags efter jobbet och åkte hem vid femtiden idag (söndag).

Vi har spenderat helgen med att strosa runt i Paris, mysa och bara umgås : )

I fredags så tog vi en liten promenix utmed kanal st martin, förbi alla mysiga små brasserier och barer med lyktor och ljus för att sedan vända upp mot Belleville för att handla mat och därefter hem. Vi lagade lite middag och sedan hade Mathias köpt med sig en stor påse naturgodis som jag klämde i mig i stort sett själv : ) Asgott!

Lördagen bestod av lite shoppande, jag köpte en ny träningsväska ifrån Puma och Mathias en tröja, och sedan en lång promenad i Montemartre.
Min träningsväska men jag köpte en svart.


Vi flanerade runt länge bland alla små och mysiga gator, tittade i lite i secondhand butikerna innan vi gick till sacre coeur för att titta på utsikten. Det var verkligen vackert väder, helt blå himmel men några minusgrader var det allt...Utsikten ifrån sacre coeur är fantastisk, man ser över hela stan! Jag har dock hört att man kan se en minst lika bra utsikt ifrån "min" park Buttes des chaumont som ligger precis vid mig men jag har inte testat den ännu...I vilket fall så var det en väldigt härlig stämning vid sacre coeur då en gatumusikant hade släpat upp förstärkare, gitarr och mikrofon upp dit och spelade samtidigt som ett väldigt stort gäng människor hade satt sig på trapporna upp emot kyrkan och sjöng med. Hans repertoar bestod mestadels av Beatleslåtar men det blev verkligen allsångs stämning : ) Och med den omgivningen så kan ju Skansen slänga sig i väggen!

på kvällen så tog vi oss ned till Marais och åt en bit mat och promenerade hem i kylan(vid det laget så hade det blivit ganska mycket kallare helt plötsligt...) På vägen hem så upptäckte vi att det hängde väldigt många röda rislampor överallt och vi kunde inte komma på varför? Sedan slog det oss att det kinesiska nyåret firades igår : ) De som föds iår efter den 26 jan blir oxar enligt den kinesiska mytologin. Jag är född under råttans år. Här hittade jag lite info om råttor:

"Den kinesiska mytologin betecknar Råttor som kvicktänkta, sociala, känslomässigt intelligenta och ytterligt sällskapliga. En stor passion hos Råttor är att alltid få veta varför, när och på vilket vis allting fungerar. Råttors svaghet är ofta direkt beroende av deras stora nyfikenhet och vilja att utforska allt omkring sig. Deras äventyrlighet leder ofta till snabba affärer och stora risker. Råttor anses vara mycket vältaliga och talangfulla inom diverse områden, men saker i deras närhet sker ofta för fort och med liten eftertanke. De sätter ofta allting på spel i livet, både i kärlekslivet och i finansiella delar av tillvaron. En Råtta anses samtidigt vara en obotligt romantisk varelse som aldrig kunde hålla sig till samma partner livet ut, utan ofta hade affärer utanför äktenskapet. Ofta leder Råttors snabba livsstil till att de är rädda för att förlora vänner, kärlekspartners eller pengar, och de kan därför uppfattas som oseriösa. Råttan är som mest charmerande och optimistisk strax före midnatt i väntan på den nya dagen. "

Jag vet inte riktigt om jag kan hålla med den sista delen om att man är som mest charmerande och optimistisk strax före midnatt...Ni som känner mig vet jag knappt kan hålla mig vaken tills dess! (Ja, jag har somnat på förfester...)

Det var ett litet sidospår...Söndagen var också i promenadens tecken, vi gick ned till St Germain och gick runt däromkring. Vi var förbi La Duree och köpte några Macarons och sedan promenerade vi runt i Marais en stund innan det var dags att börja vända hemåt. Efter att ha följt Mathias till Gare du Nord för att ta RER:en till flygplatsen så gick jag och mötte Ellen och Malin vid min metrohållplats. Sedan gick vi och handlade lite mat som vi lagade till hemma hos mig. Väldigt trevligt : )

Nu är det dags för mig att dunsa, ny vecka imorgon och nytt besök nästa helg : ) Mamma och Elina kommer på torsdag : )

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0